Reklama

Reklama

Zakázané království

  • USA The Forbidden Kingdom (více)
Trailer 3

Jet Li a Jackie Chan se sešli v akčním pohádkovém příběhu ze starověké Číny. Mladý Jason Tripitikas miluje akční filmy, kde neohrožení kung-fu bojovníci bojují se zlem. Snímky ho zásobuje starý čínský obchodník Hop, který si chlapce oblíbí. Jednoho dne mu vypráví legendu o staré chrámové holi, která patřila už jeho starému otci. Jasona příběh okouzlí. Zanedlouho je Hopův obchod přepaden a stařec postřelen. Jason z rukou umírajícího převezme hůl a od té chvíle se nestačí divit... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (494)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jakožto příznivec asijských akčních snímků jsem horlivě očekával jak dopadne spojení dvou legend Kung-fu Jeta Li a Jackieho Chana. Příběhy založené na asijských legendá ve spojený s neobyčejně krásnou přírodou mám velmi rád a právě záběry z přenádherných exteriérů jsem si vychutnával plnými doušky (kameraman, který mimochodem má Oscara za Tygr a drak se opět parádně vyřádil). Akční scény mají skvělou choreografii a výborně se na ně kouká. Bohužel mám se snímkem jeden velký problém. Téměř mi nevadilo, že se jedná o popcornovou záležitost, ale Michaela Angarana v hlavní roli jsem opravdu nepřekousl. Jeho proměna v rádoby bojovníka je doslova k smíchu a každý jeho "drsný" pohled působí neuvěřitelně komicky. Nebýt jeho v hlavní roli dal bych čtyři....... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh s čínskými motivy. Nebýt Jeta Li a Jackieho Chana pochybuju, že by producenti takový scénář vůbec kdy schválili. Všechna možná klišé vyplňují "cestovací" pauzy mezi souboji, které jsou naštěstí (díky za Yuen Woo-Pinga) opravdu dobré. Snad příští spolupráce Jeta a Jackieho (prý pro Čínu) dopadne lépe. Tohle je jen lepší průměr. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Občas je to sice spíš komediální taškařice, než-li solidní akční kung-fu snímek, ale Jackie Chan hraje opilce s takovou chutí, že se na něj nelze nezlobit. Pánové dokazují, že se stále umějí skvěle ohánět a i když je mnoho záběrů (především pak celá Mytologie) a scén jako přes kopírák z Pána prstenů, celek je natolik sympatický a upřimný, že je člověk ochoten i při tomto průseru přimhouřit oči. Občas bych si možná představoval méně létání a více solidní akce, ale člověk nemůže čekat od východních borců to co se běžně dělá v Evropě, potažmo v US. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto je jedne s tých filmov, na ktorý som sa pozrel len kvôli hudbe. Síce Jackieho Chana a Jeta Li má rád, no nevoňal mi ten príbeh podobný nekonečnému príbehu. Každopádne som sa nakoniec k tomu dostal. No a nieje to najhoršie. Herecké obsadenie s nádherným Čínskym prostredím a ešte úžasnejšou hubou ma zo začiatku trochu pohltili, ale celý film bohužiaľ vsádza len na to. Príbeh je fakt obyčajný a nudný a ani dve veľké mená to nevytiahnu. Škoda. Oblúbený soundtrack: The Mountain of Fruit & Flowers, China Begins, Hops' Shop, The Legend of the Temple Staff, The Seeker of the Prophecy, Monkey King Released, Her Destiny Was Written, ''As One Tale Ends...''. 65% - 3* ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Nenáročná kungfu pohádka o tom jak zbabělý loser Jason Tripitakas (che) získá odvahu, legendární zbraň, bojové dovednosti, krásnou dívku a přátelství několika nesmrtelných. Není to nikterak omračující film, ale koukat se na to dá bez návalů nevolnosti a zoufalého prohryzávání polštáře. A docela se povedlo obsazení, jak hrdinové tak antagonisté nevzbuzují odpor ani ve chvílích, kdy z nich padají tradičně strašlivá klišé o soustředěné mysli. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Jméno hlavního hrdiny Tripitikas (Michael Angarano) je přímý odkaz na „Tripitaku“, soubor buddhistických posvátných textů. (Olík)
  • O choreografii soubojů se postaral mistr Woo-ping Yuen, jedna z největších autorit v oboru, jež pracovala i na filmech ze série Matrix nebo Kill Bill. (Olík)
  • Film byl natočen na motivy románu "Cesta na západ", jednoho z nejvýznamnějších děl čínské literatury. (SG-1)

Související novinky

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

12.03.2011

Než přejdeme ke slavným jménům v titulku, znáte Zhanga Jizhonga (foto)? Já vím, že ne. Je to zřejmě nejvlivnější čínský televizní producent, který platí především za mistra historických a fantasy… (více)

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama