Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí britský diplomat Harrington Brande (Michael Hordern) se po rozpadu manželství uchyluje do katalánského Španělska. Do velkého domu na pobřeží se stěhuje i se svým synkem Nicholasem (Jon Whiteley). Přísný, panovačný, a v otázkách výchovy vlastního dítěte nesmlouvavý otec odmítá poslat Nicholase do školy s tím, že sám mu bude nejlepším učitelem. Rozlehlá zahrada u domu potřebuje zahradníka, a tak atašé najímá místního člověka. Dobrosrdečný a hrdý Jose (Dirk Bogarde) si ihned získá přízeň majitelova syna, a tak Nicholas denně, jakmile si odbude učení, s radostí pracuje na zahradě po jeho boku. Otec, který v zahradníkovi vidí svého soka, synovi jeho přátelství vytýká, čímž se mu ještě více vzdaluje. Žárlivostí zaslepený diplomat zajde ve svých dětinských obavách tak daleko, že synovi zakáže s Josem jakýkoliv kontakt. Během jeho služební cesty se situace v domě ještě více vyhrotí… (dopitak)

(více)

Recenze (4)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uplne neznamy, pravom zabudnuty film. Skoda pozerat, staci mainstream /Tchor, Avengers, Kapitan Panama, Nikaragua ci jaxa ten stat volal/, kory jede vo vyjazdenych kolajach : 45 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu jen ten zbytečně předramatizovaný konec trochu ruší jinak skvělé herecké výkony ústřední trojice, především Michael Hordern by si za svůj výkon přinejmenším oscarovou nominaci zasloužil. "Španělský zahradník" je jinak také skvělá pohlednice a pozvánka do Katalánska, exteriéry nad mořem jsou úžasné, celé místo i dům jsem jim oběma ihned začal závidět. Neprávem opomenutý film a skvělý tip třeba do filmového klubu ČT. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Střetnutí koženého diplomata s milým zahradníkem se nakonec urovná. Všichni dobří, zejména jinošsky vypadající Dirk Bogarde. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Interiéry se natáčely v britských Pinewood Studios v hrabství Buckinghamshire, exteriéry jsou pak skutečně katalánské, přesněji v S'Agaró, Castell-Paltja d'Aro, provincie Girona. (dopitak)

Reklama

Reklama