Reklama

Reklama

Detektiva Chana (Nicholas Tse) čeká velký životní okamžik. Ve chvíli, kdy jeho nastávající v místním klenotnictví vybírá svatební prsteny, je před obchodem přepaden obrněný vůz s penězi. Mohutnou explozi, která loupež provází, dívka nepřežije. Chan od té doby prahne po pomstě, lupiči však zmizeli beze stopy. O šest měsíců později Chan při řešení jiného případu na vrahy své snoubenky narazí. Začíná hongkongská akční podívaná se skutečně adrenalinovou náloží: vzrušující honičky, dynamické přestřelky, vše (včetně humoru) v ideálně namíchaném filmovém koktejlu. Spravedlnost se neobejde bez tvrdých pěstí. Hongkongská akční podívaná s adrenalinovou náloží. Legendy bojových filmů Jackie Chan a Jet Li se pomalu stahují z akční kinematografie, ale mezitím v Hongkongu dospěla nová generace fyzicky zdatných herců. Jejich filmy kombinují reálné fyzické dovednosti aktérů se speciálními efekty pro maximální adrenalinový atak na diváka...
Na tradičně prostinký a schematický příběh jsou navěšeny spektakulární akční sekvence, v nichž herci předvádí dech beroucí kung-fu souboje a krkolomné kaskadérské kousky, které nekřiklavě překračují hranice fyzikálních zákonů. Vznikl tak další famózní důkaz, že centrem bojových filmů i dnes zůstává Hongkong. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Fr 

všechny recenze uživatele

Nemusíte se bát, pokud děláte dobré věci… Svět dobrých a zlých policajtů v asijské krimi, se všemi dějovými zápory, ale i akčními klady. Banda zločinců je dost drsná a karate tu měli všichni už ve školce místo češtiny. Ehm – čínštiny. Akce ujde, tvůrci vědí, že zvuk rozbitého skla je v DTS efektní a tak se tu vysklívá a vysklívá. A gangsteři na konci vyvrátí domněnku, že na policejní stanici chodí pro ,,své lidi“ jen Terminátor! PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Přehlídka toho, ,,jak se točí akce“ se přesune ze závěrečných titulků do úvodních, abychom neměli o herce strach! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Akční pecka, která pro mě taková pecka nebyla. Některé akční scény jsou opravdu skvělé, ale když hlavní boss zlé bandy kopne do člověka a ten odletí 10 metrů a přitom to je opravdu člověk (resp. oba jsou lidé), tak je to už opravdu přehnané. I přesto, kolik tu bylo opravdových akčních scén? Bohužel málo.... moc málo na vypalovačku z Hong Kongu. Největší údiv jsou pro mě však hodnocení přítomných uživatelů. Buď jsem se díval na špatný film, nebo nechápu základy akčního filmu... V neposlední řadě, mi přišlo, že "emo uhlazený future" vzhled většiny postav docela kazí možnosti orientace obyčejných diváků, které nepoznají obličej Nicholase Tse podle hmatu. Tak jako tak, obyejný průměrný film. Benny Chan dává opět zapomenout na svůj výkon s NPS. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Začiatok je trochu zložitejší - veľa postáv (po dlhšej dobe som mal pocit, že Číňania sú si naozaj podobní :-)), ale akonáhle sa vyprofiuje trio hrdinov, je to solídny nášup. Naháňačky udávajú tempo, bitiek je tiež dosť. Ale ešte aj vo finále (po melodramatickej scéne o vine a treste) som si stále hovoril, že mi tam chýba aspoň jedna fakt výnimočná scéna/bitka, aby som išiel na štyri. Našťastie film je dlhý a tak bitka prišla. Tiež nejde o choreografickú či akrobatickú dokonalosť, ale mala živočíšnosť a dravosť (až som si zaspomínal na SMRTONOSNÚ ZBRAŇ 4). V kútiku duše som čakal niečo viac (Záporáci sú tu zaujímavejšie postavy než hrdinovia). Ostalo "len" pri zručne natočenom bitkársko-naháňačkovom filme... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Presne tak by mal zacat kazdy poriadny akcnak - poriadnou exploziou! V tomto pripade naozaj nieje prilis co riesit. Bezchybny, skvelo obsadeny a zahrany akcnak, s vybornym pomerom akcie, napatia, emocii a humoru. Toto nieje ziadne kug fu, to je poctivy akcnak zo starej skoly. Povinnost pre vsetkych milovnikov serii Die Hard, Lethal Weapon a Police story. Ps.: Jackieho syn si to slusne nasliapol na kvalitnu karieru. Drzim palce:) (9/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když výběr svatebních prstenů přeruší ohlušující exploze a snoubenka umírá, je to sakra důvod k odplatě. Viníci pláchli a při pátrání po nich se skorovdovec spojí se zkušeným inspektorem a začínajícím policistou. Honičky a přestřelky jsou fajn, fyzicky náročné kaskadérské kousky a pěstní a další souboje jsou na tom ještě o level lépe, ovšem samotný děj je prostinký a na ty podivné asijské emoce si prostě nikdy nezvyknu. Navíc je to zbytečně dlouhé. Režisér Benny Chan stojí za New Police Story, herecky tuhle „mladou“ generaci neznám, dabing byl příšerný, ale za to pánové nemohou. Navíc vaty a přehnaných emocí, které nefungují, v druhé polovině ještě přibylo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Benny Chan požadoval, aby nebyli použiti žádní dvojníci, a všechny scény ponechal jen na hercích. (KucC)

Reklama

Reklama