Reklama

Reklama

Pohádkové dívánky

(pořad)
  • Československo Rozmarýnek (více)
Rodinný / Loutkový / Animovaný / Hudební
Československo, 1953

Obsahy(1)

Tento dětský pořad se kdysi dávno vysílal na ČT. Viděli jsme zde různé pohádky a pořad zpestřily i všelijaké hry. Pořadem provázela Štěpánka Haničincová a nesměl chybět ani Čertík Bertík. (duklak2)

Recenze (27)

infected 

všechny recenze uživatele

Štěpánka Haničincová byla tak trochu moje televizní maminka a já byl svým způsobem ztělesněním čertíka Bertíka. Nostalgie jako prase,znělka kterou si dodnes pamatuju nazpaměť,krásné pohádky a v povídáních jemný výchovný efekt. V některých dílech se objevila maličká Magdaléna Bičíková která za Štěpánku "zaskakovala" a čertíka Bertíka namluvila Eva Klepáčová. Pan Nesvadba starší tam učil děti kreslit,jeho syn dělá kraviny s lepícími páskami....inu,je jiná doba. Je škoda že zatímco se z komanče reprízuje kdeco,na pořady pro nejmenší z té doby se jaksi pozapomnělo. Otázkou je jak by to na generaci dnešních capartů kteří mají doslova vše nač si vzpomenou,zapůsobilo. Nesluší se mi hodnotit minulý režim vzhledem k tomu že jsem z něj zažil jen kousek a to ještě dětským pohledem,ale připadá mi,že ne všechno bylo špatně. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Čertík Bertík zlobil Štěpánku Haničincovou. A ta ho vždy dokázala pěkně ukáznit, vysvětlit mu roč nemá dělat to či ono. Následky byly ale hrozné. Děti se nepoučily a jen na to koukaly a mozek jejich to nebral a tak z nich dneska vyrostly dospěláci a mají za děti ještě větší parchanty než byli sami jako děti.***(8.10.2010) ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"Pojďte s námi do pohádky, projdeme se pamětí, naše staré kamarády, nehodíme do smetí..." No jasan, tohle byla znělka z mého oblíbeného dětského pořadu mého nejútlejšího dětství. Kdo by neznal Štěpánku (mimochodem podle mého nejlepší dětskou moderátorku všech dob, kam se na ní hrabe nějaká Patraska nebo Nesvatba s Reifovou), nemohu dodnes zapomenout, stejně tak jako na jejího věrného průvodce Čertíka Bertíka, papouška Lórinku, na všechny ty hry a povídání a na kolotoč s vyřezávanými zvířátky. Kultovní dětský pořad. Tady je to bez debat! ()

Big Bear

všechny recenze uživatele

..Pojďte s námi za pohádkou, projdeme se pamětí, naše staré kamarády nehodíme do smetí...'' --- Tenhle pořad je pro mne hodně b.c. :-). Pamatuji jak nám to ve školce pouštěli, jak to bylo ještě černo-bílé. Samozřejmě jsme milovali Štěpánku (dodnes si vybavuji její hezký hlas) a samozřejmě loutku čertíka Bertíka. Vybavuji si ale i krátký seriál Strašidýlko Famfulínek. Byla to krásná doba. Jako malý jsem tehdy nevnímal co se kolem ve světě dospělých děje. Rodiče chodící na všelijaké schůze, nástěnky opěvující 1. máj, VŘSR i  povinné vyvěšování české a sovětské vlajky 9. 5 1945 jsem bral jako samozřejmost. Byl to prostě svět kolem mne. Samozřejmý a běžný. Až později jsem zjistil, že tenhle ráj má své trhliny a to dost veliké...  * * * * ()

sator 

všechny recenze uživatele

Televizní dívánky s malinkatým kolotočkem, který se během znělky otáčel a houpaly se tam zvířátka a na korouhvičce na jeho stříšce byl kohoutek a záběrem na něj znělka končila :)))) a začínaly pohádky... http://www.youtube.com/watch?v=BhTcZ_s_dzY Pohádkové dívánky jsme nenašli a ani se na ně nepamatujeme. A nenarazili jsem na ně, ani když jsme se probírali různými pamětnickými vzpomínkami na dětské vysílání v ČST. ***************************************************************** Existovala pásma: „Rozmarýnek“ – dětské pásmo se Štěpánkou a čertíkem Bertíkem (obdoba dnešní Kouzelné školky), zde byla znělka s kolotočem a písničkou – to možná bude onen pořad!!!! Ale rozhodně nikdy neměl název Televizní (Pohádkové) dívánky.(nesouhlasím protože je desítky pamětníků kteří si jej po takovým názvem pamatují) Některé prameny uvádí, že běžel už v roce 1953, další data hovoří o letech 1977 až 1986, kdy Štěpánku později nahradila Jitka Molavcová, Bertík zůstal. „Pohádky na přání“ - se Štěpánkou a čertíkem Bertíkem – v roce 1968, v rámci vysílání Večerníčku „Bertíkův pohádkový zvěrokruh“ - 1971 „Pohádková půda“ – 2000-2002, nedělní dopolední pásmo pro děti. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama