Reklama

Reklama

V pasti - Katka

(TV film)
  • angličtina Trapped

Obsahy(1)

Pět let jsme sledovali tragický příběh dívky, která propadla pocitu, že radost, štěstí a životní naplnění je možno si aplikovat injekční stříkačkou. (oficiální text distributora)

Recenze (59)

HONXX 

všechny recenze uživatele

Formou rozhovorů sledujeme pět let života pražské feťačky. Působivá výpověď o závislosti, kdy je jednou nahoře a většinou dole. Emoce z dokumentu stříkaj na všechny strany. Rozhodně bych doporučil promítat ve školách, místo povídaček nějáké obstarožní učetelky, jejíž největší závislostí je popíjení vaječňáku v kabinetu. Kdo chce vidět další osud Katky, nechť zhlídne dokument Katka. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Sice je trochu nefér takovému dokumentu dát 5 hvězd, ale nemůžu jinak. Jeho "kvalita", nebo spíš divákova fascinace je dost spojená s voyeurismem. Vidět během hodiny 5 let života jedný hezký holky, která se vám před očima propadá do stále větších h*oven, jak myšlením, tak i vzhledem. Jenže tohle není film, to je realita a ta fascinace je právě o to větší. Helena Třeštíková si ale zaslouží absolutní uznání při pomyšlení jak moc se musela s Katkou a případně Láďou sblížit, a přitom si zachovat profesionální odstup, nutný k natáčení. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Výborné ztvárnění života feťáka. Každý vstup je něčím jiný, přesto všechny spojuje prázdnota a beznaděj. Katka se stále točí v kruhu a čím dále tím méně z něho hledá cestu ven. Nevěří si nikdy, jako smažka ani v léčebně. Její oči jsou jinde než místo, kde se nachází, jinde než tazatel a kameraman. A hlavně nevidí žádný důvod, proč by ze začarovaného kruhu měla vystoupit. Skvělý a poučný dokument. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Silné... Třešťíková vždy měla cit si vybírat zajímavé lidi s dechberoucím životním příběhem a jedním z nich je i Katka - feťačka, která se každou její návštěvou propadádo větších a větších sraček. Možná vás chvíli budou iritovat prázdné kecy ústřední dvojice, ale to tak nějak k tématu patří. Spíše však budete docela zírat co drogy všechno dokážou (změna Katky po šlehu je neuvěřitelná). Třeštíková má navíc i praxy pro prostředí v kterém točí, tudíž například kontrast při svíčkách k jinak značně surovému matériálu taky pěkně pracuje s divákem. Za čtyři. No a místo těch prázdných keců, kterýma jsou dětska krmena ve škole o tom jak jsou drogy nebezpečné a vyvolávající spíše chuť to zkusit, bych zavedl tohle, nebo rovnou celovečerák Katku... Jako jasně, ale já se musím dostat na Katčinou úroveň a pak se můžeme od toho dna odrazit spolu. ()

melis 

všechny recenze uživatele

Zajímavý časosběrný dokument Heleny Třeštíkové, který mapuje život mladé narkomanky Katky, kerá bojuje se svou závislostí na drogách a její snaha lišit se přerostla v bezbřehou závislost, z které není cesty zpět. Neméně zajímavými dokumenty jsou např. Sestřičky, Být Romkou či Manželské etudy po dvaceti letech. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno