Reklama

Reklama

Vlak s mlékem zde již nestojí

  • Česko Vlak s mlékem zde již nestaví (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hvězdy stříbrného plátna Elizabeth Taylorovou a Richarda Burtona nespojily jen filmy, ale i početné milostné skandály a manželství. Stali se symbolem 60-tých let v Hollywoodu jako legendární pár. Tentokrát se objevili v ústředních úlohách přepisu divadelní hry Tenesseho Williamse. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z tvorby Tennessee Williamse dosud znám Kočku na rozpálené plechové střeše, Tramvaj do stanice Touha a Skleněný zvěřinec. Všechno vynikající dramatické texty, které znehodnotit filmovým zpracováním by znamenalo předvést neuvěřitelnou dávku neschopnosti. Předpokládal jsem, že i když si špičkový dramatik světového formátu vybere slabší chvilku, vznikne z toho scénář aspoň za tři hvězdičky, nehledě na to, že další ingredience vypadaly víc než lákavě. Mezi Elizabeth Taylor a Richardem Burtonem vždycky fungovala zvláštní chemie, navíc Elizabeth v tomhle případě hraje vlastně sebe samu, tedy zazobanou, sebestřednou, náladovou, panovačnou semetriku, takže se nemusela vlastně vůbec snažit a to herectví jí mělo jít samo od sebe. Přesto všechno z toho vznikla takřka nekoukatelná obludnost, kde jediná hvězdička je spíš za romantické kulisy středomořského ostrůvku se stavbou luxusní vily, na které si vyhrál architekt s neomezenou fantazií a rozpočtem. Bohužel je to sebestředné, přitažlivé asi jako návštěva patologie a strnulé jako tanec paraplegika. Kdyby to bylo jen zfilmované divadlo, mávl bych rukou, jenže to je zfilmované špatné divadlo. Vážně není co ocenit. Celkový dojem: 25 %. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Oblibeny film Johna Waterse, coz snad mluvi za vse. Maximalni umelecke selhani, ktere snad nelze brat jinak nez umyslnou komedii. I presto neco chybi k dokonale zabave - snad vice Noela Cowarda (nepochopitelne neoceneneho oskarem za nejlepsi zensky herecky vykon ve vedlejsi roli), ci vic Elizabethina daviveho kaslani, nebo vic Burtona v cernem pyzamu s katanou. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne kvalitny film o starej dame Gofforthovej /vyborna Elizabeth Taylor - Cat on a Hot Tin Roof, Kleopatra/, ktora sa uchylila do svojho luxusneho sidla aj so sluzobnictvom, aby tu napisala memoare. Navstivil ju vsak isty pan Flanders /Richard Burton - Where Eagles Dare, Kleopatra/, ktory je znamy ako Angel of Death - damy, ktore navstivil, maju totizto v dohladnej dobe tendencie coskoro utrcit kopyta. A tak sa zacal odohravat tento pribeh. Divak sa plne nabazi hereckych vykonov -aj pani Taylor aj Richard Burton boli skveli herci. Plus vyborne dialogy, vyborna rezia a nadherny ostrov s luxusnym sidlom - to su proste kapitoly samy o sebe. Dal by som aj maximalne hodnotenie, ale ten zaver je trochu dost nedomysleny. 88 % ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Boháč si může koupit šaty, jídlo, umění, i služebníky z celého světa, a udělat si z ostrova vlastní království. Jen věčnost, lásku a teplý lidský dotek si za peníze nekoupí, ač se o to snaží sebevíce. Může vytvořit jen iluzi věčnosti a tu obehnat nápisy Keep out či Beware of dogs. Jenže nic z toho anděla smrti nezastaví. Americké umění bylo vždy pro Evropana poněkud tezovité a polopatistické. Film bohužel nepracuje s divadelní metaforou a snaží se všechno vyslovit a hlavně vyjádřit tak, aby to pochopili "red necks" i v tom nějvětším zapadákově. Název hry byl změněn na jednoduché "Bum!", Taylor přehrává a rve kulisy (viz vzpomínka na jednoho z manželů), vila i s jejími obyvateli je primitivně bizardní (hlavně ten lilipután), a jen díky Burtonovu hereckému mistrovství je z filmu stále cítit zdravé divadelní jádro. Na jevišti to asi byl zážitek, ale film se stává spíše přehlídkou účesů a kostýmů speciálně připravených pro Elizabeth (v titulcích na závěr jsou výslovně uvedeni). Škoda. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tennessee Williams týmto svojim dielkom v mojich očiach dosť klesol. Dej všekerý žádny, len plno nezmyselných dialógov a monológov (rádoby psychologických) a hrozná nuda. Niekoľkokrát ma tento film uspal a to som ho pozeral o tretej poobede, dať ho na jeden krát je doslova utrpenie a to si neviem predstaviť čumieť na to v divadle... Taylorka zúfalo prehrávajúca, vďaka čomu sa už po polhodine neviete dočkať, kedy jej postava umrie. Ale hádam v tom bola aj nejaká myšlienka a umenie, ktoré som nepochopil, subjektívne by bolo moje hodnotenie ešte nižšie. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama