Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Crazer 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pro mě velkolepá hostina a zase po dlouhé době geniální sci-fi, které Vás donutí přemýšlet a více se zamyslet nad celým průběhem děje. Občas můj mozek nestíhal různé chemicko-fyzikálně-vědecké tlachanice o nesmyslných věcech, které by pochopily jiné galaxie, ale i tak jsem byl více než ohromen. Musím zde ocenit nadčasovou hudbu, která samotný zážitek ještě více umocňovala. Kůži jak struhadlo jsem měl při prezentaci vědecké laboratoře - hlavně při efektně vypiplané detoxikační scéně, která zabíhala i do těch nejmenších detailů a to nemluvím o závěrečné scéně v letadle. Byl jsem tak neskutečně namlsanej prvním dílem, že jsem si v zápětí musel pustit i druhý (i když o něco efektně slabší díl). Od konce jsem čekal něco více, ale i tak jsem spokojen. P.S. díky Livingdead za titulky :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Úmrtnosť je takmer 100%.“ – „Vždy si mi dokázal dvihnúť náladu.“ Neviem, či sa Michael Crichton, ktorý v roku 2008 zomrel, dožil druhého (tentokrát televízneho) spracovania svojej knižky (prvé nakrútil v roku 1971 Robert Wise a získal za ňu dve oscarové nominácie), ale ak áno, asi bol plus mínus spokojný. Po dlhom čase sa jedná o kvalitnú filmovú adaptáciu literárneho diela tohto mocného autora, ktorý sa bohužiaľ pri filmovaní často plietol do práce režisérom a často to tak aj dopadlo (KONGO, VIKINGOVIA). Réžie nového KMEŇA ANDROMADA sa ujal Mikael Salomon, skúsený kameraman (PRIEPASŤ) a zručný režisér (POVODEŇ) a do titulnej úlohy obsadil Benjamina Bratta (ktorý JE schopný podať kvalitný herecký výkon, viď. 6. BATALIÓN, najlepší je ale aj tak neznámy Rick Schroder ako „chladnokrvný gay“) a napínavý príbeh o skupine vedcov v podzemnom kryte pátrajúcich po tom, prečo všetci (okrem opilca a batoľaťa) obyvatelia utahského mestečka zomreli. Snímka z produkcie bratov Ridleyho a Tonyho Scottovcov, ktorým to nedalo a o 4 roky nato produkovali televíznu lekársku KÓMU od Crichtonovho konkurenta Robina Cooka. ()

Reklama

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Až neskutečně atmosferický film na to, že je určen pro TV. Vydržel jsem v napětí po celé tři hodiny. Ale musím souhlasit, že je první část o hodně lepší než ta druhá. Efekty se povedly hodně, až na pár nechutných úletů (hlavně ve vesmíru, kde si někdo uvědomil, že jim chybí pár záběrů, tak to rychle dodělali) a kamera s hudbou jen dokonávají dílo + docela brutální scény:)... Moc pěkné! První adaptaci mám také rád, ale tahle mi asi přiroste k srdci víc. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Slušný televízny počin s fajn trikmi a primeranou dávkou americkéhio pátosu. Film má všetky ingrediencie, ktoré crichtonovka má mať a to, že ide o +/- to isté ako pri SMRTIACEJ EPIDÉMII je problémom hlavne predlohy (Imho, kto čítal napr. knihu Dravec a obeť vie, že viacero diel od Crichtona je postavených na rovnakej schéme). Rozhodne neurazí... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Na TV film to není kdovíjaký průšvih; s lepším obsazením, lepšími triky, lepším... zkrátka s vyšším rozpočtem a kvalitnějšími lidmi na všech pozicích by to mohl být snad i trhák, ale takhle to jako kulisa k žehlení taky není vyloženě marné. No raději si znovu přečtu Crichtonovu předlohu, než to sledovat podruhé - i časově by čtení mělo být o něco výhodnější. 45% ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama