Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Velice slušný sci-fi thriller, který mi však po stránce scénáře přišel dost nedotažený a v poslední třetině používá zbytečně laciné oslí můstky. Navíc film nakousl množství otázek, na které jsem já osobně čekal mnohem uspokojivější odpovědi. Namísto toho tvůrci udělali klasickou věc: aby nemuseli vymýšlet nějaký dechberoucí moment (resp. nečekanou kravinu, která mě posadí na prdel), raději neřekli vůbec nic. Těžko odhadovat, jak moc se pan scénárista držel knižní předlohy... jednou se k ní snad také dokopu. Každopádně to bylo místy dost napínavé, dobře zahrané a na TV film s hodně solidními efekty. To dynamické bubnování v závěru tomu dalo hodně. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Na televizní film celkem povedená věcička... Tento typ sci-fi filmů mě vždycky bavil, navíc to je podle Crichtonovy knihy, takže základ zřejmě také slušný (nevím,nečetl jsem). I přes viditelné nízký rozpočet a herce z vedlejších rolí Céčkových seriálů dokázal režisér vytřískat maximum a za to si vyslouží uznání... ()

Reklama

katasta 

všechny recenze uživatele

Napínavý a vcelku promyšlený snímek, opět až na hraní si s časem. Je to celé velice inteligentně udělané, nicméně někoho kdo zrovna neholduje vědě to asi moc neosloví a bude se mu to zdát neúnosně dlouhé. Celý film v podstatě není o ničem jiném, než o rozebírání nového viru a snaze najít něco, co by ho zničilo. Akce a napětí tomu dodávají trochu tempo a ukázka vztahů a rodin jednotlivých aktérů tomu zase dává trochu na lidskosti. Konec mě ale trochu zklamal, byl zbytečně moc vyhrocený, ve snaze ohromit diváka tak, aby nebyl schopný ani dýchat. Čišelo to z toho ale až moc, když v samém závěru zemřou hned dvě hlavní postavy, pak rádoby chytrý "americký" projev na pohřbu a nakonec završeno blbostí vzniklou hraním si s časem. Ale až do konce dobrá podívaná. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Na TV film - tam byla videt velka financni pomoc bratri Scottu. No popravde jsem cekal vetsi sragoru, mile me to prekvapilo, jak to tak byva kdyz date na ocekavani. Nevidel jsem sice puvodni film, ale s cim uz me novodoby ruzovy Hollywood stve, je naprosta nerealnost prostredi, predevsim ve vedecke spolecnosti. Opravdu tezko uverit ze predni vedecti mozci jsou jak vystrizeni z Merlose place. Jako by byl problem vekovy prumer trochu zvysit, vzdyt Hollywood se pysni spoustou pohlednych a charizmatickych padesatniku, kteri nekoukaji toliko na honorare. A jelikoz se jedna o globalni problem osazenstvo je namichano pekne z celeho sveta. Nicmene nuda to rozhodne neni a porad se neco deje, dokonce se ani tolik neplytva lacinym sentimentem a to budis tvurcum k dobru ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Oba dva díly jsou si celkem vyrovnané. Mají spád a na to, že to je TV film i pěkné triky, kterých zas tak málo nebylo. Herci jsou průměrný, ale špatně nebo trapně vyloženě nehrají. Možná na to, že má film 180minut, mohli lépe prokreslit postavy, ale tak dá se to prominout. Mě se Andromeda líbila a dávám ji čtyři hvězdičky. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama