Reklama

Reklama

Bezhlavý jezdec

Sedm studentů to bere zkratkou na party a naneštěstí skončí ve Wormwoodu, kde je začne jednoho po druhém pronásledovat duch bezhlavého jezdce. (Filmbox)

Recenze (40)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát zpracované téma o bezhlavém jezdci, jak literárně tak filmově. A přece tenhle bezhlavý jezdec ví co dělá. A diváka trošku může i poděsit.... Amatérští filmaři si mohou klidně natočit sami film o bezhlavém jezdci, není to nic těžkého a na amatérských filmových festivalech mohou s dobře udělaným filmem zaujmout nudící se porotu... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

A já byl spokojený! Zapomeňte na Ospalou díru, klasický příběh je přenesen do současnosti (trochu mi připomněl 2001 maniaků). Místo historické legendy (ze které se jen vychází) tu máme sympatický slasher. Skupinka sedmi mladých se na cestě za zábavou vydá zkratkou (njn, otřepané klišé, ale budiž) a skončí v městečku, kde už na ně čeká bezhlavý jezdec (společně s osazenstvem, co se páří mezi sebou, tudíž o zrůdy není nouze). A hlavy létají jedna radost! Sekera či kapota auta, to je úplně jedno. A také se dost střílí s náležitými doprovodnými rudými gejzírky. Jedinou slabinu bych viděl v laciných digitálních efektech, ale nebylo jich příliš, a proto je shovívavě přehlédnu. Tak nízké hodnocení si tahle zábavná vyvražďovačka nezaslouží. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Bezhlavý jazdec a incestná dedinka. Že pozerám na trash mi došlo, ešte než sa stihla zmeniť časová rovina (cca 3 minúty). Zo súčasnosti stačilo pár dialógov, aby som si uvedomil, že tento štýl odniekiaľ poznám. A hen kto to natočil! Mr. Ferrante, tá akcia - ten humor, to ste museli byť Vy. Náklad stupidity od začiatku do konca, miestami regulérna komédia, zvyšok ťažký výsmech. Díky za ďalšiu jazdu ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina mládeže razí na jednu hodně vzdálenou pařbu, a aby tam byli rychleji, vezmou to zkratkou, která snad ani na mapě není zakreslena (a samozřejmě, navigaci nebo GPS neprovozují). Takže - jak je obvyklé - svou pouť zakončí v totálním zapadákově, s autem na odpis. Ale může být ještě hůře - ve městě se jednou za sedm let objevuje bezhlavý jezdec, a aby v tom nebyl sám, shání sedm dalších hlav. A místní občané jsou velmi vděčni, že mohou nabídnout sedm nešťastných cestujících... Uff, tohle je snad ten nejméně originální film, který jsem v poslední době viděl. Jak snadno se vzpomíná na Sleepy Hollow, nebo první Kukuřičné děti, které byly plus mínus na stejné brdo. Tento film měl ale jednu drobnou zvláštnost - jeho osazenstvo (a to ať už místní obyvatelé, nebo cestující mládežníci, a nebo i samotný bezhlavý jezdec) bylo totálně debilní, a jejich chování se dá těžko popisovat. Ničím jiným film nezaujme, a zhruba dvacet vteřin po závěrečných titulcích se vykouří z hlavy (ale naštěstí to vůbec nevadí, páč podobných (a lepších) filmů jsou desítky).. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Už režisérova prvotina Boo(2005) sa mi veľmi páčila(budem si musieť dať reprízu), a Headless Horseman to u mňa potvrdil. Anthony C.Ferrante je moja krvná skupina, tu krásne spojil len ľahko načrtnutý klasický príbeh o bezhlavom jazdcovi, prerobil ho po svojom a obalil ho v krásne halloweenskej jesennej atmosfére. Pridal vcelku sympatickú mládež a neostýchal sa ani veľmi dobrého slasheroidného gore. Parádne(nie len) dekapitácie, v dvoch prípadoch dokonca pocta legendám ako The Burning(1981) a Madman(1982), radosť pre každého old school slasher fanúšika. Samotný bezhlavý jazdec je urobený veľmi dobre, mestečko v lesoch a jeho podivné obyvateľstvo s tajomstvom, ktoré ich obklopuje samozrejme len pridáva na atmosfére. Ku koncu sa príbeh a tempo už trošku príliš "zašmodrchá" a tak trošku stratí dych, ale finále je celkom v pohode. Je to ale iba malá výtka ku inak skvelej nadprirodzenej slasher zábave. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama