Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve své poslední roli bezcitného gangstera se Jamesi Cagneymu podaří životní útěk z vězení.  James Cagney září v roli neurotického a emocionálně vyšinutého gangstera, který trpí padoucnicí a který se po smrti matky, na jejíž chvále je úporně závislý, rozhodne pomstít jejímu vrahovi. Působivý snímek, v němž se odráží atmosféra studené války, a jehož závěr je považován ze jeden z nejvíce strhujících ve filmové historii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nevidel som iný film Raoula Walsha, ale ak je tempo Bielej žiary jeho typická filmová reč, jedná sa o jedného z najoriginálnejších tvorcov svojej doby. Film si to švihá 45 stupňovým svahom na navoskovaných lyžiach do priepasti, kde to na konci bude všetko pekne vybuchovať. Mám na mysli predovšetkým strih, kde sa za minútu dostaneme cez toľko udalostí, ako inde za 20 minút. Pre mňa plus, niekomu to môže pripadať dosť divné. Cagney je jeden z najlepších gangstrov polovice minulého storočia. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

James Cagney opět představuje jednoho ze svých padouchů, až na to, že tentokrát je to skutečný psychopat, který má hloubku. A Cagneymu se samozřejmě podařilo postavu ztvárnit naprosto dokonale. Ze začátku to vypadá, že nebude nijak výrazný, ale to dělá jen to oblečení. Pak už film kompletně ovládne. Skvělá symfonie výborného herce se skvělou režií, kdy divák nevydechne. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu dost násilný a velice originální snímek, kterým se bezpochyb inspirovala nekončící řada dalších filmů na příč desetiletími. James Cagney je úžasný, já sem si oblíbil i Margaret Wycherly v roli jeho matky. Atmosféra je hutná a nepolevuje, i tak může snímek místy nudit - je nutné přistoupit na hru, že vše v tomhle filmu jste už viděli jinde, ale BÍLÝ ŽÁR je původní. Velice původní. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Bombová akčnágangsterka. Perfektne zrežírované, napísané aj zahrané. Hlavne v prvej polovici je to úplná dokonalosť so zaujímavými postavami a vybudovanými vzťahmi medzi nimi. James Cagney je ako gangsterská verzia Normana Batesa úžasný .Na svoju dobu to má šialené tempo. Vôbec by ma nenapadlo, že ten film má vzše 60 rokov.Jediná škoda je, že druhá klasickejšia polovica (aj keď stále špičková) mierne nestíha za tou prvou 10/10 ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Do akej miery je toto klasika a vzor pre iné filmy neviem, no nenudil som sa, má to pútavý príbeh so zápletkami a bombastickým záverom, ktorý možno bol vzorom aj pre Zjazvenú tvár. Mafiánska kriminálka ako sa na dobu plnú diel v štýle film-noir patrí. Blázon, kráska Virginia Mayo, tajuplný dobrák, mafiánska mamička, útek z väzenia, zrada, odplata a mnoho iných postáv a motívov, ktoré vás nabádajú, aby ste si k tomu normálne kúpili pop corn s limonádou a zobrali priateľku do autokina alebo nejakého retrokina a užili si večer s návratom v čase. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (16)

  • Všechna místa při sledování a zaměřování pozice cisternového kamionu jsou přesná. Dokonce je lze ještě nyní nalézt na současné mapě Los Angeles. I radnice města Los Angeles se objeví v záběru v pravý čas. (mi-ib)
  • Neobvykle blízký vztah Codyho Jarretta (James Cagney) s jeho matkou byl inspirován skutečnou bankovní lupičkou Kate Barker a jejími syny. (Marek#33)

Reklama

Reklama