Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deunan, mladá válečnice a Briareos, veterán kyborg-válečník, jsou oba partneři a milenci. Jakožto členové E.S.W.A.T. elitní speciální jednotky, která hlídá Olympus, jsou povoláni, když se objeví nějaký problém. Dva bojovníci najdou svůj vztah, který je testovaný novou cestou pomocí příjezdu nového člena do jejich řad. Tím je experimentální Bioroid Tereus. (KoubaX)

(více)

Recenze (67)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Mnohem větší maglajz než první díl - Ex Machině se však právě musí nechat ta šílená, obrovská pastišovost. Dalším velkým kladem je pozměněná, již celo rendorovaná grafika (nechci však směšovat ani porovnávat s 1. dílem - oba mají něco do sebe). Dvojka je také více roztříštěná a jsou to spíše úchvatné segmenty, obrazy než kompaktní, lineární struktura dávající smysl. Všechno se vším, ale přesto něco z toho... Víc zbraní, víc cyborgů, víc...zběsilé?... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mechaové jedou. Když už není Appleseed nic jiného, tak rozhodně pořádná akční jízda s dostatkem nábojů a power obleků všech postav. Na jednu stranu zábavně působivé, ale na druhou je to málo. Od anime bych čekal větší hloubku, ale možná si autoři nevěřili na dostatečně věrohodné přenesení myšlenek skrz dost akční příběh. Opět je pro mě mírným zklamáním animace, která je o něco jiná než v prvním díle, ale neřekl bych, že lepší. I když statické obrázky jsou úžasné, pohyb je zvláštní... Nejhorší však jsou dvě věci. za prvé chytrost postav, které nejen vyšetřují, ale také dedukují rychlostí slimáka a neuvěřitelné kopírování scén/nápadů/designu odjinud. Za druhé neoriginalita. Mít v závěru (spoiler) borgskou krychly s borgskou královnou říznutou Kerrigenovou ze Starcraftu a Medúzou (tu jedinou díky antickému podtónu filmu beru) je trochu moc a to ani nemluvím o roji robotů z posledního Matrixu...atd. Pro někoho je to možná hloupost, ale když už dělá hlavní postavě šaty Prada, tak by designéři mohli projevit více originality u jiných detailů filmu. Více originality do téhle akce a mohlo to být lepší než první díl. Bohužel není. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sice bych mohl začít kopat do počítačové 3D animace, kterou všeobecně moc v lásce nemám, ale neudělám to, neboť jsem si prostě byl vědom, do čeho jdu, takže hrozně divné pohyby některých postav a všeobecnou trhanost hodlám okázale ignorovat. Chápu, že je to jenom akční výplach v podivném něco-jako-anime kyberpunkovém hávu, ale vážně by neškodilo udělat příběh alespoň trochu inteligentní, nebo alespoň neprozradit celou zápletku po pár minutách pomocí několika záběrů. Ona ani ta akce není nijak zvlášť kulervavá, vlastně je docela normální a chvílemi je i docela nudná, jelikož na pár místech je ji až moc. Prostě neurážející akční béčko, na který se ovšem zapomene stejně snadno, jako zapomene Alzheimerický pěstitel rajčat na to, co měl předevčírem k večeři. Howgh. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Na dnešnú dobu prekvapivo slabá animácia, ktorú ďaleko prekonáva aj prvý diel. Obohraná sci-fi rozprávočka funguje tak na polovičné otáčky a nesie sa na krídlach (ne)únosného množstvá pátosu a klišé. Celé to sála takou menej serióznou, béčkovou atmosférou - a to ako spracovaním, tak aj obsahom. O výbornom soundtracku z jednotky si taktiež možete iba nechať zdať. Vobec, po všetkých stránkach podstatne horšie pokračovanie. (4/10) ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Tak je to tady, viděl jsme další anime a nebylo špatné, ale musím zřejmě zpřísnit kritéria hodnocení, protože se mi poslední dobou zdá, že vidím samé průměrné kousky a kde nic tu nic veskrze inovativního nebo překvapivého. Hezké grafické zpracování, dejme tomu, ale tohle mě osloví jen tak na půl. Plytký příběh, který se poskládal z čeho se dalo, pár efektivních scén ale nic více. Tohle mi nemůže stačit, stejně jako závěrečné finále, tak průhledné. Samozřejmě se všem na konci podává „limonáda“, ale to už je poslední tečka. Byl to pro mě boj, ale dávám „jen“ 2 hvězdy. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama