Reklama

Reklama

Sigur Rós - Heima

(festivalový název)
  • Island Sigur Rós - Heima (více)

VOD (1)

Vizuálně ohromující záznam kapely Sigur Rós, která je produktem a zároveň součástí své rodné země s její dramatickou krajinou a úzce propletenou společností. Po návratu domů z dlouhého turné v roce 2006 se tato islandská kapela rozhodla zahrát řadu volně přístupných, většinou neohlášených koncertů. Hrála pro různě velké skupiny diváků všech věkových skupin, ve vesnických kulturních sálech, na společenských večírcích, v hlubokých údolích a širokých polích, v opuštěné rybárně a v ekologickém protestním táboře. Kontrast skromných a majestátních prostředí dokonale doplňuje zvukovou paletu kapely, známé pro skladby kombinující tichá rozjímání a extatická, bouřlivá vyvrcholení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Opravdu klidná jemná hudba skupiny z Islandu, která plně popisuje jejich zemi. Je to vlastně mé první setkání s touhle skupinou a musím říct, že jsem cítil určité nadšení, ale bohužel né úplně maximální. Obrazy a kamera, kterým je tento dokument/koncert natočen je opravdu krásný. Víme aspoň více o místě, kde Peter Jackson strávil čas s točením svých filmů podle J. R. R. Tolkiena. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Při poslechu jejich skladeb někteří lidé propadají zoufalství, mají sebevražedné sklony. Jsou pro ně až tak depresivní, že nevidí jinej způsob, než vylézt na tovární komín a se slovy : "Glósoli" skákají vstříc posmrtnému životu. Já to mám jinak. Tihle islandští klucí jsou pro mě spásným andělem ve chvilích, kdy mám dost. Chci bejt sám v sobě, přemejšlet. Oni mi připomenou, že život je skvělý. Že ti, kteří ho neprožijí ve fantasii a hlavně s úsměvem na tváří, jsou pěkná banda blbů. Jejich hudba je odjinud, snad z vesmíru? Heima není odtamtud. Tenhle koncert vás donutí spořádaně si sednout a dýchat z hluboka (nádech-výdech, jako u doktora, lidičky). Práská do vás energii, jako týdenní pobyt v lázních. Někdy uklimbává, jindy nastavujete volume na maximum a s rukama nad hlavou (symbolizující asi tohle: " Jděte mi všichni do prdele s tím, že život je depresivní. Já jsem dítě "sigurrovců", dítě maniakálního optimismu...") ve vás vzbuzuje héroický smích, který se mění každou sekundou. Tohle mě baví. A určitě ještě dlouho bavit bude. Děkuju za pochopení....... ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi zvláštní hudbu Sigur Rós plus islandskou přírodu, tak... jste pravděpodobně jeden z těch, co tenhle film protlačili do topky (v tuhle chvíli je na 167.místě). Já bohužel stojím na druhé straně barikády. Ta jejich parta je určitě sympatická a Island se mi taky nijak neprotiví, ale prostě to není můj šálek čaje, takže mě film nebavil... (4/10) ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Sedačka. Venku sychravo. Dopoledne, odpoledne, podvečer, večer... To je fuk. Ta sedačka. Nastavení audia na DTS. Play. A pak už nic. Jen v té sedačce nechat tělo, duši si nechat ukrást emocemi prosáklou hudbou, od těchto umělců (!) a podívat se na sychravý Island... Pak se vrátit. A litovat. Litovat, že něco tak silného, co se hudby týče v ČR nemáme. ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Hudba Sigur Rós se mi vždycky líbila, ale po tomto filmu se podle mě její dosah ještě znásobil. Ve spojení s nádhernými obrazy Islandu se jedná o dokonalé audiovizuální dílo, které mi doslova vyrazilo dech. Je vidět, jaký respekt má kapela ke své rodné zemi a její hudba jako kdyby vycházela přímo z nitra Islandu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama