Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (200)

plakát

Karel, já a ty (2019) 

Tak tohle je vážně zjevení! Nic bližšího jsem si o filmu předem nezjišťovala, spíš mě vedl jistý instinkt k tomu, že by to "mohlo stát za to", ten mě obvykle nezklame. A nechápu... Jak může vzniknout téměř dvouhodinový film bez nějaké nosné dějové linky a zvratů, založený prakticky jen na dialozích postav (kterých je tam celkem asi 6), aniž by nudil a hlavně aby působil tak naprosto přirozeně! Možná je to i tím, že jsem těsně předtím viděla Šeptej a tak ten kontrast s tou jeho plochostí a pseudointelektuálními kecy o ničem byl o to větší.  Navíc zjišťuju, že se mi po včerejšku toto dílo docela zažralo pod kůži a tak původní **** zvedám na konečných *****. A Petr Marek v roli Dalibora Vrány byla už jen příjemná třešnička na dortu :)

plakát

The Last of Us - Long Long Time (2023) (epizoda) 

Nic, co by mě nějak zvlášť rozsekalo, ale chtěla bych vidět, jak místním fobíkům vyskakujou žilky na čele, podobně jak těm nakaženým zombí monstrům :)

plakát

Švadlena (2015) 

Žánrové mixy mám ráda, i když ne vždy se podaří, aby to drželo pohromadě. Tady se to dle mého názoru podařilo a tak mi to přepínání mezi bláznivou komedií, traumatickými vzpomínkami, westernem, revenge žánrem atd. vůbec nevadí, právě naopak. Díky tomu člověk nemohl moc tušit, co přijde a jak to skončí. Do toho milovaná Kate Winslet a ty super hadry, co ušila sobě i těm čůzám, plus velmi stylové finále - prostě nemůžu jít pod *****

plakát

Quién te cantará (2018) 

I přes nízké hodnocení jsem "následovala svůj instinkt", podívala se a nelituju. Možná je to mojí obsesí španělskými filmy nebo euforií nad tím, že jsem na Netflixu našla takovouhle artovku, ale tenhle film mi prostě zalezl pod kůži, že i s odstupem několika měsíců na mě působí pořád stejně. Rozsekávající. Není pro každého.

plakát

Bing (2014) (seriál) 

Zabít Pandu!

plakát

Můj příběh (2019) 

Plastická chirurgie a 4 ukrafaný krávy jako nejlepší terapie na trauma po prožitém domácím násilí.

plakát

Mlha (2007) 

Asi SPOILER... Dokoukáno tak do poloviny a znechuceně vypnuto poté, co TO odmítlo sežrat tu zfanatizovanou plastickou čůzu. Ta zmiňovaná psychologie postav mi taky nepřišla tak prokreslená do hloubky na to, aby to stálo za větší pozornost.

plakát

Nákaza (2011) 

"Pokud chcete nahlásit mrtvolu, či odklidit tělo, stiskněte jedničku".

plakát

Flamenco Hoy de Carlos Saura (2012) (divadelní záznam) 

Moc baletní a akademické, celkově na můj vkus moc moderní. Jsem stará konzerva a mám prostě radši klasické flamenco, ale v každém případě se na to i tak dívalo (a poslouchalo) hezky.