Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (237)

liberita 

všechny recenze uživatele

Jedna z najobľúbenejších komédií môjho detstva dokáže aj dnes pobaviť a zaujať tak detského, ako aj dospelého diváka. Brendan Fraser je v hlavnej úlohe skvelý a dosť pravdepodobne podáva jeden z najlepších výkonov svojej kariéry. Leslie Mann je roztomilá, záporaci stupídny, ako majú byť a zvierací kamaráti Georgea často šikovnejší ako on sám. Hudba je chytľavá a viaceré scénky zapamätovateľné na celé roky. Jednoducho pohodový a príjemný film, ktorý si pozriem rada kedykoľvek. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Naprosto povedený Tarzan. Brendan Fraser byl úžasný vždycky semi líbí ja hraje, ale tohle byla bomba smál jsem se ješte hodně dlouho potom. Ve spojení s vystrašenou Leslie Mann to byl koncert , který se nezapomíná. Poto ty dva pitomci , kterí vyváděli různé lumpárny tak ty mne taky dostali . No prostě ve spojení se všemi herci to byla podívaná pro celou rodinu a ještě víc.... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po wrestlingu se lvem, liáně připevněné zřejmě na vrtulníku a opici s gumovými přísavkami namísto bradavek mi došlo, že bude zle. Nechápu, proč během natáčení nedošlo na place k razii agentů DEA.. Co se týká avantgardních zpracování Burroughsovy předlohy, nachází lehce erotický „Tarzan, opičí muž“ v téhle nebetyčné hovadině opravdu velmi zdatnou konkurenci.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ruže nie!“ Chytľavá pesnička dokorán rozráža dvere do divokého afrického dobrodružstva o svalnatom panicovi (Brendan „a vôbec skvelý chlap George“ Fraser), ktorého vychová geniálna hovoriaca opica, ktorý sa stane vládcom džungle (kam sa naňho hrabe Tarzan), má aportujúceho slona a liany sa nenaučí používať napriek tomu, že to v kombinácii s jeho nešikovnosťou vždy dopadne rovnako. Film je to rovnako bláznivý ako po technickej stránke (výprava, triky, kaskadérske výkony, práca so živými zvieratami) nečakane kvalitne spracovaný, vrátane veľmi dobrých a vtipných akčných scén. Všetko v snímke je nadávkované presne v takej mierke, aby to bolo „tak akurát“, príbeh sa pôvabne neberie vážne („Vezmeš si ma?“ – „Spamätaj sa!“) a miestami dosahuje, i vďaka rozprávačovi, príchuť Monty Python („Ty sa hádaš s rozprávačom?!“ alebo „A potom sa zrútil do gigantickej priepasti, no keďže je toto rodinný film, nikto v ňom neumrie.“). Osviežujúce a kúzelné („... a tak pri veľmi drahej dekorácii vodopádu...“). Fraser je nielen silný dramatický herec, ale má i obrovský komediálny talent. Ostatní v jeho dravej one man show (Mannová, Church, Benrubi) nemajú šancu, ale vôbec to neprekáža, skôr naopak. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám dobrodružná jízda. Tak tohle je vážně blbost ultra. Žena z města, se ocitne blízko muže z džungle. Jak to asi dopadne? 😄 Ty scény jsou vážně super. Hlášky také super. 😄 Poznámka: I vedlejší postavy jsou super. Hlavně pak průvodci a gorila. Poznámka: Je to dobrý cvok house. Hláška: "Co přitahuje ty holky ke koním?" Je TOP! 😄 Hvězdiček 4 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Orangutan, ktorého môžeme vidieť hneď v úvode filmu, nežije v Afrike, ale v Ázii. Levy, hoc žijú aj v Afrike, nežijú v pralesoch, ale na savanách a púšťach. Slon, ktorý bol použitý pri natáčaní, nebol africký, ale ázijský. (ČSFD)
  • Ursula (Leslie Mann) a její rodiče v tomto filmu jsou obyvateli San Francisca v Kalifornii. Shodou okolností je San Francisco ve skutečnosti rodným městem Leslie Mann. (lucius789)
  • Lev, slon, ptáci i opice byli ve filmu ztvárněni většinou živými zvířaty. Gorily z Georgova (Brendan Fraser) okolí pak byli herci v kostýmech. Několik scén bylo digitálně upraveno. (Terva)

Reklama

Reklama