Reklama

Reklama

Ai no yokan

  • Japonsko 愛の予感 (více)

Obsahy(1)

Junichi býva v modernom byte a pracuje v novinách. Manželka mu zomrela pred pár rokmi na rakovinu a teraz žije sám s dcérkou. Jedného dňa sa stane hrozná udalosť – dcéru dopichá nožom jej vlastná spolužiačka. Junichi stráca všetko. Po roku odchádza na Hokkaido, kde pracuje ako robotník v laboratóriu. S nikým nechce mať nič spoločné, žije uzavretý vo svojom vnútornom svete. V hosteli, kde Junichi býva, upratuje a pripravuje raňajky Noriko - matka dievčaťa, ktoré usmrtilo Junichiho dcéru. Vidia sa každý deň, ale neprehodia spolu jediné slovo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Wallas 

všechny recenze uživatele

Až po odchodu z kina jsem si řikal, že to nebylo zas tak špatné, ale sledování samo bylo mírně iritující. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Něco neskutečného, ale ve své podstatě i možného..Stopáž u tohoto filmu byla ale jednoznačně přehnaná a divák se musel po několika minutách v kině ostatně i jako já značně nudit..Stačilo by bohatě 15-30 minut a samotný konec, kde se vše v podstatě vyřeší.. Pět minut začátku jsem bohužel prošvihl, takže jsem nevěděl, o co tam přesně jde. Absence mluveného slova (dobrých osmdesát minut se ve filmu opravdu nemluvilo), a to i v určitých pasážích a situacích filmu , kde vůbec nemusela být, viz třeba v jídelně, kde lidé byli vedle sebe v těsném kontaktu. Ale zřejmě to tak mezi lidmi v Japonsku chodí a, když se pro to tvůrci filmu už rozhodli, tak o tom žádná:-) Nekonečné filmové záběry na postaršího muže, který jezdí svým autem do továrny, kde pracuje, a na ženskou v jídelně byly značně stereotypní, ale faktem je, že takhle prostě lidi žijí..Absolutně žádná kultura, jen z práce do práce, najíst a spát, mezitím se napít, umýt, vyprat, přečíst knihu, deset minut jen tak koukat do blba, do toho desítky záběrů na smažená vajíčka, loupané brambory a na dědka, který jí a srká, mě značně deprimovaly a iritovaly stejně jako ta chůze oné ženy. Opravdu film, který musel zcela zákonitě zvedat odbornou kritiku ze židlí..Film, který by snad každý z nás mít tedy tu možnost i třeba amatérsky natočil..Stačilo by jen někam s kamerou do nějakého ústavu a točit..Opravdu to, co každý z nás dělá běžně ve svém životě přeci ještě nemusím točit. Druhý film z cinepur-choice07 ve Francouzském Institutu, který jsem z povinnosti v sobotu 08.12. zhlédl a který mě naprosto odrovnal, tedy v tom opačném smyslu slova:-) ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

CINEPUR CHOICE 2007- Zpočátku hodně zajímavý snímek - příběh dvou obětí - matky, jejíž dcera zavraždila a otce, jehož dcera byla zavražděna, který se postupem času propadá do podprůměrnosti. Téměř totální abscene mluveného slova láká, nicméně 102 minut pozorovat, jak někdo snídá, obědvá a večeří, mlaská a srká a jak se smaží vajíčka, leze na nervy... ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Cinepur Choice 07 - Její dcera zabila jeho dceru. Jemu po předčasné ztrátě manželky nic jiného nezbylo. Pokud jsem o filmu Hamaca paraguaya říkal, že není pro každého, v tomto případě to platí dvojnásob. Režisér Masahiro Kobajaši otevřeně vydírá, vyslovený komplot na divákovu trpělivost. Stereotyp a rutina života dovedené do krajnosti. Neustále se opakující každodenní činnosti, které se liší v drobných detailech (odlišný způsob nasnímání, různá poloha věcí apod.). Divákova pozornost směřuje, jak uvádí uživatel jiziczek, právě k těmto nepatrným rozdílům, je to v podstatě jediná přílěžitost, jak se může divák zabavit, pokud nepočítám momenty, kdy se hlavní postavy (muž-otec oběti a žena-matka vražedkyně) střetnou "tvář v tvář". [==] Až na počáteční a závěrečný teatrální rozhovor mezi ženou-reportérkou-mužem se jedná o film zbavený jakýchkoliv dialogů. Vzájemná konfrontace obou postav proto může působit poněkud směšným dojmem (zvláště, když žena mužovi vrazí facku a muž spolu s divákem nevěřícně sleduje, za co to vlastně bylo :-). [==] Pokud film měl nějakou hlubší myšlenku, doufám, že mi ji někdo erudovaný alespoň v krátkosti vysvětlí. Já jsem si z filmu odnesl především tohle: Automobil se lépe ovládá s posilovačem řízení, pro rozmíchání vajíček se více hodí hůlky než vidlička a čistota půl zdraví. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Silne psychologická, masakrálne depresívna dráma na porazenie! Na začiatku vám hned naznačia o čo pôjde, aby ste pre istotu neutiekli, pretože pozerať sa na to, ako dedo žerie a chodí na šichty a na to, jak ženská škrábe zemiaky a umýva riad, tak to chce poriadne odvážneho a bojového ducha! ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Citově navenek utlumený a dějově velmi pomalý film, takřka beze slov, jen na začátku a na konci výpověď asi u psychologa.(50%) ()

jiziczek 

všechny recenze uživatele

Ano, Cinepur Choice - filmy, které zvedly mezinárodní kritiku ze židle... Původně jsem si tu kritiku představoval tak, že na konci vstala a tleskala, ale v průběhu tohohle filmu se mě zmocni pocit, že spíš ti kritikové vstali už v půlce a prostě odešli... Neustále se opakující scény až moc zvýraznili stereotyp... je teda pravda, že se v drobných detailech lišili a v průběhu filmu jsme se bavili alespoň tím, že jsme se snažili tyto detaily odhalit... Jinak film zpracovával určitě zajímavý nápad, ale v provedení to nějak vázlo. Alespoň že to mělo drobnou pointu na závěr. Jo a taky jsem zjistil, že míchaná vajíčka lze dělat pomocí jídelních hůlek;) ()

chemo odpad!

všechny recenze uživatele

Spočiatku, keď tí strašní herci opakovali tie isté scény dokola a dokola, zdalo sa mi to vtipné. No keď to neprestávalo a mne došlo, že režisér to asi myslí vážne a je za tým nejaký umelecký zámer, z kina som odišiel, lebo na to sa fakt nedalo pozerať. ()

Reklama

Reklama