Reklama

Reklama

Lovci draků

  • Francie Chasseurs de dragons (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Připravte se na průzkum ostrovů, kde nebezpečí číhá za každým rohem, na seznámení s nejstatečnějšími hrdiny a nejrychlejší běh svého života (ten budete nutně potřebovat, až se na vás pohrnou draci z obou stran Velké západní zdi)! Tito draci mohou být větší než ostrov nebo malinkatí jako květák, chrlí nebo prskají oheň, lítají nebo se plazí, jsou všude a každý je jiný. Co mají společného, ptáte se? Neskutečnou chuť na vás! Takže pokud si chcete zachránit krk, držte se Zoe a jejích společníků – Gwizda, Lian-Chua a Hectora. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

Terva 

všechny recenze uživatele

Ponurá hudba a možná i děs působí na diváka hned od prvních vteřin příběhu. Možná proto je nevhodný pro děti do dvanácti let. CITÁT - Nebojím se tě, příšero, mé srdce je průzračné jezero.......... Skoro smutný příběh plný dobrodružství, kdy Gwizdo, Lian-Chu a Hector se vydávají za rytíře, aby měli peníze na obživu. To se jim stává osudným a jsou zaplaceni a vysláni na výpravu aby zabili draka. Ten se každých dvacet let probudí a pustoší velká území. Pálí, zabíjí a plení. Lian-Chu se s ním již jednou setkal, když byl malý. Drak mu sežehl jeho vesnici a usmrtil rodiče. A tak se hlavní hrdina i z přáteli vydávají na nebezpečnou cestu. CITÁT - Jděte do jeho království, k doupěti, které je západním směrem od konce světa a zabte ho........ Nádherná a hororová pasáž je ta, kdy Gwizdo čte Zoe pohádku o Stříbrném rytíři. ..........ze šupin mu stékala krev dětí, které právě sežral (ne ten rytíř, ale strašné zvíře ze Stinného doupěte)....... Nedivím se, že je tak divoká, když čte tohle, povídá Gwizdo. Příběh se odehrává v jakési jiné realitě, nebo dimenzi. Jsou tu vzdušné mosty, létající ostrovy, podivná zvířata, draci a sem tam se mihne i něco pozemského, jako třeba velká Čínská zeď. Je to nádherný svět, skoro jako v pohádce. Ale život není pohádka a ve skutečném světě se prostě umírá. A kdo nemá strach ze Smrti ? Okolo 50 minuty je nádherná scéna z Gwizdou na letícím kusu kamene. Scéna trvá asi pět minut a je podpořena naprosto perfektní hudbou a posléze i ozvučením. Síla. CITÁT - Vypadám snad jako hrdina týhle pohádky ?......... Pak se to vše začne dramatizovat, teda ne že by to už nebylo dost dramatické, ale ještě to jde víc. CITÁT - To je má, noční můra !!??.......... Zvuk a hudba - Bruno Seznec a Jean-Marc Lenfretien. Visuální efekty - Emilienb Dessons. Je tu prostor pro humor, ale v celém příběhu ho moc není a převážně se o něj stará "divný pes" Hector. Prostě za pět. ...strč si peníze někam, kde není sluníčko........ ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě vyloženě rozčiloval tím, jak byl rozplizlý a ne a ne skončit. Člověk si myslí, že se dívá na finální scénu, však ejhle, film vesele pokračuje dalšími stupidními zvraty a dalšími otřepanými fórky nesympatických hrdinů. Když přičteme odpornou vizuální stránku (obří tělo, malý nožičky apod), nelze než hodnotit takto. Ale ztráta času to nebyla, aspoň vím, jak vypadá současné dno animovaného filmu. HUDBA: Klaus Badelt - no jak jinak, tedy něco otřesného. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Seriál znám, ale film jsem si pustil až dnes. Je to ze stejného prostředí se stejnými hlavními hrdiny, jen filmová Zoe není seriálová Zoe, ale tady je to ukřičené a ne zrovna sympatické děvče, z kterého mě místy bolela hlava. Ostatní postavy jsou víceméně stejné, animace je průměr, ale svět který vyobrazuje se mi (jak jsem již sdělil u seriálu) prostě líbí. Příběh je klasickou hrdinskou cestou a finální nepřítel sice působí docela impozantně, ale mě nijak extrémně nevyděsil. Takže i když bylo fajn se na partu, co mě před nějakými deseti nebo možná už dvanácti lety přinesla docela fajn zážitky, znovu podívat, tak film je jen průměrná zábava s opravdu dobrou a výraznou hudbou. 5,5/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vynášet do nebes Jak vycvičit draka a Lovce draků odepsat jako lacinou, nezábavnou, o dva roky dříve (hehe) natočenou kopii? Ale no tak, no tak. Lovci draků jsou plnohodnotný animák pro celou rodinu, a pokud jde o mě, mají i podstatně snesitelnější a v rámci možností neokoukaný a nesentimentální příběh, který občas ozvláštní chování postav, jaké bychom v „pohádce“ rozhodně nečekali (myslím tím především umírání a závěr se zlaťáky). Děj se navíc odehrává v úchvatném světě tvořeném létjaícími, bortícími se kontinenty (levitující hory z Avatara… jenže před Avatarem), na nichž se animátoři vyřádili tak, že výsledek jejich práce – obzvlášť na Konci světa – bere dech. Ústřední postavy jsou sympatické, draci mají skvělý „design“ (ohnivá prasata), akčním scénám nechybí nápaditost, Badeltův soundtrack se tomu Powellovu z výše zmíněného filmu také přinejmenším vyrovná… Je škoda, že se Lovcům nedostalo takové pozornosti. Zasloužili by si ji. ()

ModryPlamen 

všechny recenze uživatele

Po prvý raz som týchto lovcov videl dávno, okolo roku 2014, znova som sa k animáku dostal až po rokoch náhodným pozretím na nete, keď som mal chvíľku voľného času. Príbeh animáku je jednoduchý, onedlho sa prebudí zlý drak, ktorý vie vyplieniť celé územia a je na Gwizdovi, Lian-chu a Hectorovi, aby ho premohli. A za odmenu im dajú zlato, za ktoré si budú môcť postaviť vysnenú farmu s ovečkami. A teraz podrobnejšie k postavám: Lian-chu je z postáv najsympatickejší. Hector slúži na pobavenie divákov, najlepšie mu išlo predstieranie že je socha, počas boja s drakmi. Gwizdo je na tom horšie, je pochopiteľné že mu musela Zoe svojim neustálym rozprávaním liezť na nervy, ale nechať ju v štichu keď ju prenasledujú draci z neho sympatickú postavu nerobí. To, ako mu prepne v hlave podobne ako jednému z rytierov, radšej nejdem zmieňovať. Film je síce o tom, ako sa jeho charakter mení a na konci bude brániť Zoe pred jej strýkom, ale aj tak. No a Zoe, tam už som ten problém s jej postavou vlastne napísal. Ale za čo musím dať klobúk dolu, je vynikajúci, pôsobivý záporák a jeho nástup. Inak animácia je tu oproti animákom z USA iná, ale nie je vôbec zlá, vlastne je celkom pekná a kúsky ruín z “konca sveta” boli nádherné, vlastne celý ten vznášajúci, rozpadajuci sa svet v oblakoch bol výborný nápad. Čiže je to cestovateľská šablóna, ktorej som sa nakoniec rozhodol udeliť 4 hviezdy, aj keď je to dosť na hrane. Keď to pobeží v TV a na iných kanáloch nie je iný 5-hviezdičkový animák, tak to pozriem. ()

Galerie (93)

Reklama

Reklama