Reklama

Reklama

Česká RAPublika

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Česká RAPublika bude první dokument o české hiphopové scéně. Jako hlavní protagonisty zde uvidíme kapely Indy a Wich, PSH a Supercroo. Producent Martin Pošta prozrazuje, že "filmaři se snaží dostat na dřeň lidem co hiphop dělají". (salazar)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

larelay 

všechny recenze uživatele

Zewel von lelek :D Viac k tomu nemam co dodat.. Hosi su uplne ujeti vyhulenci, ktorych nic netrapi, len aby mohli tvorit, byt kreativni a ked za to dostanu este aj zaplatene, o to lepsie :) Ale mat doma syna, ktory si medzi svoje najoblubenejsie a najpouzivanejsie slova zaradi lahodky ako "SRAT, SPAT, PIVO, PRCAT, JIST, OBED, HOVNO, BOTA, PENIZE A PIT", tak ho asi niekam poslem :D A vraj kreativita... To uz skor oblubene cinnosti :D ()

Cafú 

všechny recenze uživatele

rozhodně nenosim rovnej kšilt na stranu, zlatej řetěz po tygrovi mikea tysona a vytahaný triko po mym nehubenym dědovi, ale každopádně zastávam názor, že jediná muzika na český scéně, která se dá dneska ještě poslouchat, je česká forma hiphopu. nejenže je inovativní, inteligentní, upřímná a v neustálym vývoji (tedy člověka dokáže pořád a pořád překvapovat), ale je též neuvěřitelně přesným obrazem dnešního čecháčkovskýho konzumního stylu života a svým dekadentnim přístupem na něm nenechává nit suchou. přitom však neužívaji bezvýchodnou plochou kritiku dnešních protestsongařů se světozachraňovacími komplexy, ale používají kouzlo parodie a originálních slovních obratů. navazují tak možná na různé dekadentní vlny, kterých v české literatuře nebylo málo od dob takových gellnerů či šrámků. tahle česká hiphopová scéna je dnes zejména zastupovaná všeuměleckou skupinou biggboss, která se postupně vyrekrutovala z české grafitti scény devadesátých let a možná díky tomu nemůže být člověk překvapen jejich obrovskou kreativitou a tudíž výsostnym postavením v českých luzích a taky hájích. takže mne tento dokument jednoznačně zajímal a navzdory zdejšímu nízkýmu hodnocení mě mile překvapil. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já jako člověk rap neobdivující, jsem od toho ani příliš nečekal. A co víc. Rap téhle party mi přišel maximálně stupidní a bezmyšlenkovitý. Opravdu nevidím ani kousek umění v tom sypat ze sebou slova, která se jen zřídka rýmují. To že texty často nedávají smysl zde ani snad není potřeba řešit. Lituji lidi, kteří se koncertu těchto rádoby umělců zúčastnily. Ale proti gustu žádný dišputát. Co ale dokumentu upřít nelze jsou vtipné až velmi vtipné momenty, kterých sice není moc, ale jsou. Tím jsem vyloučil odpad. A s přihlédnutím na scénku, kde jsi jdou změnit jména prostě musím dát ještě jednu hvězdičku navrch. Propagace rapu slušná, ale měl by ho propagovat někdo, kdo má alespoň nějaký talent. Přesto * *. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Hopper nejsem, ale na RAPubliku jsem se celkem těšil. :) A musím říct, že se mi ty beaty líbily, s něčím jsem souhlasil, s něčím ne.. James Cole mi přišel jako poměrně inteligentní (v rámci možností:) týpek, kterému ale třeba freestyle nejde tak dobře jako Orionovi, který je na druhou stranu vysmažený jak květák. Zajímavý byl pokus o změnu jmen na matrice Prahy 3, setkání s profesorkou lingvistiky či komorním triem, závěrečná Hana Hegerová i návštěva Karviné.. a té bych chtěl věnovat i závěr tohoto komentáře.. tak dejte mi beat.. "Karviná je zkurvené město, i přestože tu mám svoje kořeny a zažehnuté plameny, které zapalují todle město, i přestože vidím to, ale nechci to - a proto slyším to, i když nechci, to proto tady zkouším rapovat, přitom onanovat, nechce se mi vstávat, přitom chci vydělávat, nedostávat podporu v tom našem velkým hardcoru, my sme pospolu, a proto je Karviná zkurvené město, a proto pijem, a když nám je špatně, tak se na všechny vyblijem, takhle my vlastně všichni žijem, ale spousta kámošů to nedokáže ocenit, oni dokážou na mě zuby cenit jako velký pes, který do díry vlez, tak nebuď ten pes a zkus se prosadit a můžeš si klidně na nás vsadit................." yo ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ukázať svoju inteligenciu naplno, tak to je odvážne. Robiť si srandu zo svojho pôvodu a snaha premenovať sa na Huga Toxxxa a Jamesa Colea, to bol silný zážitok a pre psychológov a do diskusií určite vhodný, ja som si o nich urobil aspoň obraz, takisto ich vyjadrovaním a premýšľaním a vo veľmi veľa veciach sa nestotožňujem. U nás na Slovensku začali raperi v poslednej dobe robiť celkom slušnú hudbu s celkom rozumnými textami v porovnaní s USA, či Českou republikou, dúfam, že ten trend si zachovajú a nájdu správnu cestu. Toto však bolo šialené, ale ako dokument niekedy pôsobivé a zaujímavé. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Jedná seo první celovečerní film o českém hip hopu. (chelseaman22)
  • Filmový koncert se odehrává v pražském klubu Roxy. (chelseaman22)
  • Snímek obdržel cenu pro nejlepší dokumentární film na soutěži Finále Plzeň 2009. (chelseaman22)

Související novinky

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

17.06.2012

Ve dnech od 29. června do 7. července se uskuteční již 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na nejvýznamnější filmové akci ve střední a východní Evropě budou mít diváci… (více)

Vítejte v KLDR! Zdarma!

Vítejte v KLDR! Zdarma!

05.10.2010

Provozovatelé portálu pro online distribuci dokumentárních a experimentálních filmů Docalliancefilms.cz nabízí od pondělí 4. října do následujícího pondělí 11. října zdarma k vidění film Vítejte v… (více)

Reklama

Reklama