Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Vždycky potěší, když shlédnete film, který se vám líbí mnohem víc, než jste od něj čekali :-) Harvey Shine v podání opět skvělého Dustina Hoffman si ve zralém věku uvědomí, jaké jsou jeho priority. Stačí, když mu v tom pomůže Kate Walker v podání opět skvělě Emmy Thompson. Klasická romantika, kdy k sobě ti dva fakt padnou. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Vše vystihující název snímku (výjimečně i v českém překladu) dává najevo, že někomu tady ujíždí onen pověstný vlak. Tragikomická nálada této meditace nad myšlenkou, že zůstat v životě sám, nechce asi nikdo z nás, funguje především díky v kontextu scénáře nezastavitelně stárnoucí dvojici Dustin Hofmann a Emma Thompson a svou roli sehrává příjemně komorní pojetí režiséra Hollanda, který prostě nechává herce hrát. Přestože nejde o objevný snímek, řadě z vás možná dodá naději a potřebný nadhled. 80% ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Už ste niekedy pozorovali sneženie ? Všimli ste si ako tisíce vločiek lieta vzduchom sem a tam, padá dole ale málo, veľmi málo z nich sa spoja vo vzduchu aby spoločne dopadli na teplý asfalt chodníka kde sa roztopia a v spoločnom pramienku vody odtečú kamsi do neznáma. Takýto príbeh rozpráva tento film . Excelentný výkon Hoffmana, dopĺňaný tradične výbornou Thompsonovou diváka vovedie do sladkavého romantického príbehu staršieho mrzutého životom unaveného hudobníka s nesplneným snom byť raz džezovým klaviristom a starnúcej šarmantnej milovníčky anglickej literatúry, ktorej popri starostiach o starú matku unikal život akosi medzi prstami. Zaujímavý bol prístup kameramana ... hihi .. ktorý na začiatku „rodiaceho sa vzťahu“ akosi opatrne snímal túto dvojicu, aby sme si zvykli na výškový rozdiel medzi Dustinom a o pol hlavy vyššou Emmou, jednoducho kameru natáčal tak aby ten výškový rozdiel bol čo najmenší. Pravdu povediac, keby to hrali obyčajní a menej známi herci, diváci ten film so skoro až banálnym príbehom obídu bez povšimnutia, ale že to hrali práve oni dvaja, ten film ostal akosi lepšie grády. A u mňa spoľahlivé štyri a pov boda. :) ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman po dlouhé době zase ukázal, že ještě nezapomněl hrát a Emma Thompson mu zdatně sekunduje. LCHH má několik parádních momentů (hlavně v prostřední části), kdy to Hopkinsovi zobete z ruky, celková předvídatelnost mu však mírně podráží nohy. Celkově tedy lehký nadprůměr s tím, že se filmu v našich kinech imho nikdy nedočkáme. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Ve Vídni zažijete pouze úsvit, zato v Londýně vás čeká plnohodnotný jas nového dne. Film padá hlavně na šnekovsky plynoucí režie, což se výrazně odráží na zjištění, že to ve skutečnosti netrvalo dvě hodiny, ale pouze devadesát minut. Důvod, proč tohle všechno má smysl vydržet do konce, je prostý - ústřední pár. Dustin Hoffman zkrátka i v sedmdesáti strčí bez problémů většinu mužský herců do kapsy a díky krásně vypointovaným dialogům si nabalí o dvě generace mladší Emmu Thompson. Určitě jedno z těch lepších dramat, snažíc se upozornit na to nejzákladnější - na lásku není nikdy pozdě, zato těch šancí je sakra málo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)
  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)

Reklama

Reklama