Reklama

Reklama

VOD (1)

Středoškolský učitel chemie, kterému byla diagnostikována rakovina plic v konečném stádiu, se rozhodne vařit a prodávat amfetaminy, aby zaopatřil rodinu. (Netflix)

Recenze (25)

Maza2222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto famózní rozjezd do tohoto seriálu. Nic bych tomu nevytkl- herecké výkony, scénář, dialogy - skvělé. Trošku mi vadila Skyler, ale taky ujde. Velmi dobré scény - Za nejlepší považuji asi to, jak SPOILER Walter usmrtí ty distributory v jeho voze. Délka (která je větší, než každý díl seriálu) je v pohodě. Jestli takhle bude seriál pokračovat, rozhodně se dostane do mé TOP 3 ()

Tobias18 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to tak zvláštně...dobré. Čekal jsem sice trochu něco jiného, ale kdo by neměl rád překvapení, že? Já čekal, že to celé bude trochu vážnější, a že bude trvat alespoň tři díly, než se z Walta stane drogový dealer. Ale pilot přišel s něčím úplně jiným-s neuvěřitelně rychlým tempem, které si podle mě nemůže udržet. A také jsem se domníval, že úvodní scéna bude až závěr série, a on to byl závěr epizody. No nic, zatím opatrná spokojenost. 75%. ()

Reklama

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen málokterý seriál má tak dobrou první epizodu, neskutečnej rozjezd. Na začátku dílu jste učitel chemie na jedné střední škole, přivyděláváte si na benzínce a na konci vaříte nejlepší metanfetamin široko daleko, společně s vaším bývalým studentem - flákačem, kterého jste nechali propadnout.... Výborné herecké obsazení, luxusní scénář.Po první epizodě u mě zatím panuje neskutečný nadšení! DOPORUČUJU!!! ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na druhé zhlédnutí jsem si dokázal pilot Breaking Bad vychutnat a strašně se těším na další epizody. Gilligan mistrně pracuje s poučkou „show, don't tell“ a kromě toho se může pochlubit prakticky neprůstřelným scénářem. Jednání postav dává naprostý smysl, což se v dnešní seriálové tvorbě už tak nenosí (ano, pomrkávám na tebe, Rings of Power!). Hned na úvod se toho stane fakt hodně. Walt zažije krizi středního věku, dozví se, že umírá na rakovinu, zažije obrodu a začne vařit pervitin s Pinkmanem (Aaron Paul je prostě úžasný). ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Oh, Walte, jsi to vůbec ty?“ Je. Jen jeho nová verze. Dosud platil za nejnudnějšího člověka široko daleko. A možná i nejzbytečnějšího. Přitom na tamní střední škole promarňoval své schopnosti a znalosti. Čerstvý padesátník má dvě práce, které ho (jedna určitě) evidentně nebaví, syna trpícího mozkovou obrnou, (neplánovaně) těhotnou manželku, která ho tak trochu řídí, a navrch mu právě diagnostikovali pokročilou rakovinu plic. A pak je tu ještě sebestředný chvástal-švagr, který je agentem DEA a který ho jednou vezme do šichty. A vlastně to celé tak trochu odstartuje, protože Walter začíná s bývalým studentem-dealerem vařit metamfetamin. Hodně cool a hodně ulítlý námět. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Během Waltova (Bryan Cranston) večírku s překvapením se Hank (Dean Norris) postaví k přípitku a vezme Waltovi z ruky drink, aby ho pozvedl. To byl nápad Bryana Cranstona. (KGBelik)
  • Hned na začátku úvodních titulků se na obrazovce objeví vzorec a molekulová hmotnost metamfetaminu – C10H15N a 149,24. (LUKICKK)
  • Postava Emilio byla původně napsána jako mexicko-americká. Ale poté, co byl do role obsazen Američan japonského původu John Koyama, byla postava přepsána tak, aby byla japonského původu. (KGBelik)

Reklama

Reklama