foto

Bryan Cranston

  • nar. 7.3.1956 (64 let)
    Hollywood, Los Angeles, California, USA

Biografie

Celým jménem Bryan Lee Cranston se narodil roku 1956 v Kalifornii. Po odchodu z policejní (vysoké) školy se začal věnovat divadlu. Později se dostal do mnoha televizních reklam a podílel se na dabování japonských anime filmů. Dostal se do mnoha filmů i TV seriálů. Ze známých např. THE KING OF QUEENS (4 epizody - postava Tim), THE X-FILES (1 epizoda - postava Patrick Crump), WALKER, TEXAS RANGER (1 epizoda - postava Hank), SEINFIELD (4 epizody - postava Dr. Tim) SAVING PRIVATE RYAN a do mnoha dalších. Jenže všechno to byly jen malé role.

Velká chvíle přišla až roku 2000, kdy ho Amerika začala poznávat jako Hala, otce čtyř dětí a pozorného manžela v seriálu MALCOLM V NESNÁZÍCH. Odehrál všech 151 epizod (7 sérií). Za celou éru seriálu byl 3x nominován na ceny Emmy v kategorii "Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series" a 1x na Zlaté Glóby. Ani jednou nevyhrál.

Po ukončení jedné velké éry (rok 2006) se Bryan dostal opět do různých seriálů. Zahrál si sám sebe ve známém kontroverzním seriálu GRIFINNOVI, či ve dvou epizodách šéfa hlavní postavy Teda Mossbyho (JAK JSEM POZNAL VAŠÍ MATKU).

Roku 2008 se stává další převrat v Bryanově životě. Dostává další hlavní roli, tentokrát v dramatickém seriálu PERNÍKOVÝ TÁTA. Znovu hraje otce rodiny (Waltera), tentokrát však trpí rakovinou plic a vyrábí drogy, aby uživil rodinu. Seriál se hlavně díky němu stává úspěšným. Získává poprvé za svou kariéru tři Emmy v kategorii "Outstanding Lead Actor in a Drama Series" a jednu TCA cenu opět za výkon v seriálu.

V současnosti je ženatý s druhou ženou Robin Dearden, stále natáčí, občas i režíruje seriál Perníkový táta a připravuje se na role v nových filmech.

Martin_W

Herecká filmografie

Filmy

2021 Uncharted
2020 Holland, Michigan
Ivan je jen jeden
2019 El Camino: Film podle seriálu Perníkový táta
2018 Psí ostrov
2017 Nedotknutelní
Poslední mise
Power Rangers: Strážci vesmíru
The Disaster Artist: Úžasný propadák
2016 Get a Job
In Dubious Battle
Infiltrátor
Kung Fu Panda 3
Nástupce (TV film)
Proč právě on?
Wakefield
2015 Trumbo
2014 Godzilla
2013 Movie: The Movie 2V
Mrazivá noc přichází
2012 Argo
John Carter: Mezi dvěma světy
Madagaskar 3
Movie: The Movie
Rock of Ages
Stíhači Red Tails
Total Recall
2011 Batman Rok jedna
Drive
Leave
Moje krásná učitelka
Nákaza
Obhájce
Oddělen
2010 Hnízdo neřesti
2007 Hard Four
2006 Malá Miss Sunshine
2004 Illusion
Seeing Other People
2003 Velká rodinná sešlost (TV film)
2001 The Santa Claus Brothers (TV film)
To byla noc (TV film)
2000 Big Thing, The
Dům v kraji hrůzy
Ramayana - legenda o princi Ramovi
1999 Last Chance
1998 Zachraňte vojína Ryana
1997 Akční komando
Armitage III: Poly Matrix
Čas před explozí
1996 Spravedlnost ulice
The Rockford Files: Punishment and Crime (TV film)
To je náš hit!
1995 Extreme Blue (TV film)
Kissing Miranda (TV film)
1994 Erotique
Men Who Hate Women & the Women Who Love Them (TV film)
Společník (TV film)
Totální okno
1993 Morudaibâ
Prophet of Evil: The Ervil LeBaron Story (TV film)
Zmizení Nory (TV film)
1991 Biohazard
Mrtvé ticho (TV film)
1990 Corporate Affairs
1989 I Know My First Name Is Steven (TV film)
1988 The Big Turnaround
1987 Amazonky na Měsíci
Return of the Six-Million-Dollar Man and the Bionic Woman, The (TV film)

TV seriály

2019 Griffinovi (TV seriál)
Disney's the Reboot (S18E04)
Bri-Da (S18E02)
Yacht Rocky (S18E01)
2018 Robot Chicken (TV seriál)
No Wait, He Has a Cane (S09E19)
Griffinovi (TV seriál)
Pawtucket Pete (S17E09)
2017 Philip K. Dick's Electric Dreams (TV seriál)
Human Is (E06)
Sneaky Pete (TV seriál)
The Longest Day (S01E10)
The Turn (S01E09)
The Roll Over (S01E08)
další epizody (9)
Larry, kroť se (TV seriál)
Running with the Bulls (S09E04)
2016 Robot Chicken (TV seriál)
Food (S08E18)
2015 Sneaky Pete (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Supermansion (TV seriál)
2014 Griffinovi (TV seriál)
Herpe, the Love Sore (S12E16)
2013 Cleveland show (TV seriál)
Crazy Train (S04E22)
Of Lice & Men (S04E20)
Grave Danger (S04E19)
další epizody (6)
Perníkový táta (TV seriál)
Felina (S05E16)
Žulový stát (S05E15)
Ozymandias (S05E14)
další epizody (8)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Platonickatý (S09E09)
Simpsonovi (TV seriál)
Po čem animované ženy touží (S24E17)
2012 Cleveland show (TV seriál)
A Vas Deferens Between Men & Women (S04E05)
Turkey Pot Die (S04E04)
Flush of Genius (S03E20)
další epizody (4)
Perníkový táta (TV seriál)
Proplouvání nad tím vším (S05E08)
Řekni mé jméno (S05E07)
Odkup podílu (S05E06)
další epizody (8)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Governor Dunston (S07E02)
Robot Chicken (TV seriál)
Fool's Goldfinger (S05E19)
Simpsonovi (TV seriál)
Špion, který mě poučil (S23E20)
2011 The Handlers (TV seriál)
Perníkový táta (TV seriál)
Střetnutí (S04E13)
Konečná (S04E12)
Průchod (S04E11)
další epizody (13)
Robot Chicken (TV seriál)
The Godfather of the Bride 2 (S05E18)
The Curious Case of the Box (S05E17)
2010 Perníkový táta (TV seriál)
Konečné řešení (S03E13)
Polovičaté řešení (S03E12)
Městečko Abiquiu (S03E11)
další epizody (13)
Americký táta (TV seriál)
A Jones for a Smith (S06E11)
2009 Archer (TV seriál)
Breaking Bad: Original Minisodes (TV seriál)
Perníkový táta (TV seriál)
Albuquerque (S02E13)
Znovuzrození (S02E12)
Mezi nebem a zemí (S02E11)
další epizody (13)
2008 Perníkový táta (TV seriál)
Mělo by to být bez násilí (S01E07)
Prázdné ruce (S01E06)
Šedá hmota (S01E05)
další epizody (7)
Griffinovi (TV seriál)
Dlouhán Peter (S06E12)
2007 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Sloupy (S02E13)
2006 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Spravedlnost má jméno Lily (S02E06)
Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Graduation (S07E22)
Morp (S07E21)
Cattle Court (S07E20)
další epizody (13)
Griffinovi (TV seriál)
Jak se zbavit ženy (S04E21)
2005 Americký táta (TV seriál)
Star Trek (S02E08)
Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Malcolm Defends Reese (S07E09)
Army Buddy (S07E08)
Blackout (S07E07)
další epizody (25)
2004 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Hal's Christmas Gift (S06E06)
Kitty's Back (S06E05)
Pearl Harbor (S06E04)
další epizody (21)
2003 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Christmas Trees (S05E07)
Malcolm's Job (S05E06)
Malcolm Films Reese (S05E05)
další epizody (23)
2002 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Forbidden Girlfriend (S04E06)
Forwards Backwards (S04E05)
Stupid Girl (S04E04)
další epizody (21)
2001 Express Yourself (TV seriál)
Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Christmas (S03E07)
Health Scare (S03E06)
Charity (S03E05)
další epizody (22)
Dva z Queensu (TV seriál)
Swim Neighbors (S03E22)
2000 Clerks (TV seriál)
Malcolm v nesnázích (TV seriál)
The Bully (S02E10)
High School Play (S02E09)
Therapy (S02E08)
další epizody (26)
Dva z Queensu (TV seriál)
Soft Touch (S02E22)
1999 Dva z Queensu (TV seriál)
Time Share (S01E22)
Dog Days (S01E14)
Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
Paranoidní Dick (S04E14)
1998 Ze Země na Měsíc (TV seriál)
Mare Tranquilitatis (E06)
Can We Do This? (E01)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Tantric Turkey (S05E09)
Akta X (TV seriál)
Jízda (S06E02)
1997 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Troll Bride (S01E24)
Babylon 5 (TV seriál)
The Long Night (S04E05)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Strike (S09E10)
The Yada Yada (S08E19)
1996 Eagle Riders (TV seriál)
Louie Show, The (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
Něco shnilého ve Flasppieville (S12E17)
1995 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Jimmy (S06E18)
The Label Maker (S06E12)
1994 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Mom and Pop Store (S06E08)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)
Vyhlídková loď (S01E09)
1988 Raising Miranda (TV seriál)
1986 Sever a Jih II (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
Kdo je v nebezpečí? (S02E20)
1983 Loving (TV seriál)

Dokumentární

2018 Every Act of Life
Pink Elephants
2016 24 Hours of Reality: The Road Forward (TV film)
2013 Argo: Skutečný příběh (TV film)
Velké dějiny (TV seriál)
2011 Amerika na pokračování (TV seriál)
2008 Man of a Thousand Faces
2005 Mise na Měsíc 3D
2004 TV Guide & TV Land Present: The 100 Most Memorable TV Moments (TV seriál)
2003 KidSmartz

Režijní filmografie

Filmy

2006 Special Unit (TV film)
1999 Last Chance

TV seriály

2017 Sneaky Pete (TV seriál)
The Roll Over (S01E08)
2013 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Stařec a stromek (S05E10)
Perníkový táta (TV seriál)
Krvavé peníze (S05E09)
2012 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Den voleb (S03E19)
Kancl (TV seriál)
Work Bus (S09E04)
2010 Perníkový táta (TV seriál)
Už ne (S03E01)
2009 Perníkový táta (TV seriál)
737 (S02E01)
2005 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Malcolm Defends Reese (S07E09)
Billboard (S06E10)
2004 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Buseys Run Away (S06E02)
Experiment (S05E18)
Dirty Magazine (S05E09)
2003 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Vegas (S05E01)
Stereo Store (S04E13)

Producentská filmografie

TV seriály

2013 Perníkový táta (TV seriál)
Felina (S05E16)
Žulový stát (S05E15)
Ozymandias (S05E14)
další epizody (8)
2012 Perníkový táta (TV seriál)
Proplouvání nad tím vším (S05E08)
Řekni mé jméno (S05E07)
Odkup podílu (S05E06)
další epizody (8)
2011 Perníkový táta (TV seriál)
Střetnutí (S04E13)
Konečná (S04E12)
Průchod (S04E11)
další epizody (13)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2017 Sneaky Pete (TV seriál)
The Longest Day (S01E10)
The Turn (S01E09)
The Roll Over (S01E08)
další epizody (9)

Tvůrcovská filmografie

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(494)