foto

Bryan Cranston

  • nar. 7.3.1956 (61 let)
    Hollywood, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Bryan Lee Cranston se narodil roku 1956 v Kalifornii. Po odchodu z policejní (vysoké) školy se začal věnovat divadlu. Později se dostal do mnoha televizních reklam a podílel se na dabování japonských anime filmů. Dostal se do mnoha filmů i TV seriálů. Ze známých např. THE KING OF QUEENS (4 epizody - postava Tim), THE X-FILES (1 epizoda - postava Patrick Crump), WALKER, TEXAS RANGER (1 epizoda - postava Hank), SEINFIELD (4 epizody - postava Dr. Tim) SAVING PRIVATE RYAN a do mnoha dalších. Jenže všechno to byly jen malé role.

Velká chvíle přišla až roku 2000, kdy ho Amerika začala poznávat jako Hala, otce čtyř dětí a pozorného manžela v seriálu MALCOLM V NESNÁZÍCH. Odehrál všech 151 epizod (7 sérií). Za celou éru seriálu byl 3x nominován na ceny Emmy v kategorii "Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series" a 1x na Zlaté Glóby. Ani jednou nevyhrál.

Po ukončení jedné velké éry (rok 2006) se Bryan dostal opět do různých seriálů. Zahrál si sám sebe ve známém kontroverzním seriálu GRIFINNOVI, či ve dvou epizodách šéfa hlavní postavy Teda Mossbyho (JAK JSEM POZNAL VAŠÍ MATKU).

Roku 2008 se stává další převrat v Bryanově životě. Dostává další hlavní roli, tentokrát v dramatickém seriálu PERNÍKOVÝ TÁTA. Znovu hraje otce rodiny (Waltera), tentokrát však trpí rakovinou plic a vyrábí drogy, aby uživil rodinu. Seriál se hlavně díky němu stává úspěšným. Získává poprvé za svou kariéru tři Emmy v kategorii "Outstanding Lead Actor in a Drama Series" a jednu TCA cenu opět za výkon v seriálu.

V současnosti je ženatý s druhou ženou Robin Dearden, stále natáčí, občas i režíruje seriál Perníkový táta a připravuje se na role v nových filmech.

Martin_W

Herecká filmografie

Filmy

2018 Isle of Dogs
Untouchable
2017 Holland, Michigan
Last Flag Flying
Power Rangers: Strážci vesmíru
2016 Get a Job
In Dubious Battle
Infiltrátor
Kung Fu Panda 3
Nástupce (TV film)
Proč právě on?
Wakefield
2015 Trumbo
2014 Godzilla
2013 Movie: The Movie 2V
Mrazivá noc přichází
2012 Argo
John Carter: Mezi dvěma světy
Madagaskar 3
Movie: The Movie
Red Tails
Rock of Ages
Total Recall
2011 Batman Rok jedna
Drive
Leave
Moje krásná učitelka
Nákaza
Obhájce
Oddělen
2010 Hnízdo neřesti
2007 Hard Four
2006 Malá Miss Sunshine
2004 Illusion
Seeing Other People
2003 Velká rodinná sešlost (TV film)
2001 Santa Claus Brothers, The (TV film)
To byla noc (TV film)
2000 Big Thing, The
Dům v kraji hrůzy
Ramayana - legenda o princi Ramovi
1999 Last Chance
1998 Zachraňte vojína Ryana
1997 Akční komando
Armitage III: Poly Matrix
Čas před explozí
1996 Rockford Files: Punishment and Crime, The (TV film)
Spravedlnost ulice
To je náš hit!
1995 Extreme Blue (TV film)
Kissing Miranda (TV film)
1994 Erotique
Men Who Hate Women & the Women Who Love Them (TV film)
Společník (TV film)
Totální okno
1993 Morudaibâ
Prophet of Evil: The Ervil LeBaron Story (TV film)
Zmizení Nory (TV film)
1991 Biohazard
Mrtvé ticho (TV film)
1990 Corporate Affairs
1989 I Know My First Name Is Steven (TV film)
1988 The Big Turnaround
1987 Amazonky na Měsíci
Return of the Six-Million-Dollar Man and the Bionic Woman, The (TV film)

TV seriály

2017 Philip K. Dick's Electric Dreams (TV seriál)
Sneaky Pete (TV seriál)
The Longest Day (E10)
The Turn (E09)
The Roll Over (E08)
další epizody (9)
2015 Sneaky Pete (TV seriál)
Pilot (E01)
Supermansion (TV seriál)
2013 Perníkový táta (TV seriál)
Felina (S05E16)
Žulový stát (S05E15)
Ozymandias (S05E14)
další epizody (8)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Platonickatý (S09E09)
Simpsonovi (TV seriál)
Po čem animované ženy touží (S24E17)
2012 Perníkový táta (TV seriál)
Proplouvání nad tím vším (S05E08)
Řekni mé jméno (S05E07)
Odkup podílu (S05E06)
další epizody (8)
Simpsonovi (TV seriál)
Špion, který mě poučil (S23E20)
2011 Handlers, The (TV seriál)
Perníkový táta (TV seriál)
Ztráta tváře (S04E13)
Konec světa (S04E12)
Úložiště (S04E11)
další epizody (13)
2010 Perníkový táta (TV seriál)
Konečné řešení (S03E13)
Polovičaté řešení (S03E12)
Městečko Abiquiu (S03E11)
další epizody (13)
2009 Archer (TV seriál)
Breaking Bad: Original Minisodes (TV seriál)
Cleveland show (TV seriál)
Perníkový táta (TV seriál)
Albuquerque (S02E13)
Znovuzrození (S02E12)
Mezi nebem a zemí (S02E11)
další epizody (13)
2008 Perníkový táta (TV seriál)
Mělo by to být bez násilí (S01E07)
Prázdné ruce (S01E06)
Šedá hmota (S01E05)
další epizody (7)
2007 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Sloupy (S02E13)
2006 Studio 30 Rock (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Spravedlnost má jméno Lily (S02E06)
2005 Americký táta (TV seriál)
2001 Express Yourself (TV seriál)
2000 Clerks (TV seriál)
Malcolm v nesnázích (TV seriál)
1998 Dva z Queensu (TV seriál)
Ze Země na Měsíc (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Jízda (S06E02)
1996 Eagle Riders (TV seriál)
Louie Show, The (TV seriál)
1988 Raising Miranda (TV seriál)
1986 Sever a Jih II (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
1983 Loving (TV seriál)

Dokumentární

2015 Pink Elephants
2013 Argo: Skutečný příběh (TV film)
Velké dějiny (TV seriál)
2011 Amerika na pokračování (TV seriál)
2008 Man of a Thousand Faces
2005 Mise na Měsíc 3D
2004 TV Guide & TV Land Present: The 100 Most Memorable TV Moments (TV seriál)
2003 KidSmartz

TV pořady

2016 Oscar 2016 (TV pořad)
The EE British Academy Film Awards 2016 (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
The 21st Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
The 69th Annual Tony Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2015 (TV pořad)
2014 The 68th Annual Tony Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
20th Annual Screen Actors Guild Awards, The (TV pořad)
66. Emmy Awards (TV pořad)
2013 Skutečnost nebo kouzla (TV pořad)
The Writers' Room (TV pořad)
The 2013 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
65. Emmy Awards (TV pořad)
2012 2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 The 55th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
MADtv (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2006 Special Unit (TV film)
1999 Last Chance

TV seriály

2017 Sneaky Pete (TV seriál)
The Roll Over (E08)
2013 Perníkový táta (TV seriál)
Krvavé peníze (S05E09)
2010 Perníkový táta (TV seriál)
Už ne (S03E01)
2009 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Perníkový táta (TV seriál)
737 (S02E01)
2000 Malcolm v nesnázích (TV seriál)

Producentská filmografie

TV seriály

2013 Perníkový táta (TV seriál)
Felina (S05E16)
Žulový stát (S05E15)
Ozymandias (S05E14)
další epizody (8)
2012 Perníkový táta (TV seriál)
Proplouvání nad tím vším (S05E08)
Řekni mé jméno (S05E07)
Odkup podílu (S05E06)
další epizody (8)
2011 Perníkový táta (TV seriál)
Ztráta tváře (S04E13)
Konec světa (S04E12)
Úložiště (S04E11)
další epizody (13)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2017 Sneaky Pete (TV seriál)
The Longest Day (E10)
The Turn (E09)
The Roll Over (E08)
další epizody (9)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(417)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace