Reklama

Reklama

Laurel a Hardy studují

  • USA A Chump at Oxford (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Finlayson se svou krásnou ženou pořádají snobský banket a na poslední chvíli hledají manželský pár jako sluhy, což je příležitost přesně pro momentálně nezaměstnané Olivera a Stana, vlastně jeho choť Agnes. Celý banket svou nešikovností úplně pokazí a nebohý Finlayson je musí vyhnat s puškou v ruce. V další scéně už jsou oba popeláři a konstatují, že za všechny jejich neúspěchy může to, že nejsou dost vzdělaní. Když ale omylem dopadnou bankovního lupiče, dostanou za odměnu stipendium v Oxfordu. Tam je hned univerzitní vtipálek pošle do parkového bludiště, ze kterého se nevymotají ani do půlnoci. Následuje povedený gag s rukou, která oba nováčky popichuje skrz křoví. Stan ruku normálně používá, jako by byla jeho. Jako další iniciační žertík ubytují studenti Stana a Ollieho v ložnici samotného děkana. Ten z toho zrovna dvakrát nadšený není a rozhodne se vtipálky vyloučit. Ti se mstí oběma práskačům, ale výprask nakonec dostanou oni od Stana, jemuž se vrátila paměť, kterou dávno ztratil. Náhodou byl kdysi statečným lordem a sportovním hrdinou univerzity. Ollieho si ale nepamatuje a tak si ho nechá jako sluhu, kterého neustále ponižuje. Když už to Oliver psychicky neunese a rozhodne se odjet, ztratí "naštěstí" Stan znovu paměť a je z něj zase ten starý dobrý Stan Laurel, věčný souputník Olivera Hardyho. (Dep8)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Oba výborní komici jako metaři zabrání- více méně náhodně a s notnou dávkou štěstí-bankovní loupeži. Pozdější a následovná sláva na sebe nedá dlouho čekat! Oba jsou přijati ke studiu na Oxford! Pointa filmu však spočívá v záměně ,,méně chápavého" Stana za excentrika, který svými geniálními myšlenkami ohromuje všechny lidi kolem sebe a v jeho přítomnosti. Lepší Lauero-Hardovka. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Takže dneska Laurel a Hardy již podruhé. Zatímco Na divokém západě mě docela bavilo, tady jsem se zasmál fakt párkrát a spíš se, hlavně ke konci, dost nudil. Film pro mě byl hlavně zajímavý tím, že se zde občas mihnul Peter Cushing :-) ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Mí nejoblíbenější komici, ani dnes se jim nikdo nevyrovná, stále i po letech se dá na ně dívat a snad nikdy neomrzí. Kam zmizli? Na DVD nejsou, v TV také ne a je jich ještě spousta, co se u nás nevysílala. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Kdyby se některé z těch nadějnějších vtípků (např. celá akce s bludištěm, nebo známé 'chaplinovské' měnění sandwichů) pořádně rozehrály a sestříhaly do zhruba desetiminutových scének, mohla by tato dvojce směle konkurovat geniálně nešikovné dvojičce Patovi s Matem. Takhle ovšem většina scének působí dost předvídatelně a celý film celkem často nudně. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

James Finlayson se svou krásnou ženou pořádají snobský banket a na poseldní chvíli hledají manželský pár jako sluhy - což je příležitost přesně pro momentálně nezaměstnaného Olivera a Stana, vlastně jeho choť Agnes. Celý banket svou nešikovností úplně pokazí a nebohý Finlayson je musí vyhnat s puškou v ruce. V další scéně už jsou oba popeláři a konstatují, že za všechny jejich neúspěchy může to, že nejsou dost analfabeti (rozuměj nejsou dost vzdělaní). Když ale omylem dopadnou bankovního lupiče, dostanou za odměnu stipendium v Oxfordu. Tam je hned univerzitní vtipálek pošle do parkového bludiště, ze kterého se nevymotají ani do půlnoci. Následuje povedený gag s rukou, která oba nováčky popichuje skrz křoví. Stan ruku normálně používá, jako by byla jeho. Jako další inicační žertík ubytují studenti Stana a Ollieho v ložnici samotného děkana. Ten z toho zrovna dvakrát nadšený není a rozhodne se vtipálky vyloučit. Ti se mstí oběma práskačům, ale výprask nakonec dostanou oni od Stana, kterému se vrátila paměť, kterou tu již dávno ztratil. Náhodou byl kdysi statečným lordem a sportovním hrdinou univerzity. Ollieho si ale nepamatuje a tak si ho nechá jako sluhu, kterého neustále ponižuje. Když už to Oliver psychicky neunese a rozhdone se odjet, ztratí "naštěstí" Stan znovu paměť a je z něj zase ten starý dobrý Stan Laurel, věčný souputník Olivera Hardyho. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama