Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

Webb 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě to nechytlo. Zpracování mohlo být zajímavější a chytlavější. Debutantka Drew Barrymore díky svým malým zkušenostem mi však tentokrát nejde pod mušku, místo ní se tam postaví scénáristi, u kterých žasnu nad výtvorem něčeho tak naroubovaně nezáživného. Ellen Page je pěkná herečka, hrát také umí a celý tento projekt táhne kupředu, její role stejně jako ostatních ve funkci kotvy jí tu práci velmi ztěžují. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Drew Barrymore až tak veľmi nežeriem, viacmenej mi v celku dostatočne vadí, ale v tomto snímku to tak nebolo... nie celkom. Hodnotenie sa neodrazilo na jej účinkovaní tuna... dievčenský snímok, ktorý má v podstate dostatočne neuspokojil... príjemní herci, prevedenie, pár ozaj podarených scén, slušná atmosféra... no jo no 7/10, avšak môj šalok kakaa to nebol... ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Nový kolektiv, nová vášeň, nepřízeň rodičů - to jsem všechno už nejednou viděl v horších či lepších variantách. Ale Drew Barrymore se ukazuje jako velmi zručný tvůrce, který ví, kdy sáhnout po skvěle padnoucím rytmickém songu a kdy jen nechat působit příjemnou maloměstskou atmosféru. A hlavně umí přijít se scénami, které nenápadně zahrají na nostalgickou notu, ať už se zahazují klíče do obilí, táta kouká v dodávce na televizi nebo se holky perou a hážou po sobě jídlem. Největší perlou je pak romantika v bazénu, takhle působivou milostnou scénu jsem neviděl pořádně dlouho. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Byla nálada na Ellen Page znovu :) Novopečená režisérka Drew Barrymore natočila něco zcela jinýho s naprosto nepopsatelnou atmosférou, která mi vyrazila dech. Zároveň na sebe uvalila komickou roli, která vždycky dostane ránu a nebojí se rvát, aneb Smashley. Bliss nemohl snad nikdo líp zahrát než právě Ellen Page,má svůj styl a chce bejt sama sebou, to se mi líbí. Hledá něco, v čem by mohla bejt dobrá a když to najde, o to víc ji mrzí, že musí lhát rodičům. Je tu dost extrém mezi soutěží krásy s šatičkama a derby. Tím že je to malý městečko je tu i navozená atmosféra tak 70. let, což je bomba a odráží se to i na závodě, prostě pecka ! Film je postavenej na detailech a malých rolích, který dotvářej ten příjemnej zážitek - trenér, kterýho neberou vážně, ale očividně mu nic líp nejde, Iron Maven která Bliss nepotopila, páč ji jde převážně o hru, tu jako svině má ode mě bod navíc. Pash - kámoška, která je spíš jako sestra má plus za super scénu s Birdmanem, romantická scéna v bazéně, bitka s jídlem ve fastfoodu, naprosto boží plakát na finále s nováčkem. A hlášky typu: ,,Babe roofles? Ok, go babe roofles!" ,, We came in second out of two teams. Nice." A jestli se ti film nelíbí, tak VYFIČ! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Aneb jak Juno potkala Charlieho andílky, párkrát se s nimi projela na bruslích a poznala, že ti zlí nejsou rodiče, ale rozevlátí muzikanti. Až na bruslařské destruction derby se nic nového pod sluncem nekoná, ale Drew Barrymore ví, jak dávkovat tempo, pohlídá si naháněčky na okruhu a ani ten humor není úplně blbý. A uteče to strašně rychle. Vlastně tak moc, že budete mít pocit, jako by promítač zapnul dvojnásobnou rychlost. 7/10 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • Během závěrečných titulků probíhají nepovedené scény z natáčení. (Cheeker)
  • Ze všech týmů ve filmu je skutečný pouze tým s názvem Holy Rollers. (Cheeker)
  • Film WHIP IT je režijním filmovým debutem Drew Barrymore, která byla doposud známá především jako herečka. (Zbyisek)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama