foto

Jimmy Fallon

  • nar. 19.9.1974 (41 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jimmy Fallon se narodil 19. září 1974 v New Yorku. V mládí vyrůstal v městečku Sauferties v severní části státu New York. Svoji kariéru začínal jako estrádní komik ve známých kabaretech jako Improv v Los Angeles nebo Comedy Club v New Yorku. Svoji největší popularitu si získal v americkém komediálním cyklu SATURDAY NIGHT LIVE, kde vystupuje jako herec již od roku 1998. Krom toho se Jimmy objevil v malých rolích ve filmech jako NA POKRAJI SLÁVY či populárním válečném seriálu BRATRSTVO NEOHROŽENÝCH.

Svoji první velkou filmovou roli dostal ve snímku Woodyho Allena COKOLIV z roku 2003, kde ztvárnil postavu Raye. Následovala hlavní role v akční komedii TAXI z roku 2004 a další hlavní role v romantické komedii FANATICKY ZAMILOVÁN z roku 2005. Objevil se také v Bessonově fantasy ARTUR A MINIMOJOVÉ.

Jimmy Fallon sklidil úspěch také jako moderátor MTV Movie Awards roku 2001 a Video Music Awards roku 2002. V roce 2003 byl sám nominovám na cenu Grammy Awards v kategorii nejlepší mluvené album za svou desku The Bathroom Wall.

Martin "lekr" Kostelník

Herecká filmografie

2015 Jurský svět
The Jim Gaffigan Show (TV seriál)
Zocelovací kúra
2014 Mulaney (TV seriál)
2011 Bucky Larson: Zrozen být hvězdou
2010 Arthur a souboj dvou světů
2009 Arthur a Maltazardova pomsta
Just for Laughs (TV seriál)
Vyfič!
2008 Rocket
2006 Arthur a Minimojové
Doogal
Electric Company, The (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Warholka
2005 Fanaticky zamilován
Tankman Begins (TV film)
2004 Taxi
2003 Cokoliv
Entrepreneurs, The
2001 Bratrstvo neohrožených (TV seriál)
Mummy Parody, The (TV film)
2000 Na pokraji slávy
Sex and the Matrix (TV film)
SNL Fanatic (TV film)
1996 Všichni starostovi muži (TV seriál)

Dokumentární

2015 Live From New York!
2014 Misery Loves Comedy
2012 Sing Me the Songs That Say I Love You: A Concert for Kate McGarrigle
2007 Saturday Night Live in the '90s: Pop Culture Nation (TV film)
2002 Blink 182: The Urethra Chronicles II: Harder, Faster. Faster, Harder
2001 Concert for New York City, The (koncert)
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)

TV pořady

2015 Adele Live in New York City (TV pořad)
An SNL Christmas 2015 (TV pořad) - a.z.
Lip Sync Battle (TV pořad)
Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
67th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2014 Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards (TV pořad)
66. Emmy Awards (TV pořad)
2013 MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2012 Katie (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 Saturday Night Live Special: Backstage (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
63. Emmy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Marriage Ref, The (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
2009 MTV Video Music Awards 2009 (TV pořad)
Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
Watch What Happens: Live (TV pořad)
61. Emmy Awards (TV pořad)
2008 Stand Up to Cancer (TV pořad)
Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2006 Amerika má talent (TV pořad)
Saturday Night Live: The Best of Saturday TV Funhouse (TV pořad)
2006 MTV Movie Awards (TV pořad)
2005 2005 MTV Movie Awards (TV pořad)
2004 Saturday Night Live: The Best of Christopher Walken (TV pořad) - a.z.
Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
2003 MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Night of Too Many Stars (TV pořad)
Saturday Night Live Weekend Update Halftime Special (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)
Rutles 2: Can't Buy Me Lunch, The (TV pořad)
Saturday Night Live: The Best of Will Ferrell (TV pořad)
SNL Remembers John Belushi (TV pořad)
The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2012 Guys with Kids (TV seriál)
2009 Just for Laughs (TV seriál)

TV pořady

2014 Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace