Reklama

Reklama

Bestie musí zemřít

všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Americká modelka Celine je unesena záhadným mužem přímo na ulici v průběhu módního týdne v Miláně. Když se probere z omámení, zjistí, že není jediná oběť tohoto šílence. Vedle ní leží zakrvácená dívka, která je zjevně již delší dobu mučena... Jedinou nadějí na záchranu je Celinina sestra Linda. Ta kontaktuje přímo inspektora Avolfiho, který okamžitě ví, s jakým zločincem má tu čest. Jedná se o sériového vraha, zvaného „Yellow“, který vraždí krásné mladé dívky. Nejdřív si s nimi ale zvráceně hraje a krutě je mučí. Když ho to omrzí, dívku zabije a vyhlédne si jinou oběť. Další krásku, kterou může zohavit a zabít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (95)

Shit 

všechny recenze uživatele

Poctivý giallo, ale bohužel nic víc, Argentův rukopis se jaksi zcela vytrácí, takže tu člověk neuvidí žádný jeho typický prvky jako first person kamera, výraznej hudební motiv nebo výrazná vizuální stránka, všechno se to odehrává v rovině, která téměř ničim nenasvědčuje, že je to právě od mistra těchhle hororů, přijde mi jakoby se Argento snažil připodobnit dnešní době a rezignuje na to, co ho vždycky zdobilo. Nicméně musí se nechat, že gore scény tu jsou kvalitní, i když často zbytečně zcenzurovaný a že herci jsou dobrý, stejnětak i příběh, neni sice nějak extra kvalitní, ale v rámci žánru giallo má co říct ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo to nedopadlo zas tak hrozne. Argento je z toho cítiť, atmosféra je fajn, vraždy dobré (aj keď väčšinou mimo záber), film je stále v akcií a vždy sa tam niečo deje a inak priemerné herecké obsadenie trochu ťahá Adrien Brody ako inšpektor. Nebyť zlého, nelogického scenáru, film by dopadol oveľa lepšie. Spomeňme si napríklad na to, ako slečne ide po krku šialený psychopat, podarí sa jej utiecť a vraha hodiť na zem...no všetko čo spraví je to, že ho kopne do nohy? ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Před uvedením tohoto snímku očekával snad každý velký comeback mistra Daria k hororovému odvětví, ve kterém se již řadu let cítil jako doma. Jenže tohle oživení již upadajícího gialla mnohým velkou radost neudělalo. V žádném případě se mu totiž nepodařilo navázat na úspěchy svých prvotních kousků, které jsou považovány za jedny z nejlepších ve svém žánru. Je potřeba si přiznat, že svá nejlepší léta má už za sebou a přestože se vždycky těším na každý jeho kousek, tak po skončení tohoto filmu jsem lehce na rozpacích. Byl jsem trošku zklamán především tím, že Argento nedokázal přijít s něčím novým, co by jsme již neviděli jinde a ani samotná zápletka nebyla zrovna dvakrát úžasná. Jako největší mínus vidím v tom, že nám byl vrah ukázán až příliš brzo a tím pádem bylo po překvapení. Retardované sadisty mám sice rád, ale tenhle se kromě uvízlého prstu a trošku krve na moc nezmohl ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další zklamání od Argenta, ne nečekal jsem nic extra, ale něco mi říkalo že se mám na co těšit. Je to přeci Argento pak tu je Brody s bradkou která mu sekne, no a pak tu jsou kočky v čele s Pataky. Což o to oni hrajou dobře všichni ale třeba ten motiv vraha mi moc nesedl a to že ho známe od začátku je možná chytrý tah ale celou dobu jsem si říkal "Kdo to je?" "Co mu je?"Měl jsem ohledně toho plno otázek ale žádná odpověd se mi nedostala. samotná Argentova atmosféra tu není a celý mi to přišlo jako nekrvavá detektivka, bez větší inovace, ale na druhou stranu to nebylo vůbec špatný jen prostě strašně obyčejný. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Argento chtěl složit malý pomníček žánru, který ho proslavil a vynesl na vrchol, bohužel, ale zůstal jen u jeho hrubých základů. Mistr sice s grácií recykluje všechny možné prvky žánru a navíc přidává svůj osobitý režijní styl(ikdyž už značně proředěný), ale ani to není všechno. A proč, když jindy to u něj stačí? Jednoduše, díky pointě!! Žádná totiž není, úplně se na ní rezignovalo(navíc důvody vrahova běsnění jsou shrnuty do snad minutové scény). Pořádná pointa představuje hlavní důvod, proč giallo-filmy sleduji a jsou mojí srdcovou záležitostí. Hodnocení, ale zakončím pozitivně a Argenta pochválím, protože je to přeci jen krok ku předu oproti karetnímu hráči. Friend need a table. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy detektiv Avolfi a letuška Linda prochází okolo kina, je jasně vidět plakát na film Juno. (giallo)
  • Rozpočet filmu byl 14 milionů dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama