Reklama

Reklama

Bestie musí zemřít

všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Americká modelka Celine je unesena záhadným mužem přímo na ulici v průběhu módního týdne v Miláně. Když se probere z omámení, zjistí, že není jediná oběť tohoto šílence. Vedle ní leží zakrvácená dívka, která je zjevně již delší dobu mučena... Jedinou nadějí na záchranu je Celinina sestra Linda. Ta kontaktuje přímo inspektora Avolfiho, který okamžitě ví, s jakým zločincem má tu čest. Jedná se o sériového vraha, zvaného „Yellow“, který vraždí krásné mladé dívky. Nejdřív si s nimi ale zvráceně hraje a krutě je mučí. Když ho to omrzí, dívku zabije a vyhlédne si jinou oběť. Další krásku, kterou může zohavit a zabít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (95)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Hodne slabé, zastaralé, neoriginálne. Na Argenta nie som zrovna odborník, hádam ale, že toto mala byť pocta giallu, v nejakom novšom, modernom kabáte. Nepodarilo sa. Dve a pol hviezdy za gore a poslednú scénu, ktorú ale bohužiaľ nasledovala ďalšia a tá to komplet pokazila. Emmanuelle Seigner navyše nejak stratila schopnosť herectva. To bude tým, že sa tu s Brodym zahadzujú ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další zklamání od Argenta, ne nečekal jsem nic extra, ale něco mi říkalo že se mám na co těšit. Je to přeci Argento pak tu je Brody s bradkou která mu sekne, no a pak tu jsou kočky v čele s Pataky. Což o to oni hrajou dobře všichni ale třeba ten motiv vraha mi moc nesedl a to že ho známe od začátku je možná chytrý tah ale celou dobu jsem si říkal "Kdo to je?" "Co mu je?"Měl jsem ohledně toho plno otázek ale žádná odpověd se mi nedostala. samotná Argentova atmosféra tu není a celý mi to přišlo jako nekrvavá detektivka, bez větší inovace, ale na druhou stranu to nebylo vůbec špatný jen prostě strašně obyčejný. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Nič viac neurobíte?“ – „Dám si drink.“ Našiel ju? Nenašiel ju? Keby film skončil pred „parkoviskom“, bola by odpoveď na túto strašidelnú (veď uvidíte) otázku jasná a dodala by inak zle napísanému scenáru (ktorý má nemalé problémy s logikou) desivú hĺbku hrôzostrašnosti sveta, v ktorom veci nie vždy končia dobre. Ale takto... bolo to čudné. A inak? Je prekvapivé, že 69-ročný Argento (SUSPIRIA, PHENOMENA, DVE DIABOLSKÉ OČI) nakrútil lepšie giallo, ale 61-ročný (fádny VRAH PRICHÁDZA V NOCI). Osobne som na taliansku hororovú kinematografiu napriek jej renomé nikdy nebol (dvojnásobne na giallo), ale toto ma pomerne bavilo (vďaka rozumnej dĺžke, záveru a Brodymu). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tahle pohodová, sic trošku tuctová, kriminálka má vlastně jediný problém a tou je osoba režiséra. Nenatočit to Argento, věřím, že se tady pohybuje někde kolem slušných 60 % , rozhodně by neživořila těsně pod padesátkou jako je tomu právě teď, i když kdo ví, zázrak to opravdu není, argento neargento. Všeho podstatnýho je tak nějak málo, krve, vražd, napětí , specifické giallo atmošky ( abych prázdně neplácal v nějakých termitech, já si pod tím představuju ty obvyklé temné hrátky s vrahem a jeho oběťmi, odlesk světla na čepeli nože, vraha skrývajícího se ve stínu atd. atd.). Čili Bestie je z mýho pohledu naprosto průměrná záležitost, vyjádřeno hvězdami za tři, které ale tak trochu z trucu, a taky pro ten flashback s řezníkem, dávám čtyřku. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

He is Yellow. Civilnější giallo, které s sebou nepřekvapivě nese zápory La Terza Madre - absence snovosti a výraznějšího experimentování s formální stránkou - vyjma flashbacků - (Fasano bohužel nedosahuje Tovoliho či Albaniho kvalit), nicméně Argento si s bravurou sobě vlastní vystačí s málem, co má k dispozici. Na poli devadesáti minut rozehrává temnou atmosférickou podívanou zahalenou oblaky dýmu - znamenitý Adrien Brody coby detektiv pronásledovaný vlastní minulostí kouří jednu cigaretu za druhou -, která spolehlivě předčí Argentovi předcházejí filmy za poslední dekádu a potěší fantastickým vyústěním. V jednoduchosti je krása. Moderní giallo, jak se sluší a patří. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Tento Argentův film je první, pro který si Dario nenapsal scénář sám. (Chatterer)
  • Ve scéně, kdy detektiv Avolfi a letuška Linda prochází okolo kina, je jasně vidět plakát na film Juno. (giallo)

Související novinky

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama