Reklama

Reklama

Columbo - Série 6 (1976) (série)


Případ vysokého IQ (S06E03)

(epizoda)
  • USA The Bye-Bye Sky-High I.Q. Murder Case (více)

Obsahy(1)

Oliver Brandt, člen exkluzivního klubu Sigma pro lidi s vysokým IQ, provozuje účetní firmu. Jeho obchodní partner Bertie Hastings, rovněž člen Sigmy, však zjistí, že Oliver tajně odvádí část peněz na soukromé konto, aby uspokojil potřeby své rozmařilé ženy. Bertie, který mimoto trpí tím, jak si jej Oliver neustále dobírá, chce vše odhalit na veřejnosti. Oliver jej proto zastřelí pistolí s tlumičem a připraví stopy tak, aby ukazovaly na neexistujícího lupiče. Proti vysoce inteligentnímu pachateli a jeho neprůstřelnému alibi nemá ošuntělý poručík Columbo šanci. Alespoň zpočátku to tak vypadá... (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Colombo vypátrá jakéhokoliv vraha? Odhalí filmového profíka, kouzelníka, hypnotika..... a vraždu, která se ještě nestala, ale tady už musel být přece neúspěšný! Colombo, který svojí manželku schovává ve skříni, opět jde od začátku neoblomně po vrahovi jako by snad měl šestý smysl. Klame svým vzhledem a svým neustálým se vracením dávat otázky. Škoda jen, že na případ Jacka Rozparovače nevzali Colomba. Dnes jsme mohli být jasno, jak to všechno bylo doopravdy. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že je Columbo velmi chytrý, to už dávno víme. V tomto dílu nám to je jen potvrzeno. Columbův protihráč byl dobře zahrán a usvědčilo ho nakonec jeho vlastní ego. Pár záporů tato epizoda také má. Uběhla mi nějak moc rychle, no ale zase je to jen 70 minutový díl, nejspíš se mi to jen zdálo. A v té záležitosti s účetními a tajemníky jsem se poněkud ztrácel v ději, ale možná se to při dalším zhlédnutí změní. I tak je to na pět hvězdiček. "Celej život jsem narážel na chytrý lidi. Už ve škole bylo spousta chytřejších dětí. A když jsem poprvé nastoupil k policii, bylo tam pár velice inteligentních lidí. Okamžitě mi došlo, že nebude snadný stát se detektivem, dokud jsou nablízku. Ale přišel jsem na to, že když budu pracovat více než oni, když věnuju práci víc času, přečtu víc knih a budu mít oči otevřený, možná že to někdy dokážu. A dokázal jsem to. Já mám svou práci opravdu moc rád, pane." ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Columba až tak veľmi neobľubujem ale uznávam, že podaktoré časti (no dobre.. väčšina čo som videl) mali prepracovaný scenár, slušnú zápletku a skvelé vyvrcholenie. Táto časť s parádnou hudbou tsajkovskeho nie je iná. Nadpriemerne inteligentný vrah dáva zabrať ale ako iste tušíte, aj tento bude tak či onak odhalený aj keď to dá zabrať. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tešil som sa na spoluprácu Columba a inteligentných ľudí, ale tí prichádzali s takými nezmyselnými nápadmi na vraždu, že si poručík musel dať tvär do dlaní. Samotná vražda je premyslena tak, až je prekombinovaná a to sa nevypláca. –––– A zrovna dnes se moje žena rozhodla, že musí vyprat můj baloňák. –––– Poručíku, neuvažoval jste někdy o nějaké jiné práci? ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určite je to zaujímavá časť, ale 84 percent je myslím až príliš, mne sa to zdalo trocha prekomplikované, síce keď vezmem do úvahy, že sa malo jednať o extra inteligentných tak prečo nie (ale mimochodom čo použil na to buchnutie dverí som nikde nepostrehla). Zo začiatku ma prekvapila mierne psycho atmosféra tých nadpriemerných ľudí čo neskôr vyústilo aj do niektorých úsmevných scén. Inak pekne prepracované, páchateľ napokon svojím spôsobom celkom sympoš a nenudila som sa vôbec. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Hádanka s pytlíky zlata má jeden háček. Pokud bychom jich měly např. 20 a v každém bylo např. po 12 kouscích zlata, tak je Columbo namydlený, protože ta jeho metoda neumožní dát na váhu z každého sáčku vždy o jeden kousek navíc. (Allster)
  • Na konci ako vrah nechtiac prezradí, ako mohol slovník spadnúť na zem, je vidieť, keď padá fixka na slovník, že prenoska gramofónu je už v pozícii, keď mala odpáliť prvú búchaciu guličku. Až v ďalšom zábere sa prenoska dostáva do prvej polohy a odpáli guličku. (pedrito28)

Reklama

Reklama