Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní chirurg Dr. Barry Mayfield je specialistou na operace srdce. Spolu se starším kolegou Dr. Edmundem Hidemannem pracuje na důležitém farmaceutickém výzkumu. Výsledky chce uvést do praxe, avšak podle Hidemanna to zatím není bezpečné. Mayfield nakonec využije příležitosti a rafinovaným způsobem se pokusí kolegu zavraždit: když mu totiž provádí operaci, použije na zašití vnitřních orgánů samorozpouštěcí chirurgickou nit. Jediný, u koho vznikne podezření, je zdravotní sestra Sharon Martinová. Té se Mayfield zbaví vraždou v garážích. Nezanechá žádné stopy, avšak případ dostane na starost nenápadný policejní poručík Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně nejpůvabnější role pana Spocka, neboli Leonarda Nimoye. Málokdy má Columbo tak rovnocenného protivníka jako v tomto dílu. Finta se vstřebávacími se chirurgickými nitěmi patří mezi jedny z nejlepších vražedných vymyšleností celého seriálu. Samozřejmě i v tomto dílu bylo pár povinných stupidních vodítek jako správné nitě ledabyle pohozené pod stolem, Columbovy zcela přesně (leč rádoby náhodně) cílené otázky typu: „Takže to byl on, pan František, který vám poradil, že máte hledat jméno paní Ludmily, je to tak?“ Nicméně mramorový klid doktora Mayfielda, se kterým odráží všechny útoky, i Columbova senná rýma, způsobená náhlým intenzivním pobytem na čerstvém vzduchu, rozhodně stojí za podívání. Finální scéna s rozuzlením je k nahlédnutí ZDE. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů (což, uznávám, píši u epizod ze 70. let, až podezřele často). Tentokrát není poručíkovým soupeřem nikdo jiný, než slavný Mr. Spock z legendárního seriálu STAR TREK. Myslíte, že si s arogantním a povýšeným doktorem Columbo neporadí? No hádejte... P.S. Když doktor Mayfield pořádá doma večírek a přijíždí poručík, zní nám do uší naprosto totožná hudba, kterou můžeme slyšet u pilotního dílu Výkupné za mrtvého (1971). ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zločinný steh se řadí mezi ty nejpovedenější epizody seriálu, protože proti poručíkovi tu stojí inteligentní chirurg, který má vše dobře naplánované a i když mu pomalu začíná téct do bot, dokáže pohotově reagovat. Chvíli to vypadá, že Columbo tento případ nedotáhne do konce. :) Pozitivně hodnotím také emoce, které muž v baloňáku projeví v okamžiku, kdy se Dr. Mayfield od srdce směje jeho teorii. To jsem od prakticky vždy vyrovnaného kriminalisty nečekal. :) Dávám plné hodnocení. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvůli zajímavému nápadu s rozpustnou nití a samozřejmě úžasnému Nimoyovi (asi nejlepší jeho role mimo všudypřítomného Spocka) jedna z nejlepších epizod. Columbo na Nimoyovu vraždu nemá důkazy, ale zatlačí ho do rohu tak, že musí prozradit svůj pokus o vraždu doktora Hidemanna. Docela bych rád viděl tu soudní dohru. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručíka jsem viděl naposledy v celku už před mnoha lety (tak třeba osm až deset...) a tenhle díl mě zajímal z jednoho prostého důvodu. Leonard Nimoy. Jako záporák. Zločinný steh je po všech směrech dokonalá Columbovská epizoda (nebudu srovnávat, jelikož prakticky nemám s čím). Peter Falk je tradičně geniální, vtipný, mazaný, ukecaný, tady navrh nemocný a rozčilený, ale Leonard Nimoy je lepší. Chladnokrevný, nesmírně inteligentní, bez téměř jakýchkoliv emocí a hlavně rozdíl mezi jeho chirurgem a panem Spockem je praktický nulový. Zápletka je velice, velice chytrá, zločin nesmírně promyšlený, pointa složitější a závěrečných deset minut s naprosto fantastickou hudbou je naprosto geniálních. Skutečně luxusní závěr. Veliká, veliká paráda. Columbo tápe (jakože fakt) a Leonard Nimoy to všechno skoro vyhraje. Skoro. K tomuto se určitě vrátím! Tohle je jasně za plný počet. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama