Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Za úsvitu (S04E03)

(epizoda)
  • USA By Dawn's Early Light (více)

Obsahy(1)

Plukovník Lyle C. Rumford je hrdým velitelem vojenské internátní akademie a mužem fanaticky oddaným svému poslání. Proto jej šokuje, když mu člen správní rady a potomek zakladatele školy William Haynes oznámí, že hodlá akademii zrušit. Rumford nakonec Haynese zabije, a to s pomocí děla, ze kterého má oběť vystřelit salvu při tradiční slavnostní ceremonii. „Nešťastnou náhodou" totiž dělo místo výstřelu exploduje. Smrt vyšetřuje poručík Columbo, jenž ve svém obnošeném plášti působí mezi vypulírovanými uniformami komicky. Ale jen do doby, kdy začne Rumfordovi klást velmi nepříjemné otázky... (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opätovne sa nemôžem stotožniť s mienkou väčšiny. Dobre vystavaný príbeh, štandardne dobrá pointa, výborná postava col. Rumforda sú kladom tejto epizódy. Objektívnym záporom je jej neúmerná dĺžka, ktorá dala vzniknúť viacerým hluchým miestam, subjektívnym môj rastúci odpor k postave Columba. Asi som detailista, ale dôstojníka polície, ktorý si zháňa čisté ponožky a pritom opakovane spí v nohaviciach nedokážem tolerovať. A darmo mi bude niekto vykladať, že to on naschvál, aby zmiatol podozrivých. Lebo aj v tom existuje prirodzená, uveriteľná miera. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

trošku by som polemizoval, či tú "klúčovú" flašu muštu mohlo byť vidieť naozaj iba z jedného miesta, ale inak naozaj veľmi dobrý diel s vynikajúcim Patrickom McGoohanom (ktorý si následne Columba asi tak zamiloval, že neskôr režíroval dokopy až 5 dielov columbovskej série - v rokoch 1975, 1976, 1990, 1998 a 2000, z toho v troch z nich si aj zopakoval úlohu záporáka) ()

Reklama

lokol 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uplne prvy Columbo,ktoreho som videl a od tohto dielu ma zacal bavit.Najviac ma zaujala jeho taktika,ze otravuje dokym niekoho uplne nevytoci.Klasicka kriminalka, na ktorej je dolezite nie hladat kto je vrah, ale sposob jeho usvedcenia. Columbo zo seba robi blbeho, tak ho beru, a takyto pohlad na porucika je veru zly...Niektore pasaze Columbov su pomale a trosku nudne...ale to uz k tomu patri ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl mám moc rád - Columbo na vojenské akademii je konfrontován s drilem, vojenskými mozky a hlavně s velitelem celé akademie plukovníkem Rumfordem, který je takový blázen do své milované školy, že je schopen zabít jejího majitele, když ten začně uvažovat o její přeměně na smíšenou kolej. Jako už mockrát to má vypadat jako nehoda (hlavní role - dělo) a poručíkovi se to nějak nechce líbit. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až snad maniakální plukovník má na starost kadetskou školu a při jedné slavnosti jeho nadřízený zahyne skutečně nehezkým způsobem (odpálí se v podstatě sám dělem!). Columbo si udělá malou dovolenou a stráví ji na této vojenské škole, aby našel vraha. Hodně dialogový film, který potěší všechny, kdo mají rádi vojnu a samozřejmě výtečně Columbovy postupy. Score: Bernardo Segall, Mystery Movie Theme: Henry Mancini ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Scény kampusu byly natočeny v Citadele v Charlestonu v Jižní Karolíně. (Epistemolog)

Reklama

Reklama