Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herecká a manželská dvojice Nicholas Frame a Lillian Stanhopeová je v londýnském divadelním světě pojem. Oba se spolu pokoušejí o další úspěch v klasickém Shakespearově dramatu Macbeth. Dostanou se však do sporu s divadelním producentem Rogerem Havershamem – a během ostřejší roztržky jej Lillian náhodou usmrtí. Manželé odvezou Havershamovo tělo do producentova domu a vyrobí falešné stopy, aby vše vypadalo jako nešťastná smrt vlastním přičiněním. Tou dobou však na návštěvu Scotland Yardu přijíždí americký detektiv poručík Columbo. A na rozdíl od londýnského kolegy, vyšetřovatele Williama Durka, má na oba herce několik všetečných otázek... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se jednu z mála epizod, kde působí dva vrazi. (Epistemolog)
  • Ve Velké Británii byly natáčeny pouze určité venkovní lokace a jedna vnitřní scéna (návštěva Columba v džentlmenském klubu superintendanta Durka). (Epistemolog)
  • Všechny scény s hercem Wilfridem Hyde-Whiteem musely být natáčeny v Kalifornii, jelikož byl v daňovém exilu a dlužil tisíce liber britské Inland Revenue. (Epistemolog)
  • V tomto díle bylo pro sestup do skladu muzea voskových figurín použito stejné schodiště, jako bylo v díle Columbo: Etuda v černém (1972) použito pro výstup z baru, kde učinkoval jeden milenců zavražděné, pouze byly upraveny kulisy. (Drom)
  • Prvý diel Columba, ktorý sa neodohráva na území USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama