Reklama

Reklama

Columbo - Série 2 (1972) (série)


Rozhodující zápas (S02E03)

(epizoda)
  • USA The Most Crucial Game (více)

Obsahy(1)

Majitel fotbalového týmu Eric Wagner se o sport nezajímá, ostatně celou instituci pouze zdědil. Raději se věnuje večírkům a rozhazovačnému životu. Manažer týmu Paul Hanlon jej jednoho dne rafinovaně zabije v bazénu – použije k tomu velký kus ledu a zároveň si připraví alibi, podle kterého byl v osudnou chvíli ve své lóži na stadionu a sledoval zápas. Poručík Columbo z oddělení vražd však lest rychle prokoukne. Zbývá najít ten správný důkaz k usvědčení pachatele... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

anais 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický Colombo. Tentokrát musí odhalit vraha mladého zbohatlíka, kterému patří ragbyový tým. Peter Falk je vtipný, pořád se všude montuje a nedá zločinci vydechnout. A tak to má být. Závěrečná pointa je krásně logická a vskutku nečekaná. (Následují SPOILERY). Vrah si totiž na cestu za zločinem vezme rádio, ve kterém je přenos zápasu. Ten by totiž sledoval i ze své kanceláře, která je přímo nad hřištěm. Aby si zajistil alyby, zavolá těsně před zločinem z budky, a jako zvukovou kulisu pustí záznam ze zápasu. Colombo dlouho přemýšlí, a snaží se odhalit, co je na odposlechnutém telefonním záznamu navíc. Nakonec mu však dojde, že nemusí hledat zvuky, které tam nepatří, ale zvuky, které tam chybí! Vrah zapomněl že mu v místnosti bimbají hodiny, a tedy, kdyby volal ze své kanceláře, byly by slyšet i v telefonu. Lépe strávené detektivní dopoledne u televize si nedovedu představit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetko síce zase šľape tak, ako vždy, vrah je perfektný, keď znervóznie, nechceli by sme s ním byť v jednej miestnosti, atraktívne športové prostredie atď. Lenže príde pointa a tam s ukáže, že niet až tak nad čím lámať palicu a treba si najať poriadneho právnika a možno ma z toho vyseká. Je podobná ako v časti, kde sa vrah prezradí spomenutím čínskeho bojkotu olympiády, ale tam sa z toho vyviaznuť nedalo. Ale možno sa mýlim a proste bol Culp v prdeli. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je pro mě jedna z nejklasičtějších epizod. Díky kratší stopáži má spád, takže chybí nějaká hluchá místa. Robert Culp (zde výtečně dabován Jiřím Štěpničkou) je jeden z nejlepších vrahů v celé historii seriálu. A závěrečné odhalení je geniální. Dokonalý plán a jako vždy ztroskotal na malém detailu! Přesto na pět hvězdiček to není, ačkoliv je to můj oblíbený díl. ()

Gothard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z opravdu dobrých dílů. Vrah vymyslí celkem slušný plán (ale co by se stalo, kdyby někdo náhodou zjistil, že v kanceláři není nebo ho někdo potkal coby prodavače zmrzliny?) s dokonalou vražednou zbraní, která se sama rozplyne (tedy rozteče). Okolnosti kolem zavražděného nejsou zcela jednoznačné, ale nakonec se ukáže, že všechny ty problémy a složité odposlouchávání je více méně jen podružná záležitost, protože Columbo ví, kde hledat. Pointa je vynikající. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručík Columbo z oddelenia vrážd Los Angeleskej polície je prefíkaný ako starý kocúr. S páchateľom, ktorému je na stope sa zahráva ako s bezbranou myšou až nakoniec sekne pazúrom a nekompromisne ho usvedčí. Jeho metódy sú účinné a nápadité. Roztržité, zbrklé vyšetrovanie, nedbalý vzhľad a buranské správanie sú jeho mimikry, pod ktorými stále bdie ostražitý, cieľavedomý, neúnavný, inteligentný detektív. V časti s názvom "Rozhodujúci zápas" sa mu podarí objasniť vraždu Erica Wagnera, mladého majiteľa futbalového klubu. **** ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Záběry stadionu v Los Angeles Coliseum jsou ze Super Bowl I, 15. ledna 1967. (Epistemolog)
  • Při basketbalovém turnaji se poručík Columbo zeptá muže, který sleduje hru: „Kde jsi koupil tyhle boty?“ Muž odpoví: „V Millers na Wilshere Boulevard.“ Ještě v roce 2020 byl Miller Clothing na Wilshere Boulevard stále v provozu. (Epistemolog)
  • Dům oběti vraždy Erika Wagnera je stejný jako v epizodě Vražda podle knihy (1971), kde dům patřil postavě Kena Franklina. Tento dům byl opakovaně využíván v různých produkcích studia Universal. (Epistemolog)

Reklama

Reklama