Partička amatérských hudebníků ve věku mezi 75-93 lety oslňuje se svou jedinečnou show, kamkoliv se vypraví.
Strhující nadšení úžasných lidí, kteří nebudou nikdy za zenitem a dovedou si život užívat navzdory všem těžkostem, okouzlí každého, kdo je potká! (oficiální text distributora)
Matty
„Z tohohle světa se člověk živý nedostane, to je jistý.“ Skupina s nejzkušenějšími zpěváky na světě. Neztrácejí čas ohlížením a litováním. Vědí, že jim nezbývá mnoho času a tak se nezastavují a jedou dál a dál. Dá vám sílu, když vidíte tolik upřímné radosti ze života. Zároveň jsou zde okamžiky, z nichž příjemně mrazí. Třeba vězeňský koncert, během kterého drsní muklové s obtížemi potlačují slzy. Měli by vidět všichni, kdo si myslí, že život není fér. Není, ale protože s tím nic nenaděláme, proč si alespoň od srdce nezazpívat… 90%(8.2.2011)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $3,992,189║Tržby Celosvetovo $7,097,002║(25.5.2010)
igi B.
"Je to jen taková třešínka na dortu, akorát že ten dort jsme už snědli..." - toť citace z filmu jako požehnání... Každopádně, dámy a pánové, babky a dědkové! Tahle šou vás nezanechá v klidu... %-))) . . . Sex už nemusí, drogy už nemůžou, rock'n'roll milují! A o tom to je - a žít se musí... ;o))) . . . Úžasný band úžasných lidí, kteří zkrátka nikdy nebudou za zenitem a úžasný, strhující, veselý, milý i dojemný dokument o nich... (Poprvé viděno 28.3.2010 na >srdečním prostoru< , hodnocení 7., komentář zde jako šestý - 28.3.2010)(28.3.2010)
Shrew
Klobouk dolů, dámy a pánové... toť vše, co jsem schopna ze sebe dostat, protože jednou rukou si držím padající čelist a druhou zamačkávám slzu v oku. A psát levou nohou komentáře? To není jen tak.(28.3.2010)
Aky
Víc dokument než drama, nicméně opravdu milý film. Emoce při sledování pramení paradoxně z naprosté absence sentimentu.(27.11.2011)
hunty
Tento dokument dokáže vyvolat tolik různých emocí, až je to neuvěřitelné. Všichni zúčastnění si zaslouží velký obdiv.(20.2.2010)
anniehall
Tak vážení a milí, už dlouho jsem neviděl dokument, který by se mnou zahýbal tak, jako třeba některé hořkosladké filmy Woodyho Allena. Málokterý mistr dokáže to, že se v jednu chvíli popadáte za břicho a brečíte smíchy a v zápětí si utíráte slzy kapesníkem a je vám úzko. Woody to dokázal na poli celovečerních filmů. Ale zprostředkovat mi tak širokou škálu pocitů i na ploše jednoho dokumentu o osmdesátiletých důchocích, kteří se baví tím, že zpívají punkové, funkové a rockové písně, je pro mě nečekané, maximálně překvapivé a téměř dechberoucí. Od úvodního výkřiku z Should I stay or should I go od the Clash až po nefalšovanou radost ze života při podání I feel good od Jamese Browna jsem seděl přikovaný v křesle a střídavě se nechával naplňovat všemožnými emocemi, které ve mně zanechali katarzní pocit oslavy života a stáří jako takového. Hlavní je neztrácet naději... a to prosím v kterémkoliv věku.(21.5.2010)
baruss
Až kým sa neprejde ku spevu je to docela nuda.. (myslím celý ten nácvik a tak)(2.2.2012)
neoBlast
Kočírovat tento sbor s věkovým průměrem okolo číslovky osmdesát si zaslouží obdiv a stojí jistě usilí jako hlídat celé The Rolling Stones na turné. Je neskutečné jak dokáže dokument oscilovat mezi absolutním nadšením ze života a naprostou lítostí nad nepřízní osudu a života. Posluchačské publikum je navíc ochuzeno o dojemný příběh zrození show. Kvůli němu musí při konečné pódiové verzi jednotlivých písní v závěru (Fix You od Colplay, I Feel Good od Jamese Browna a další) vyhrknout slzy snad každému. 80 %(1.6.2009)
krvavamera
Akorát je mi trochu líto těch důchodců u nás, kteří mají úplně jiné myšlenky...(3.2.2011)
hull
Should I Stay or Should I go? Já jsem zůstal a nelitoval. Už minimálně kvůli interpretaci mé oblíbené písničky Fix you v podání "Young at Heart". Dělá tohle vaše bába nebo děděk? :D JO, abych nezapomněl ty staříci jsou trochu ulítlí.(16.5.2010)
Petrus1
Původně jsem si myslela, že se bude jednat o dokument o nějakých šedesátiletých smažkách, kterým se nechce ze scény, ale když na začátku „naběhla“ ta bábina a začala zpívat Should I Stay or Should I Go, zůstala jsem zírat a věděla, že tohle bude nářez. A byl. Oni sice většinou milujou klasiku, ale to by byla celkem nuda zpívat. Nešlo tu jen o hudbu, ale i o emoce a smutek a o to, že i důchodci umí být správně prdlí. Nejvíc mi imponovala paní, která v 70 začala dělat striptýz a slavila s tím úspěch dalších dvacet let! Tak to je úlet. Navíc byla podobně chlípná, jak já (někdo by mohl vyprávět ;-)). Doufám, že mi to taky vydrží až do důchodu! A nezpívají si jen pro sebe, ale cestují i za moře. „Jezdili jsme z kontinentu na kontinent, až jsem z toho inkontinentní.“ A ten 80-ti letej stařík je taky pěknej kanec. Prej je sex po sedmdesátce delší a užijete si víc legrace. Tak to asi nezjistím, protože takovýho věku se se svým nezřízeným životem nedožiju. :-) Taky jsem se dozvěděla recept na dlouhé manželství – je založeno na lásce a důvěře. „Já ji nemiloval a ona mi nevěřila.“ No, a když tato banda začala zpívat, měli i drsňáci z kriminálu co dělat, aby jim nevyhrkly slzy. Tito staříci mají můj neskutečný obdiv. „Dáš si trochu šnapsu, zlato?“(16.5.2010)
sinom
Jednoduchy a krasny dokument o nezlomnosti ludskeho ducha, priatelstve az za hrob a v ktorom ide o hudbu az na prvom mieste. Ked si ho pozriete, uz si nikdy nepoviete, ze ste na nieco stary. Dojimave az k slzam, samozrejme ak vam pri predstave dochodcov spievajucich rokenrolove klasiky nevstavaju vlasy dupkom:)(17.9.2008)
fifany
V televizi jsem chytila jenom náhodným přepínáním, naštěstí od začátku, protože jsem se od toho pak celý 2 hodiny nemohla odtrhnout... Koukala jsem, usmívala se a brečela a říkala si, že jsem už dlouho nic tak opravdu pěknýho neviděla. Doufám, že budou brzo opakovat a že staříci třeba někdy dorazí do ČR :-)(17.5.2010)
whenry
Stáří neberou na vědomí. Jsou sví. Mají plány, vizi, talent, špetku extravagance a emormní chuť do zpívání. Parta stejně založených vrstevníků přináší nefalšované zážitky, chvíle nabité emocemi. Vděčné téma, strhující dokument!(16.4.2011)
Kibernet
Tak to je tedy fakt bomba - v poslední době jsem viděl několik autorských dokumentárních filmů z americké produkce a začínám před nimi mít docela respekt. V tomhle případě je to silné téma života, stáří a smrti - i když ten rokenrol je pochopitelně jen jednou z možných cest, jak se stářím bojovat. Obával jsem se standardního amerického patosu, ale tenhle dokument je vyjímečný i tím, že se mu dokázal vyhnout. Za to ta poslední * !!(27.5.2011)
efialtes
Slyšet zpívat v podání už opravdu velmi starých lidí Schizophrenii od Sonic Youth a další pecky včetně Ramones nebo „Crash“:) je neuvěřitelný zážitek.Velmi silné,dojemné a zároveň plné naděje,zvláště pro pro nás,co si (pokud se tak úctyhodně vysokého věku dožijeme) také budeme chtít na stará kolena zazpívat.Najde se šikovný a trpělivý sbormistr(Kulínského se už v tom věku nemusíme obávat),co s námi nazkouší „Má ji motorovou“?Základ bude ovšem pamatovat si cestu do zkušebny..(1.3.2010)
Queendom
Při Fix you jsem brečela jak želva. Úžasný.(28.3.2010)
HaiWithLove
Miluji hudbu. Nejsem milovník dokumentů. Ale tohle mě dostalo. Důchodci, kteří i přes zdravotní problémy vystupují před lidmi a zpívají s takovou energií, že o spoustu let mladší generace by jim mohly závidět. Mají můj obdiv a uznání. Celou dobu jsem si říkala, že až budu stará, chci dělat to co oni….vždyť hudba pomáhá lidem překonat spoustu problémů a Mladí srdcem nám to dokazují.(15.10.2011)
polko
Prijemny dokument o tom ze aj stari mozu byt jari. Odporucam vidiet!(4.4.2009)