Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Arranged vypráví o přátelství mezi ortodoxní židkou a muslimskou ženou, které se zúčastnily jednoročního kurzu pro začínající učitele na veřejné škole v Brooklynu. (urvy)

Recenze (40)

zette 

všechny recenze uživatele

Az nehezky idylicky film, ve kterem se snad kazda postava snazi chovat dobre, nebo to tak alespon myslet... Myslim, ze pro tento film neni momentalne v Evrope nalada a opravnene! Pokud se vsak na film budeme divat bez predsudku (coz je defacto jedno z hlavnich temat ve filmu), bude se libit jeho civilni pojeti. Optimisticky, mily a trochu lzivy snimek s vybornou hereckou dvojici Becker-Benhamou. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Arranged nie je v mojich očiach o iných vierach, o rozdieloch medzi židmi a muslimami, i keď sa tomu dosledne venuje. Je o hľadaní miesta v života, o hľadaní seba samého vo svete plnom tradícií a predsudkov. O všetkom tomto i iných veciach rozpráva neuveriteľne láskavo, pokorne a jednoducho ( v tom najlepšom slova zmysle ). Herecky objavné, režisérsky tlmené, vo všetkých smeroch príjemné a pozitívne. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vcelku pohodový pohled na multikulturní společnost, díky kterému jsem se utvrdil ve svém přesvědčení, že minority, jež jsou nejvíc slyšet, protože jsou údajně diskriminovány majoritní společností, samy neoplývají tolerancí vůči ostatním. Samotný příběh byl depresivně vtipný, nejzábavnější bylo zjištění, že kdyby Židé a muslimové neměli pro svého boha rozdílná jména, zas by se až tak moc nelišili, proto film jen upevnil mou jistotu v tom, že je nejlepší být ateistou. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Milý, až úhledný, film o tom, že, když se potká člověk s člověkem a ne náboženství s náboženstvím, můžou spolu vycházet. Snímek o nenápadném kamarádství ortodoxní židovky a přesvědčené muslimky plyne hladce bez větších vzruchů a ukazuje alternativní přístup k sexu a manželství, kdy svazek domluví rodiče nebo dohazovačka a pro ženu (pravděpodobně i pro muže) je svatební noc skutečně první nocí. Proč ne, nemusíme se řídit stejnými pravidly a tradice domluveného manželství má své nesporné klady (pokud mají zúčastnění právo veta u nabízených protějšků, které jsou otřesné). ___ I tak ale z filmu, který má být o souznění překračujícím hranice náboženství, nenápadně vykukuje nesnášenlivost a opovržení nad „jinakostí“. Muslimskou dívku židovská matka její kamarádky téměř vyhodí z bytu a židovská slečna se v muslimské domácnosti odmítne napít i čaje, což je jasná urážka. Obě dvě dívky nakonec získají ženichy, které by jim záviděla skoro každá – co ale dívky z tradičních rodin, na které se takové štěstí neusměje a musí se smířit s tím, koho jí rodina vnutí? Film na to dává odpověď v postavě svobodomyslné sestřenice, která odmítla domluvenou svatbu a ortodoxní židovství. Může si sice žít po svém, ale rodina s ní skončila. Už se s ní nikdy neuvidí. Je to ně mrtvá.___ Takže, co snímek vypovídá o tradičních náboženstvích? Fajn a přijetí, pokud je akceptuješ se vším všudy. Pokud máš pochybnosti a chceš něco po svém, tak táhni dál – my tě už neznáme. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Vôňa pečených gaštanov a vareného vínka zo škoricou ma prichystala na túto krásnu ukážku toho, že je úplne jedno kto v akého boha verí, či je beloch a či černoch, vždy to je a bude o ľuďoch. Tento film ukazuje príbeh dvoch žien, z ktorých sa stanú veľmi dobré kamarátky. Ich životy sú na prvý pohľad úplne rozdielne kedže pochádzajú z rozdielneho sveta. No nakoniec sa ukáže, že majú toho veľa spoločného ... krásna ukážka toho, že ľudí by sme mali posudzovať podľa toho aké majú srdce a nie podľa predsudkov a nezmyslov a fóbií ... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama