Reklama

Reklama

Evangelium: 1.11 Monstrum

  • Japonsko Evangelion shin gekijōban: Jo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2015, 15 let po události, která změnila celý svět - objevení jednoho z andělů. Z obřího Tokya zbyla jen malá pevnost Tokyo - 3, kde sídlí organizace NERV. Právě její vůdce Ikari je ten, který navrhl jedinou účinou zbraň proti andělům - Evangeliony, obrovské roboty. A právě ve chvíli, kdy na město zaútočí další anděl sem přijíždí i Ikariho syn Shinji, který je záhy postaven před nelehkou volbu a nedobrovolně se také stává loutkou na šachovnici mocných, kteří ani nevypadají, že jim jde o záchranu zbytků civilizace. (kaspar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Bože proč??? Japonci se tady opět u mě vytáhli. Bohužel směrem dolů. Občas opravdu narazim na libůstku jako je tato. Pak mám vztek, že jsem od toho očekával úplně něco jiného. Souboje, které by vlastně mohly být to nejlepší, jsou to nejhorší, celé je to zase protkané nějakou zvrhlou "japanese philosophy", která z toho dělá nesmírně nudnou, táhlou a nesmyslnou podívanou. Tvůrci nejspíš chtěli divákovi nabídnout velký prostor pro zamyšlení a pospojování si určitých souvislostí, vlastně nejspíš vytvořili takový animovaný "jinotaj" - mám já za potřebí přemýšlet u filmu? - ještě k tomu animovanýho? - NE! Fakt nuda, fakt zklamání, fakt smůla, fakt škoda času, fakt je mi líto mých očí. P.S. Ale je to pořád lepší než "Pokémoni". ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Už v první vteřina filmu nás vrhne doprostřed pěkně rozjetého děje a v průběhu celé podívané se vynořují další a další otázky k mytologii celého příběhu, které se všechny rozhodně neobjasní. To mě štvalo asi nejvíc, když vše začne nabírat na otáčkách, naskočí mé neoblíbené: pokračování příště. Jinak příjemným překvapením byla rozhodně zajímavá psychologie postav. Konečně pěkný skoroapokalyptický robotický nářez, který má čas pohrát si i s příběhem okolo. Rozhodně toužím vidět víc.....tohle byl výborný začátek něčeho (snad) velkého. ()

Reklama

honelnik 

všechny recenze uživatele

Ocividne nie som cielovka anime, otazka je - kto je? Je Evangelium hardcore scifi? A co potom tie detinske momenty? Preco mi tu podsuvaju namydlene cecky 14 rocnych skolaciek? Ako to uz byva s vacsinou Japonskych veci - proste to treba prekusat. Premisa je extremne zaujimava - Anjeli prichadzaju na zem s cielom resetnut ludstvo. Preco? Nevieme, preco su nasou najlepsou zbranou obri roboti pilotovani teenagermi? Nevieme. A ani to netreba vediet (aj ked dufam, ze dalsie diely to osvetlia), pretoze Evangelion absolutne exceluje v atmosfere - priprava EVA na boje, zvoz transformatorov a vojenskej techniky z celeho Japonska, obranne mechanizmy, samotne "modularne" Tokyo 3 a jeho prevedenie su absolutnym vitazstvom industrialneho designu nad obsahom. Zbytok som velmi ochotny pretrpiet, pretoze v dnesnych filmoch sa takato pozornost k detailom len tak nevidi. Pre vacsinu populacie v podstate nepozeratelne, pre par ludi to ale bude obrosvky zazitok. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nevidel som žiadny seriál, ktorý má z týmto filmom niečo spoločné, tiež som nevidel podobné filmy ani nič v spojitosti s Evangelion a možno aj preto som nemal šancu doceniť túto spleť ani neviem čoho presne. Pri sledovaní som sa stále pýtal prečo toto, prečo tamto ? Odpovedí som sa ale nedočkal. Bol to jeden veľký chaos, prepchatý a nabitý súbojmi a akciou, ktorú som žiaľbohu nechápal. Keď už tvorcovia spravili film, mali toho viac vysvetliť. Anime ma tiež príliš neohúrilo. Postavy pre mňa tentokrát neboli príťažlivé. Atmosféra takmer žiadna. Čakal som lepší, zmysluplnejší plnohodnotnejší film. Oslovil ma iba bezchybný a tajomný plagát. 45% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Příběh 14letého ufňukance, který neví, co by chtěl a proč by to chtěl, kterého nasadí do mecha a šup, běž zachránit svět. Chlapec jde, i když nikdy mecha neřídil. Proč by taky ne. Hlavně aby se díval jeho papá a uznal jeho existenci. A projevoval mu lásku. Vůbec by mu měli všichni projevovat alespoň kousek vděčnost za to, co dělá… Takže tu máme existenciální problémy 14letého a existenciální problémy celého lidstva, které se kříží celý film. (Bůh ví, co tam ještě křížili, můžu jen domýšlet.) Uznávám, že to sice pěkně nakreslené je, ale i tak mě to nijak neuchvátilo. Vypadá to, že ze mě fanda mecha anime nebude… Viděno s českým dabingem. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Celkové tržby dosáhly přibližně dvou miliard jenů, tedy asi 16 200 000$. (Shley)
  • Film také vyhrál cenu Tokaimura Genpachi na 7. ročníku Otaku Awards 5. ledna 2008 a také cenu Divadelní film na 13. ročníku Animation Kobe Awards 2. listopadu 2008. (Shley)
  • V roce 2008 film vyhrál cenu Tokyo International Anime Fair za animaci roku a Anno obdržel cenu pro nejlepšího režiséra. Film byl také nominován na cenu Animace roku Japonské Akademie Cen, ale prohrál s Tekkon Kinkreet. (Shley)

Reklama

Reklama