Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bishop (Tupac Shakur), Q (Omar Epps), Raheem (Khalil Kain) a Steel (Jermaine Hopkins) jsou čtyři přátelé vyrůstající v Harlemu. Žijí hip-hopem, chodí pravidelně za školu a tráví své dny hraním videoher a kradením gramofonových desek. Jsou den co den štváni policií nebo místním gangem, který vede Radames (Vincent Laresca). Jednoho dne si řeknou dost a rozhodnou se, že si ve čtvrti konečně sjednají respekt. Jdou a vyloupí místní obchod, což má být jakýsi test odvahy a sounáležitosti – tam se ale stane něco s čím původně nepočítali. Bishop se snaží věci urovnat a jde dál za vytyčeným cílem, jeho parťáci jsou ale vystrašení a chtějí z toho vycouvat, Bishopovi se to nelíbí a začne jim vyhrožovat. (in4mator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

genetique 

všechny recenze uživatele

Okrem prekvapivo kvalitných hercov a podareného soundtracku si u mňa všetkého rešpektu film nevydobyl. Mrazivá atmosféra začína až po dobrej polovici filmu, dovtedy je to len klasické negerské poflakovanie sa po uliciach, žiaden psychologický rozbor osôb, žiadny poriadny dialóg, či myšlienka. Po prvom zvrate sa konečne začnú diať veci, je na čo sa pozerať, dej je rýchly a svižný a potom už film utečie ako voda. Len tie percentá akosi utekajú do priemerných radov. Btw, ten mix-battle mal naozaj dobrú úroveň. 70%. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Ty vole! Tak tohle jsem opravdu nečekala...Já fakt jenom čumím co ten 2pac natočil za role...Bohužel stává se to poměrně často, že když se zrodí hvězda, tak umírá mladá viz Heath Ledger...Na to jak je film starý je úžasně pravdivý a naprosto uvěřitelný...Proč se dnes takové filmy netočí? Někdy je ta politická korektnost ve filmech k posrání...Za mě 90% ()

Reklama

celticek 

všechny recenze uživatele

Takový solidní průměr. Můj první film s 2Pacem, určitě ne s Omarem Eppsem. Zahráli to dobře, námět je ale prostinký. Mihnou se legendy jako EPMD, borci ukradnou i nějakou jejich desku v shopu. DJ Battle je nejlepší scénou filmu. Na to, že je to vážně hodně staré, tak mě to docela překvapilo. Pro ty, co nesnáší rap ale zaručeně odpuzující. ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Totální black movie a příběh o tom jak je těžké vydobýt si respekt, žít a přežít v drsných Harlemských ulicích. Relativně průměrný snímek, ale jeden z nejlepších Tupacových hereckých výkonů a start kariéry pro doktora Foremana z Housova týmu Omara Eppse, za všechny měl držet hereckou laťku v té době asi nejzkušenější Jackson, ale ve filmu se sotva mihl a neměl v podstatě co hrát. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně "černý" film, což má obrovský vliv na kvalitu. Tupac Shakur je vynikající stejně jako Omar Epps. Český překlad z Juicy na Respekt je tedy opravdu mimo, protože se tím vytrácí mnohé hlášky jako ta úplně poslední ("Teď máš šťavu,viď"). Příběh,prostředí i herci jsou velmi autentičtí a celé to má nebezpečnou atmosféru obyčejného předměstí každého druhého amerického města. Krom toho je i hudba velmi vkusná a překvapivě melodická včetně záležitostí na DJovské soutěži. Film,který stojí za podívání nejen kvůli vynikajícímu Tupacovi, ale také díky "nepřímé" kritice vlastních řad v podobě mnoha postav. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Názov Def Jam Records, ktorý je napísaný na LP platni, keď má Q (Omar Epps) "battle", nesie aj hra na PS2, v ktorej taktiež "účinkuje" Omar Epps. (vander19)
  • Jeden z porotců v DJ soutěži je Dr. Dre, který spolupracoval s Tupacem Shakurem na skladbě "California Love". Druhou porotkyní je známá raperka Queen Latifah. (Ignus.cz)
  • Natáčelo se v New York City (New York, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama