foto

Queen Latifah

  • nar. 18.3.1970 (46 let)
    Newark, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tahle temperamentní afroameričanka pravým jménem Dana Elaine Owens (Queen Latifah je její umělecké) se narodila 18.března 1970 ve znamení Ryb. A něco to o ní vypovídá, protože životem do slova a do písmene „proplouvá“. O cokoliv se pokusí to jí vychází. Kromě své herecké kariéry se angažuje jako zpěvačka, spisovatelka, moderátorka, manažerka hvězd a v neposlední řadě se také výrazně podílí na charitě.

Jejím filmovým debutem byla role v televizním seriálu LIVING SINGLE, která jí zajistila jistou popularitu. A té už se Queen dokázala šikovně chytnout a následně se objevila ve filmech jako SBĚRATEL KOSTÍ, CHICAGO, DŮM NARUBY, VABANK, HAIRSPRAY a mnohé další.

Kromě filmových úspěchů stihla Queen vydat již několik desek, zařídit si svou vlastní televizní show a vydat knihu (s názvem Ladies First: Revelations of a Strong Woman). Není tedy vyloučeno, že na tuhle svéráznou dámu ještě narazíme v mnoha dalších odvětvích.

Za svou tvrdou práci a talent byla nominována na příklad na Zlatý glóbus, cenu SAG Award nebo na cenu Grammy, kterou v roce 1994 dokonce získala.

Karolína "vernerka" Vernerová

Herecká filmografie

2016 Doba ledová: Mamutí drcnutí
Doba ledová: Velikonoční překvapení (TV film)
Miracles from Heaven
2015 Bessie (TV film)
The Wiz Live! (TV film)
2014 22 Jump Street
2013 House of Bodies
2012 Doba ledová 4: Země v pohybu
Nahlas a naplno
Ocelové magnólie (TV film)
2011 Dilema
Doba ledová: Mamutí Vánoce
Single Ladies (TV seriál)
2010 Jedině ona
Na sv. Valentýna
Nouzové přistání (TV seriál)
2009 Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů
The 36th Annual Daytime Emmy Awards - a.z.
2008 Mejdan v Las Vegas
Tajný život včel
Ženy v balíku
2007 Hairspray
Perfect Holiday, The
Životní poslání
2006 Doba ledová 2: Obleva
Horší to už nebude
Poslední prázdniny
2005 Muppets' Wizard of Oz, The (TV film)
Salon krásy
2004 Cookout, The
Crash Nebula (TV film)
Holičství 2
Taxi
Vincentův svět (TV seriál)
2003 Dům naruby
Scary Movie 3
2002 Country Bears
Chicago
Karamelka
O.Z., The (TV film)
Pinocchio
Skryté hlasy (TV film)
2000 And Ya Don't Stop: Hip Hop's Greatest Videos, Vol. 1
Remarkable Journey, The (TV seriál)
1999 Počítání mrtvých
Sběratel kostí
1998 Koule
Polibek
Rodina matky Flory (TV film)
1997 Gangster
1996 Vabank
Všichni starostovi muži (TV seriál)
1993 Kdo je kdo
Living Single (TV seriál)
Můj život
1992 Respekt
1991 House party 2: Pyžamový mejdan
Tropická horečka

Dokumentární

2014 Hollywood Film Awards (TV film)
2012 Street Dogs of South Central (TV film) - vyp.
2010 Když mně bylo 17 (TV seriál)
2009 Barack Obama: Koncert 2009 (koncert)
Hollywood tančí a zpívá: 1980, 1990, 2000 - a.z.
Kids' Inaugural: We Are the Future (koncert)
Michael Jackson: Pohřeb (koncert)
Životopisy: Queen Latifah (TV film)
2007 Polární příběh
2004 Making 'Scary Movie 3'
2001 Intimate Portrait: Kim Fields (TV film)
1996 Intimate Portrait: Queen Latifah (TV film)
1994 Apollo Theatre Hall of Fame (TV film)
1993 Seven Deadly Sins: An MTV News Special Report (TV film)
1987 Biography (TV seriál)

TV pořady

2016 2016 MTV Movie Awards (TV pořad)
2015 Lip Sync Battle (TV pořad)
2014 Grammy Awards 2014 (TV pořad)
Nickelodeon Kids Choice Awards 2014 (TV pořad)
40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2013 The Queen Latifah Show (TV pořad)
65. Emmy Awards (TV pořad)
85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2012 Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
2011 The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2010 Postavte se rakovině (TV pořad)
82. Annual Academy Awards (TV pořad)
2009 BET Awards 2009 (TV pořad)
Grammy Awards 2009 (TV pořad)
Mo'Nique Show, The (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
35th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
80. Annual Academy Awards (TV pořad)
2007 79. Annual Academy Awards (TV pořad)
2006 Amerika má talent (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
78. Annual Academy Awards (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
Show Tyry Banksové (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Reel Comedy: Bringing Down the House (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Teen Choice Awards 2003, The (TV pořad)
75. Annual Academy Awards (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2002 Aaliyah - Miss You (Aaliyah Tribute) (hudební videoklip)
1994 Queen Latifah: Just Another Day (hudební videoklip)
1993 Naughty By Nature: Hip Hop Hooray (hudební videoklip)
Queen Latifah: U.N.I.T.Y (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace