Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavnou hrdinkou filmu je Stella, ktorá sa dlhší čas márne usiluje študovať herectvo, napokon ju však napriek očakávaniam prijmú na súkromnú školu Matteusza Gdulu. Stella je ctižiadostivá, ale nie veľmi talentovaná, kvôli čomu sa rýchlo stane terčom posmeškov ostatných spolužiakov. Jej jedinou priateľkou sa stane plachá Cecile. Od nej sa dozvie o Gdulovi, tajomnom zakladateľovi školy a jeho podivných vyučovacích metódach. V 70. rokoch prišli o život viacerí jeho študenti. Gdula spáchal samovraždu a jeho výučba bola zakázaná. Keď však jedna zo študentiek záhadne zmizne a z uzatvoreného, rozpadnutého krídla budovy sa začnú ozývať podivné zvuky, Stella začína tušiť, že Gdulove praktiky sa na tejto škole ani zďaleka neskončili. Teraz má len jediný cieľ: zúčastniť sa na Gdulovej vyučovacej metóde, a to aj v prípade, že by ju to malo stáť život... (ricci.s)

(více)

Recenze (70)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No, tak tady by to chtělo napsat dva komentáře. Jeden upřímný, kladný, v němž bych o maskách hovořil jako o jednom z nejzajímavějších hororů roku, a druhý záporný, abych se v něm pokusil odradit odhadem tak 95 % na profil filmu náhodně zavítajících uživatelů. Protože tohleto ocení opravdu málokdo, Masks jsou na míle vzdáleny představě řadové moderní žánrovky, kterou většina diváků čeká. On to hlavně ani zdaleka není bezchybný film. Budeme-li na ně koukat klasickou optikou, odhalíme přepálené herectví snad všech herců, scénář plný logických přešlapů (vtipná zvlášť situace s mobilním telefonem), krkolomný střih v rychlejších scénách... zkrátka pokud hledáte perfektní filmařinu ve smyslu "řemeslo", jděte raději o dům dál. Ale to nic nemění na tom, že Masks jsou (alespoň pro mne) dobrým hororem. Sice dělaným nejspíš v takřka poloamatérských podmínkách ... ale schopným a poměrně ambiciózním tvůrcem, který se ale nevydává vyšlapanou cestičkou, tvůrcem, který nechce dělat to, co už tisíckrát někdo udělal před ním. Takže máme co dočinění s poměrně ambiciózním příběhem artového hororového dramatu, smíchaným s brakovostí starého eurohororu (Itálie, Západní Německo). Perfektní hudba (ten opakující se jednoduchý motiv, no pecka), pefektní gore, skvělá atmosféra a vizuál (místy to navozuje pocit jako stará gialla, nebo třeba Argentova Suspiria). Z mojí strany veliké příjemné překvapení, ale doporučuji jen velmi úzké divácké skupině (fanoušci 70s eurohororů). Protože tady pochopím odpad i pětihvězdu. Za mne 8/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Němci měli vždy smůlu na Horory, konečně se jim vydařilo něco, za co se stydět rozhodně nemusí! Tenhle film je tak zvláštní, až se mi líbil! Gore je tady skvělé, ale je ho minimum,což mě mrzí! Hudba je Perfektní skvěle zvolená do znepokojujících scén! Hlavní herečka, sympatická,sexy! Dojem z filmu je víceméně kladný, ale nemohu skákat od radosti, přece jen jsem čekal více brutality a napětí,ale jsem rád, že po dlouhé době se objevil Slušný Horor,který jak říká J*A*S*M nebude pro každého! 70% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rozdiel medzi týmto a eurohorormi (najmä talianskymi) zo 70tych rokov je ako rozdiel medzi DaVinciho Monou Lisou a farbičkami verne prekreslenou kópiou na A4 výkres. Originalita tu nie je, len lacná imitácia tvorcov, ktorí nemajú víziu a ani len peniaze na to, a tak si musia miesto plátna vystačiť s výkresom a miesto farieb s farbičkami. Všetko je tu presvetlené, strih je úplne otrasný a tie akože retro scény s digitálnym efektom evokujúcim bikajúcu kino-projekciu sú ako z nejakého amatérskeho filmu za 10 eur strihanom v cracknutom Sony Vegas. To už radšej céčkové gialla zo 70tych rokov, ich kameramani, osvetlovači a strihači aspoň ovládali svoje remeslo. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprostá PECKA, BOMBA a GIALLO OSLAVA!!!! Po ultimátním a až příliš pocitovém Ameru (2009), k nám z Německa přichází klasický dějový moderní giallo nářez. Opravdu velké překvapení, film je hodně mysteriozní, což není vůbec na škodu, vizuální stránka úžasná, připomíná staré 70.kové italské pecky, Argentovu hru s prostorem a barvami, Fulciho styl detailních vražd, které jsou fakt brutální a až mučivě zahrané a ztvárněné. Film je i perfektně zahraný. Vše podtrhuje GENIÁLNÍ SOUNDTRACK, který mne dostával do té 100%ní "giallo extáze" a já hltal každou vteřinu s obrovským nadšením a úžasným prožitkem ... Tohle se fakt povedlo, lahůdka, pro milovníky klasického giallo (sub)žánru se může jednat i o moderní kult. BRAVO!!! ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Trochu mi tu chyba prepracovanejsi, "kriminalnejsi" pribeh, ale tajomna atmosfera a epicky vizual to bohato vynahradzuje. Aj tak mam radsej Suspiriu nez vsetky tradicnejsie giallo thrillery dokopy. BTW, toto je jej remake... sice sa hovorilo, ze ten pripravovany americky je zbytocny a vopred odsudeny na zanik, ale az tymto filmom sa to naozaj potvrdilo. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama