Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Preplnené ulice, ľudia tlačiaci sa v autobusoch, trhy... Všetko výborné príležitosti pre vreckových zlodejov, ktorí vám behom okamihu dokážu vziať peniaze, doklady, čokoľvek. Kórejský detektív Dae-young dostane úlohu pozatýkať vreckových zlodejov, ale bránia mu v tom spomienky na minulosť. Situácia sa ešte zkomplikuje, keď je jeho matka, profesionálna zlodejka, prepustená po 20 rokoch z väzenia na slobodu. Gangy vreckárov vedú medzi sebou konkurenčný boj o územie, na ktorom okrádajú ľudí. Krásna zlodejka Baek Jang-mi pomotá detektívovi hlavu, aby ho využila pri svojej hre... (badygorila)

(více)

Recenze (48)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Úžasné korejské kriminální drama, které se z počátku tváří jako naprostá neoriginální korejská klasika typu "policajti vs zloději", každopádně se rozjíždí do úžasného smutného dramatu, kde zejména v závěru sází tvůrci divákovi jednu citelně bolestivou ránu za druhou. Vztah mladého policisty se svojí matkou propuštěnou za zlodějnu po ti letech vězení a mladou ambiciozní chladnou krásnou Japonkou, která chce jak policisty, tak jeho matku zneužít ve svůj prospěch a rozpínání jejího gangu, vlivu a bohatství... Posledních minut jsem měl slzy v očích, prostě jem si nemohl pomoci, bylo to fakt smutné. Sopubojů je zde hodně málo, na ty jsem se těšil docela zbytečně a je to docela škoda, protože těch pár, které tvůrci předvedou jsou naprosto super. i když sestříhané, tak souboje na nože nejsou jen obyčejné "párání" se navzájem, jak sme u korejců zvyklí a poicistův světelný obušek (vzpomněl jsem si na Donnie Yena ...) vs nepřáítelé je pastva pro oči. Každopádně špičkový film!! ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Yummy! Po pár nádejne vyzerajúcich kúskoch, ktoré sa utopili a v lepšom prípade skončili ako slušný priemer, mi Open City prišlo ako smotana na slnkom spálený chrbátik. Trochu by som síce prestrihala záver a prepísala "dvojičky", stále však ostáva pocit výsostnej spokojnosti. A celkom fajn, že sa tu neobšmietal neoholený Lee Byung-hun ;-). ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byla lekce pro kapsáře, jak na věc. Někdy jsem ráda, že mám v kabelce jen pár kaček, asi bych je moc nevytrhla, ze mě by jim tržby spíš klesly. Ale jak je vidět, tak když se umí a je dobrý výběr, dá se na tom docela slušně vydělat. Švagra takhle okradly dvě lepé děvy, které neznaly cestu a chtěly po něm ukázat směr další chůze do centra Prahy. No a dva tácy byly v tahu, ani nevěděl jak. Kdo umí, ten umí. Velmi kvalitní korejské drama z drsného prostředí gangů, kde jednomu velela nádherná Baek Jang-mi. Znám pár lidí, kteří by jí dali modré z nebe, kdyby ho měli, ale tady to holt bylo trochu na jiné bázi s propletenými vztahy, které na mě mnohdy emotivně velmi silně působily, obzvlášť role matky policajta byla srdcervoucí. Ta byla společně s Beak a policajtem hlavním pilířem celého filmu. Vychutnávala jsem si ten odtažitý a drsný pohled Ye-jin-Son, ale přece jen jí sluší víc ty nevinná, zamilovaná a naivní kukadla. Ty jsou její obrovskou devízou, které by si měla chránit jako korunovační klenot. A konec byl smutný přesně tak, jak to v těch jejich filmech umí. Akční, krimi, ale té romantiky tam malá kapička také byla, takže za mě velká spokojenost. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Išiel som do filmu ako do akčnej krimi a dostal som viac menej vzťahovú drámu jednej rodiny. To by mi ani tak nevadilo ako skutočnosť, že som na konci filmu nedostal nejaké silné emočné zadosťučinenie. Ba práve naopak, pri záverečných titulkoch som sa sám seba spytoval, či mi niečo neuniklo, či som všetko správne pochopil. Ale tam nebolo čo nepochopiť! Film je prostoduchý a tunajšie hodnotenie 76% dosť zavádzajúce. A ak tu niekto píše, že sa neubránil na konci filmu slzám, tak ja som zrejme pozeral niečo iné. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Film dělaný pouze podle příručky "jak se stát zručným filmařem", ale na druhou stranu svým námětem, příbehěm i zpracováním velmi přitažlivý a zajímavý akční krimi film. Hodně se spoléhá na křivky a překvapivě charisma krásné Ye-jin Son, která v roli femme fatale místy připomíná svojí hrou na kočku a na myš Charon Stoneovou ze Základního Instinktu. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama