Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Preplnené ulice, ľudia tlačiaci sa v autobusoch, trhy... Všetko výborné príležitosti pre vreckových zlodejov, ktorí vám behom okamihu dokážu vziať peniaze, doklady, čokoľvek. Kórejský detektív Dae-young dostane úlohu pozatýkať vreckových zlodejov, ale bránia mu v tom spomienky na minulosť. Situácia sa ešte zkomplikuje, keď je jeho matka, profesionálna zlodejka, prepustená po 20 rokoch z väzenia na slobodu. Gangy vreckárov vedú medzi sebou konkurenčný boj o územie, na ktorom okrádajú ľudí. Krásna zlodejka Baek Jang-mi pomotá detektívovi hlavu, aby ho využila pri svojej hre... (badygorila)

(více)

Recenze (48)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá juhokórejská akčná krimi dráma. Má dosť dobrý príbeh o gangu vreckových zlodejov tej najvyššej úrovne na čele s ich šéfkou, ktorá prichádza späť z Japonska do Južnej Kóreje, aby sa venovali svojej nelegálnej činnosti, ale problémy im robia nielen konkurenčná skupina, ale aj nekompromisný detektív, ktorému sa šéfka zapáči a navyše majú spoločnú známu, jeho matku, ktorá sa tejto činnosti pred časom tiež venovala, až skončila vo väzení. Spracovanie je celkom slušné, dej na mňa nepôsobí nijak zvlášť výnimočne, chýba mu výraznejšia gradácia a nejaké nezabudnuteľné situácie, film si skôr na začiatku stanoví svoju nadpriemernú úroveň a tú si udrží po celý čas, takže ani na chvíľu nenudí a je to slušná zábava. Len potenciál niektorých prvkov nebol plnohodnotne využitý, napríklad konkurenčný gang, ktorý je tu neschopný, takže vlastne ani nie je skutočnou konkurenciou a aj zo vzťahu s matkou sa myslím dalo získať aj viac. Ale aj takto som spokojný. Akcie je tu pomerne dosť a v rámci svojej kategórie je aj pomerne vydarená. Tých pár súbojov je podaných dobre, opäť je to štýl jeden proti mnohonásobnej presile, ale ten jeden tu má vždy svoj štýl a hlavne na prácu špecialistu na nože sa pozerá dobre. A páčia sa mi aj samotné situácie venujúce sa krádežiam, síce nevynikajú výraznejšou nápaditosťou, ale je to zaujímavé, pôsobí to reálne a navyše niečo podobné sa vo filmoch moc nevidí. S hereckým obsadením som dosť spokojný, Son Ye-Jin v nezvyklej úlohe, ale zvládla ju bez problémov a nemá problém ťahať film, postava detektíva mohla byť obsadená aj lepšie, ale aj takto nemám väčší problém a poteší aj viacero slušných vedľajších postáv ako Son Byung-Ho, Kim Hae-Suk alebo výborný hlavný záporák Kim Byung-Ok. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tak tu nemám čo vytknúť, jednoducho slušne odvedená práca. Ja som spokojný, samozrejme ešte viacero prvkov sa tu dalo vylepšiť, ale aj tak potenciál tejto témy a je využitý dobre a len predsa filmov o tomto druhu zlodejov sa moc nevidí. 74% ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Yummy! Po pár nádejne vyzerajúcich kúskoch, ktoré sa utopili a v lepšom prípade skončili ako slušný priemer, mi Open City prišlo ako smotana na slnkom spálený chrbátik. Trochu by som síce prestrihala záver a prepísala "dvojičky", stále však ostáva pocit výsostnej spokojnosti. A celkom fajn, že sa tu neobšmietal neoholený Lee Byung-hun ;-). ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Film dělaný pouze podle příručky "jak se stát zručným filmařem", ale na druhou stranu svým námětem, příbehěm i zpracováním velmi přitažlivý a zajímavý akční krimi film. Hodně se spoléhá na křivky a překvapivě charisma krásné Ye-jin Son, která v roli femme fatale místy připomíná svojí hrou na kočku a na myš Charon Stoneovou ze Základního Instinktu. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Krimi drama notně okořeněné a zpestřené tragickým rodinným propletencem... Výborně gradovaný příběh a neotřelost prostředí kapsářských gangů nenechají diváka vydechnout... No a nebyli by to ti Korejci, kdyby film nekončil absolutně tragicky a každý si to vyžral do poslední smrti kolegy, přítele, matky, dcery, sestřenice, druhé matky a několika mafiánů... ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Místo akčního filmu očekávejte spíše drama z prostředí kapsářských gangů. Velmi zajímavá a dobře zpracovaná tématika, kamera válí. Souboje jsou hodně drsné a realistické. Ye-jin Son jako hlavní postava Baek Jang-mi válí, je zde neuvěřitelně krásná a přesvědčivá ve své roli, hraje něco totálně jiného, než obvykle. Byl jsem mile překvapen nečekal bych, že zrovna jí taková role sedne a že se do ní hodí. Ostatní postavy působí také velmi reálně . Příběh je podán zajímavě, byť zápletka je jednoduchá, tak forma mile překvapí. Film ze mě rozhodně vyrazil nějaké emoce a zejména konec mě dostal. Tento film u mě s úspěchem vydržel několik repríz a marně sháním DVD = plný počet. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama