Reklama

Reklama

Tsunami

  • Jižní Korea Haeundae (více)
Trailer

Obsahy(1)

Haeundae je čtvrť v Pusanu proslulá svou pláží, na níž probíhá řada společenských a kulturních akcí, mimo jiné i pusanský mezinárodní filmový festival. Právě toto oblíbené turistické a obchodní centrum se stalo dějištěm historicky prvního jihokorejského katastrofického filmu. Nákladný spektákl, v němž se přes Haeundae přežene gigantická tsunami, staví na hollywoodských schématech, která ozvláštňuje lokálními motivy a především specifickým korejským lidovým humorem. Tradiční žánrové spektrum postav je zde naplněno figurami, které zastupují odlišné projevy každodenního života čtvrti – od nuzných rybářů přes zlatou mládež a managery až po developery. Jejich obyčejné životní útrapy tvůrci pojímají s burleskní nadsázkou, kterou nechávají probleskovat i skrz vypjaté scény, kdy hrdinové bojují o holé životy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Víc než první polovina filmu absolutně o ničem. Strašně moc snahy o komedii, dialogy debilní. Pak konečně začne tsunami. Jde ale jen o viditelné digitální orgie, před nimiž se na pozadí neadekvátně hodící hudby odehrávají přespříliš natahované, rádoby dramatické osobní tragédie. Po celou dobu si film ale drží jedno. Kreténské postavy. Horší film z Korey jsem neviděl. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

No, když už nic, tak alespoň vím, jak vypadá korejský béčkový film. Haeundae je jedno velké WTF. Už hnedka první hodina je slušný bizár. Snaha o komedii se tu naprosto míjí účinkem a je to spíše trapné, než vtipné. Strašně jsem se těšil, až všechny ty přeafektované hysterické postavičky spláchne voda. Po zhruba hodince jsem se dočkal a tsunami je jediný dobrý a docela i mrazivý moment filmu. A pak to začne znova, ale tentokrát jako spíše nechtěná komedie. Film hezky shrne snad všechna klišé katastrofických filmů, zaobalí to do hysterických odhalení ("Jsem tvůj otec! za doprovodu nesmírně dramatické hudby jasně vede) a neutuchajícího pláče. A nechybí ani tvrdě nacionalistický konec. A to vše za podpory příšerných přepálených hereckých výkonů. ()

Reklama

molotov 

všechny recenze uživatele

Jako komedie to na mě docela fungovalo a myslím, že i na těch místech, kde to tvůrci měli v plánu. Trochu se za to stydím, protože to není zrovna ukázka inteligentního humoru. Jako drama to ale nefungovalo vůbec, většina lidí se chová jako idioti. Po trikové stránce to bylo celkem ucházející. Samozřejmě se to nedá srovnávat s 2012, ale to stálo úplně jiné peníze. Je to vlastně takové guilty pleasure, ale na velkém plátně se to dá. (Filmasia 2009) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Áno, kórejci vedia. Ale vedia to oveľa, oveľa lepšie ako to ukázali v tomto katastrofickom filme. Triky celkom fajn, ale mnohé scény mi išli poriadne na nervy. Boli naťahované a nasilu tlačené až na hranu nevkusu. Tradične uplakané, spomalené zábery a ako obvykle reprezentatívna vzorka všemožných postáv. Nebyť krásnej Ji-won Ha, tak dávam o hviezdu menej. Slabé tri hviezdy a súčasné hodnotenie 50% presne vystihuje kvalitu filmu i moje hodnotenie. 50%. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ani bych se nedivil, kdyby polovina z korejských herců přišla o své hlasivky. Ano, i Haeundae je prošpikovaný emocemi nebo si na ně alespoň hraje. Především v první půli, kdy poznáváme hlavní hrdiny a nějakým způsobem se s nimi snažíme sžít. Sice horko těžko, protože výprava je fakt strašná, ale aspoň víte, kdo je kdo. Pro fanouška katastrofických filmů se tak stává zajímavá teprve druhá polovina filmu, kdy udeří ona obávaná vlna tsunami. Efekty jsou ucházející, ikdyž se nevyhly některým nešvarům, nedodělkům. 45% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama