Reklama

Reklama

Tsunami

  • Jižní Korea Haeundae (více)
Trailer

Obsahy(1)

Haeundae je čtvrť v Pusanu proslulá svou pláží, na níž probíhá řada společenských a kulturních akcí, mimo jiné i pusanský mezinárodní filmový festival. Právě toto oblíbené turistické a obchodní centrum se stalo dějištěm historicky prvního jihokorejského katastrofického filmu. Nákladný spektákl, v němž se přes Haeundae přežene gigantická tsunami, staví na hollywoodských schématech, která ozvláštňuje lokálními motivy a především specifickým korejským lidovým humorem. Tradiční žánrové spektrum postav je zde naplněno figurami, které zastupují odlišné projevy každodenního života čtvrti – od nuzných rybářů přes zlatou mládež a managery až po developery. Jejich obyčejné životní útrapy tvůrci pojímají s burleskní nadsázkou, kterou nechávají probleskovat i skrz vypjaté scény, kdy hrdinové bojují o holé životy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

May 

všechny recenze uživatele

K memu velkemu prekvapeni je Haeundae lepsi, nez jsem cekala. Ale i presto, ze je lepsi nez byla veskera ma ocekavani, je to stale dost spatny film. Reziserova historie oplzlych teenage komedii se tu bohuzel podepsala vice nez by bylo snesitelne. Nekolik strhujicich okamziku, ktere je ovsem mozno videt v jakemkoliv USA katastrofickem filmu, naprosto nedokaze vynahradit znechuceni z veskereho predchoziho i nasledujiciho deje, ktere pripomina stupidni parodii na bezne lidske chovani. ()

FFilipCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Klasické korejské zbytečné natahování a vycpávání děje vedlejšími nedůležitými románky. Těšil jsem se hlavně na zpracování příchodu tsunami vlny, a z toho jsem teda opravdu hluboce zklamán. Na to, že tam na východě jim ty vlny lítaj na pobřeží skoro každej měsíc (když to přeženu), tak se radši plácají s nechutně vypadajícími CGI efekty, který jsou zralý na facku, místo aby použili třeba nějakého reálně natočeného materiálu (třeba i jen jako vzor). ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

No, když už nic, tak alespoň vím, jak vypadá korejský béčkový film. Haeundae je jedno velké WTF. Už hnedka první hodina je slušný bizár. Snaha o komedii se tu naprosto míjí účinkem a je to spíše trapné, než vtipné. Strašně jsem se těšil, až všechny ty přeafektované hysterické postavičky spláchne voda. Po zhruba hodince jsem se dočkal a tsunami je jediný dobrý a docela i mrazivý moment filmu. A pak to začne znova, ale tentokrát jako spíše nechtěná komedie. Film hezky shrne snad všechna klišé katastrofických filmů, zaobalí to do hysterických odhalení ("Jsem tvůj otec! za doprovodu nesmírně dramatické hudby jasně vede) a neutuchajícího pláče. A nechybí ani tvrdě nacionalistický konec. A to vše za podpory příšerných přepálených hereckých výkonů. ()

O´Neill odpad!

všechny recenze uživatele

Lákadlem mě byl solidní plakát, a celkový námět. Říkal jsem si, nemuselo by to být nejhorší, i když jsem již od začátku čekal mnohem horší fllm než 2012. Kdybych to měl shrnout, tak film naprosto o ničem. Vydržel jsem u něj půl hodiny, a pak jsem řekl, že to zkusím prochapterovat, zda-li se to nerozjede. A nerozjelo. Byla to pořád stejná nuda, jenom se tlachalo, a nic víc. Alespoň efekty by člověk na Japonský film čekal, ale i ty byly velice průměrné. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Haendae, čtvrť v Pusanu, se neliší ničím od stovky jiných po celé zemi. Snad jen tím, že část čtvrti zabírá pláž, kterou místní obyvatelstvo využívá k různým aktivitám. Nikdo z obyvatel, kteří prožívají svůj den jako každý jiný, netuší, že tímto dnem se jejich životy změní navždy. Obří tsunami, která se přižene z moře, nenechá nic tak jak bylo dříve... K tomuto filmu mohu říct jen to, že jsem ukrutně zklamán. Katastrofické filmy mám rád, ale tento se zdráhám katastrofickým nazvat (snad možná katastrofálním ..). První skoro hodinu se ve filmu nic neděje, kromě hromady ječících (a to i v českém dabingu) Korejců pochodujících sem a tam a snažíce se tvářit normálně. Něco alespoň trochu připomínající katastrofický film se začíná dít slabou půl hodinku před koncem, a i v té půlhodině se film snaží zabývat osudy pouze těch pěti-šesti vybraných lidiček, které předtím celou hodinu pozoroval. I když věřím, že do toho Korejci vrazili spoustu peněz, tak k natočení správného katastrofického filmu se musí ještě trochu učit.. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama