Reklama

Reklama

Tsunami

  • Jižní Korea Haeundae (více)
Trailer

Obsahy(1)

Haeundae je čtvrť v Pusanu proslulá svou pláží, na níž probíhá řada společenských a kulturních akcí, mimo jiné i pusanský mezinárodní filmový festival. Právě toto oblíbené turistické a obchodní centrum se stalo dějištěm historicky prvního jihokorejského katastrofického filmu. Nákladný spektákl, v němž se přes Haeundae přežene gigantická tsunami, staví na hollywoodských schématech, která ozvláštňuje lokálními motivy a především specifickým korejským lidovým humorem. Tradiční žánrové spektrum postav je zde naplněno figurami, které zastupují odlišné projevy každodenního života čtvrti – od nuzných rybářů přes zlatou mládež a managery až po developery. Jejich obyčejné životní útrapy tvůrci pojímají s burleskní nadsázkou, kterou nechávají probleskovat i skrz vypjaté scény, kdy hrdinové bojují o holé životy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Víc než první polovina filmu absolutně o ničem. Strašně moc snahy o komedii, dialogy debilní. Pak konečně začne tsunami. Jde ale jen o viditelné digitální orgie, před nimiž se na pozadí neadekvátně hodící hudby odehrávají přespříliš natahované, rádoby dramatické osobní tragédie. Po celou dobu si film ale drží jedno. Kreténské postavy. Horší film z Korey jsem neviděl. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Měl jsem v plánu napsat, že ve srovnání s televizní katastrofickou produkcí Německa, kterou nás pravidelně zásobuje nejmenovaná tuzemská televize, je Haeundae skvostem. Bohužel musím říci, že si jsou rovni. Po nekonečné padesátiminutové (!) expozici se konečně dočkám vytoužené přírodní zkázy, no ani zde se neexceluje, CG je vysloveně tragické a k postavám nemám vztah, ani po tak natáhnutém úvodu. Vytoužený slibovaný humor a nadsázka se nakonec také nedostavují, žánrové povinnosti splněny napůl (patos, proslovy, loučení). Emmerich může mít radost, protože v Asii mu konkurence skutečně nevyrostla. 35 % ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Katastrofickej film, kterej se zarytě drží tradíčního scénáře a nenechá se téměř ničim odklonit od už předem vyšlapaný cestičky, ale ono to nakonec ani nevadí, dokonce si troufám říct, že je to dobře natočený a i když se na samotnou katastrofu čeká asi hodinu, tak to vůbec nenudí, protože je co řešit a nejedná se jen o bohapustý představení postav, nicméně samotná katastrofa je už bohužel horší, nejenže triky nejsou vždy úplně košér, ale jaksi děj začíná ujíždět na šílenejch nesmyslech, utápí se v trochu stupidním a naivním hrdinsvím postav a některý scény s tsunami jsou bohužel ustřihnutý, aspoň teda v normální verzi, ale je možný, že Director's cut je našlapanej daleko víc. No, aspoň, že ta Ji-won Ha tu je ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Filmasia 2009] Prej katastrofickej film… Katastrofa to byla, ale scénáristická. Velkolepejch digitálních scén je poskrovnu (ale to pak stojí za to, obzvlášť v kině), ale většinu času jsem byl nucenej sledovat osudy neuvěřitelnýho množství nezajímavejch lidí, plný klišé a patosu. Jako drama Haeundae rozhodně nefunguje a všechno pak zabíjí stupidní pokusy o humor a situační gagy v těch nejnevhodnějších chvílích. Ke konci pak nastupuje na řadu citový vydírání a enormní množství nesmyslů. Ne, před elektrickým proudem se v zatopený ulici opravdu nedá zachránit lezením na sloup, ze kterýho teče voda. ()

FFilipCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Klasické korejské zbytečné natahování a vycpávání děje vedlejšími nedůležitými románky. Těšil jsem se hlavně na zpracování příchodu tsunami vlny, a z toho jsem teda opravdu hluboce zklamán. Na to, že tam na východě jim ty vlny lítaj na pobřeží skoro každej měsíc (když to přeženu), tak se radši plácají s nechutně vypadajícími CGI efekty, který jsou zralý na facku, místo aby použili třeba nějakého reálně natočeného materiálu (třeba i jen jako vzor). ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama