Reklama

Reklama

Tsunami

  • Jižní Korea Haeundae (více)
Trailer

Obsahy(1)

Haeundae je čtvrť v Pusanu proslulá svou pláží, na níž probíhá řada společenských a kulturních akcí, mimo jiné i pusanský mezinárodní filmový festival. Právě toto oblíbené turistické a obchodní centrum se stalo dějištěm historicky prvního jihokorejského katastrofického filmu. Nákladný spektákl, v němž se přes Haeundae přežene gigantická tsunami, staví na hollywoodských schématech, která ozvláštňuje lokálními motivy a především specifickým korejským lidovým humorem. Tradiční žánrové spektrum postav je zde naplněno figurami, které zastupují odlišné projevy každodenního života čtvrti – od nuzných rybářů přes zlatou mládež a managery až po developery. Jejich obyčejné životní útrapy tvůrci pojímají s burleskní nadsázkou, kterou nechávají probleskovat i skrz vypjaté scény, kdy hrdinové bojují o holé životy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

May 

všechny recenze uživatele

K memu velkemu prekvapeni je Haeundae lepsi, nez jsem cekala. Ale i presto, ze je lepsi nez byla veskera ma ocekavani, je to stale dost spatny film. Reziserova historie oplzlych teenage komedii se tu bohuzel podepsala vice nez by bylo snesitelne. Nekolik strhujicich okamziku, ktere je ovsem mozno videt v jakemkoliv USA katastrofickem filmu, naprosto nedokaze vynahradit znechuceni z veskereho predchoziho i nasledujiciho deje, ktere pripomina stupidni parodii na bezne lidske chovani. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Měl jsem v plánu napsat, že ve srovnání s televizní katastrofickou produkcí Německa, kterou nás pravidelně zásobuje nejmenovaná tuzemská televize, je Haeundae skvostem. Bohužel musím říci, že si jsou rovni. Po nekonečné padesátiminutové (!) expozici se konečně dočkám vytoužené přírodní zkázy, no ani zde se neexceluje, CG je vysloveně tragické a k postavám nemám vztah, ani po tak natáhnutém úvodu. Vytoužený slibovaný humor a nadsázka se nakonec také nedostavují, žánrové povinnosti splněny napůl (patos, proslovy, loučení). Emmerich může mít radost, protože v Asii mu konkurence skutečně nevyrostla. 35 % ()

Reklama

O´Neill odpad!

všechny recenze uživatele

Lákadlem mě byl solidní plakát, a celkový námět. Říkal jsem si, nemuselo by to být nejhorší, i když jsem již od začátku čekal mnohem horší fllm než 2012. Kdybych to měl shrnout, tak film naprosto o ničem. Vydržel jsem u něj půl hodiny, a pak jsem řekl, že to zkusím prochapterovat, zda-li se to nerozjede. A nerozjelo. Byla to pořád stejná nuda, jenom se tlachalo, a nic víc. Alespoň efekty by člověk na Japonský film čekal, ale i ty byly velice průměrné. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Haeundae je katastrofický film o velké přílivové vlně. Je to mnohem lepší než německé filmy na toto témá, ale o něco horší než třeba Den poté. Viděl jsem tu kratší verzi, takže nevím, jestli v té delší byly další dobré záběry. Ale tato verze mi stačí k tomu, abych napsal, že se na to dá koukat. Nejvíce se mi líbil faktor, že to není americké a tím pádem atmosféra filmu je úplně jinde. A je dobrá, na konci velice emotivní. Tvůrci se tu také namazlí s hlavními hrdiny, protože jich hodně zemře. Zase rozdíl oproti Hollywoodu. Digitální efekty jsou sice na horší úrovni, ale pořád koukatelné. Takže celkově, pokud jsem dal Dnu poté 4*, zde dávám 3*, ale ty jsou silné. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Korejcania svoj prvy rydzo katastroficky film vystruzlikali striktne podla sablony daneho zanru, ktoremu kraluje hlavne Holywood. To znamena prva polovica deja predstavenie postav v cistom cierno-bielom spektre, ich vzajomne vztahy a problemy. Druha polovica prinasa zopar minut trikovej smrste (na azijske pomery vcelku slusne) a rozriesenie kazdej vztahovej interakcie. Cele je to samozrejme maznute obrovskym nacionalizmom a patosom. Ovsem, hoc trikovych scen s tsunami je menj ako som cakal, mame tu aj z toho mensieho poctu niekolko vybornych napadov (hlavne cela sekvencia na moste - vidiet to v kine s cistym zvukom bol fakt intenzivny zazitok) a hlavne prva polovica velmi dobre funguje vo vacsine komickych situacii (hlavne za prispenia domaceho publika), (ne)umyselne natiahnutych do pozicie "over the top". Korejci zlvadli svoju premieru v danom zanri uspokojivo. Nekona sa ziaden zazrak, ale rozhodne to nie je ani ziadna prehra. Navyse vidiet film Haeundae priamo na plazi Haeundae s interaktivnym domacim publikom a hereckym ansablom + reziser tiez pridava na celkovom dojme. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama