Reklama

Reklama

Happy

  • Česko Buď šťastná! (více)
Trailer

Je těžké být šťastný? V nové rozverné komedii scénáristy/režiséra Mikea Leighe září Sally Hawkinsová jako Poppy, nezkrotná a bezstarostná učitelka, která vnáší nakažlivý a neutuchající optimismus do každé situace, která ji potká, a nabízí tak působivý, pravdivý a velice lidský průzkum jedné z nejzáhadnějších a často nejprchavějších předností lidského života: ŠTĚSTÍ. Poppyin optimistický pohled na svět je prověřen již na začátku příběh, když jí někdo ukradne kolo. Nicméně ona se zapíše do autoškoly ke Scottovi, který se ukáže být jejím „neporazitelným nepřítelem“ – vztekajícím se, upjatým cynikem. Napětí při jejich týdenních lekcích narůstá a Poppy musí vynakládat stále větší úsilí na to, aby si i nadále udržela pozitivní mysl a dobrou náladu. A jak si poradí s nervově labilní učitelkou flamenga, zatrpklou těhotnou sestrou, problémovým bezdomovcem, malým rváčem ve své třídě a zablokovanou páteří? Nyní zodpovězte otázku: „Je sklenice z půli plná nebo z půli prázdná? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Fr 

všechny recenze uživatele

Je střelená! Je milá? Je optimistická! Je neukázněná! Zbožňuje chaos!..... Film o tom, jak je těžký bejt dospělá. Takže o ničem.(?) Prostě divnej film, kterej se snaží bejt ¾ vtipnej a přiznávám, že se mu to občas daří. Což je jeho plus, stejně jako bezbřehý optimismus Poppy, která nechce brát (ani ve 30ti) život vážně. Nejsem depresivní typ. Tohle prostě není Amélie. Ta byla taková ......vzpomínáte? Nebo se jen už nedokážu tolik radovat z maličkostí....., ale stejně si myslím, že je to film pro ženský! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem ženská. 2.) Vycpávám si podprsenku, když jdu pařit (stále jsem ženská). 3.) Hledám učitelku Flamenga. 4.) Chci vidět ženskou, která miluje svoji svobodu a je šťastná. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Anglická Amélie z Montmartru, nafouknutá do obludných rozměrů bezpointového blábolu s protišovinistickými prvky. Netuším, jaké "štěstíčko" mohlo Mikea Leigha inspirovat ke stvoření tak bujaře otravného typu, co je doživotně odsouzen smát se sám vlastním vtipům a ustavičně uvádět druhé do rozpaků, horší variantou už je jen narazit na takovou happy perverzačku v reálu. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nevšední film. Hlavní postava sedne málokomu, prdlá a nedospělá Poppy alias Sally Hawkins je opravdu "velké sousto". Ostatně i jiné postavy (učitel autoškoly Scott nebo Poppyina sestra Suzy) jsou natolik podivné, až to sráží film o trochu dolů - nevěřím, že koncentrace takových typů na jednom místě ve stejnou dobu je vůbec možná. Film má trochu přehnanou stopáž, bez některých scén (dialog s bezdomovcem nebo návštěva těhotné sestry) by to možná více drželo pohromadě, takhle už jsem se po hodině koukala na hodinky a čekala, jak to scénárista a režisér v jedné osobě asi ukončí. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nemam nic proti optimistickýmu přístupu k životu, ale chování hlavní postavy už se nedá brát jako optimismus. To už spíš hraničí s debilitou. Navíc všechny její "problémy" byly pro mě naprosto nezajímavý. Jednu hvězdičku dávám za instruktora v autoškole a druhou hvězdičku dávám sobě za to, že takovou blbku nemam doma. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Enrahaaa... hahahaaa :-) Zakomplexovaný a záští přeplněný, div že nepuknul, instruktor autoškoly v podání Eddieho Marsana byl naprosto přesný a takřka dokonalý. Podobně jako Sally Hawkins, která svůj charakter podala přesně tak, jak měla - spousta lidí by jí ten její rozpustilý, hravý, dráždivý, bezstarostný, přeoptimistický a neustále se drze pitvořící obličejík nejraději kopancem upravila tak, aby... aby už takový přestal být... Takoví lidé existují a hodí se přesně tam, kde titulní hrdinka působí - k dětem na základní školu či do školky. V tomto filmu jsem do poslední chvíle nevěděl, co mě může čekat. Není pojatý tradičně, v čemž spatřuji plus. TO, že někdo nesnáší hlavní hrdinku by mu nemělo dávat důvod nenávidět a kriticky shodit celý film, protože ten zde řeší spoustu reálných problémů vedlejších charakterů přes hrdinčiny sestry a kamarádky, které stále hledají způsob, jak se svým životem ještě něco udělat, jak ho změnit k lepšímu, ačkoliv se už smířily s tím, že lepší to už asi nebude, přes složitý charakter uzavřeného instruktora, učitelky flamenga či žáka, řešícího domácí problémy šikanou svého spolužáka. Film je rozhodně zajímavý a stojí ho za to shlédnout. Ačkoliv asi jen jednou... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kde Poppy (Sally Hawkins) řídí auto a baví se se Scottem (Eddie Marsan), bylo použito pět miniaturních kamer, které byly vloženy do interiéru auta. (Terva)

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama