Reklama

Reklama

Bílé maso

  • Jižní Korea Chugyeokja (více)
Trailer 3

VOD (1)

Joong-ho je drsný detektiv, který se díky špatné finanční situaci dal na cestu pasáka. Avšak v poslední době mu zmizelo několik dívek, aniž by zplatily své dluhy. Když pátrá po příčině, objeví, že všechny dívky si objednal jeden ze zákazníků... ten, u kterého je právě teď další z jeho dívek. (TV Nova)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (261)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Ne tak úplně klasický thriller, vycházející však ze skutečných událostí. Neobvyklé prozrazení, kdo je vrahem v samotném počátku filmu dává tušit, že se bude snímek ubírat trochu jiným směrem. V sázce je totiž něco jiného, než hledání sériového zabijáka. Většinou je jen policie, tou hybnou složkou příběhu, která po něm (ne)pátrá a zde se neoficinálního vyšetřování ujímá i sám pasák svých ztracených oveček a díky policii se to ještě pěkně zamotá. Na jednu stranu je zde divákovi opakovaně připomínána kritika policejních metod, ale na stranu druhou se až nedá plně věřit tomu, že by se takto vyšetřovací složky reálně chovali. Ač to film, kromě několika záběrů, nedává příliš najevo, jednalo se o brutálního zabijáka, který své oběti do značné míry i znetvořoval, používal přitom kladivo s majzlíkem a poté je věšel na háky, kde je nechával vykrvácet. Technicky dobře zvládnuté, kvalitně natočené a slušně zahrané, leč dalo se z toho vyždímat o kapku více a i když to přes delší stopáž nikde nedrhne a celkem rychle se vše ubírá ke zdárnému konci, trochu to celé prostříhat by přeci jen neškodilo. I tak se jedná o malý poklad, když uvážíme rozpočet a herecké obsazení. Uvidíme, co nám přinese další remake jako v případě The Departed a pravděpodobně opět v hlavní roli s pimpem DiCapriem. (8/10) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Super triler, v ktorom je od začiatku jasné, kto je vrah, no nie je vôbec zrejmé, ako ho polícia a bývalý detektív/pasák dostanú. Ich lov má bavil napriek tomu, že logicky stačilo len páchateľa pustiť domov a sledovať ho, až kým by vyšetrovateľov nezaviedol k domu. Škoda, že film podobných nelogických ťahov zo strany hlavných postáv obsahoval viac. Napätím a atmosférou to však vynahradil. ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Chaser nezná míru a nerespektuje jakékoliv divácké očekávání, a to hlavně proto, že realitu vydává za fikci (kinematografie činí zpravidla obráceně a smyšlené příběhy vydává za skutečnost). A tím vzniká velice kuriózní situace – abyste film ocenili, tj. jeho zvláštní přístup k věci, musíte mít už leccos nakoukáno. Jenže pokud máte už něco nakoukáno, nebude se vám kategorické odmítáním naučených kódů a ona zvláštnost odporující zavedeným představám o „dobrém thrilleru" zřejmě dvakrát zamlouvat. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Detektívny thriller, ktorý sa zaujímavo pohráva s pravidlami žánru. Hlavný (anti)hrdina je exdetektív, no predovšetkým je to odľud, ktorý prípad rieši len koli tomu, že mu zasahuje do biznisu s "bielym mäsom". Vraha poznáme už od začiatku a príbeh vytvára najmä hľadanie usvedčujúcich dokazov. Práve fakt, že hlavný hrdina je ex-detektív, posúva film do roviny, kde vyšetrovacie metódy sa dajú nazvať hocako, len nie legálne. K slovu tak často krát prichádza násile, nutno podotknúť že je to štylizované násilie a znova sa objavuje tak populárne tesárske kladivo. To do akej miery sa budete baviť závisí od toho, ako dokážete tolerovať priam grotesknú neschopnosť policajného orgánu, ktorého najdoležitejší prípad je to, že starostovi mesta niekto hodil na hlavu ľudské exkrementy. Po technickej stránke sa jedná o špičku medzi kórejskými filmami a film sa dá v tomto smere bez problémom porovnať s takými klenotmi ako Oldboy, či Bittersweet Life. Ako plus považujem, že film zbytočne nemixuje žánre a je predovšetkým čistokrvným detektívnym thrilerom, podobne ako jeho slávnejší, starší bratček Memories of Murderer. (8/10) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tak to bol celkom masaker. Doslova. Film, ktorý dokonale spĺňa to, čo sľubuje výstižný obal a český (slovenský je na hovno) názov. Jedno mesto, dvaja muži na vážkach zákona. Zaujímavosťou je, že sa väčšina filmu odohráva behom jednej obyčajnej noci v Soule. Teda, obyčajnej... vlastne ani veľmi nie. Výživný, brutálny príbeh z mestských ulíc, v ktorých sa proti sebe postavia bývalý detektív (v súčasnosti pasák) a sériový vrah, ktorý si na zaobchádzanie v rukavičkách nepotrpí. Priestor na morálne dilema ako stvorený, našťastie je odbitý jednou replikou, a môže sa pokračovať. Drsná, depresívna atmosféra dolieha na diváka, a použitá hudba ani častý dážď a nekompromisné násilie to neodľahčujú. Dokonca aj ten humor je tu v úzadí a pôsobí ako prvok nenásilný, veľmi striedmo a efektívne využívaný len vo vybraných pasážach. Je pekné vidieť, že sa Kórejci držia logiky, a preto v noci na staniciach nie je toľko uniformovaných príslušníkov ako cez deň, ulice sú takmer prázdne a niektoré veci pôsobia podozrivejšie ako cez deň. Joong-hoovi nemilosrdne beží čas, tempo nepoľavuje a udržuje diváka v konštantnom napätí. Neviem prečo, ale Kórejcom odpúšťam aj tú prevládajúcu emocionálnosť (je tu pár vyhranených scén); predsa len majú cit tvoriť rovnako drsné aj jemné príbehy tam, kde sa Američania strácajú v záplave klišé a pátosu. Tých 5 hviezd nie je celkom čistých a ja si uvedomujem isté nedostatky, ale bavil som sa kráľovsky, a neiritovala ma dokonca ani parodizácia role neschopnej polície a vnútropolitických vzťahov, ani postupné profilovanie vraha ako obyčajného psychopata. Navyše som dostal chuť na Oldboya (kto Bílé maso videl, vie, na čo narážam). Hong-jin by mal natočiť horor, pokojne aj s rovnakým obsadením. 90% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (4)

  • Young-chul Yoo je ve skutečnosti nechvalně proslulým jihokorejským sériovým vrahem a uznaným kanibalem, který v období od září roku 2003 do července roku následujícího, tedy roku 2004, zavraždil nad dvě desítky lidí. K usmrcení bylo jeho primární zbraní kladivo. Jeho oběťmi byli ve většině případů prostitutky a staří bohatí muži. Tři ze svých obětí Young-chul spálil na prach, na jedenácti jeho obětech bylo soudními znalci shledáno značné posmrtné fyziologické zohavení, zatímco jiným chyběla část vnitřností, které vrah, jak u soudního přelíčení později sám prohlásil, pozřel. Jeho případ nabral nebývalého mediálního zájmu, který vyústil jeho koordinovanou popravou v červnu roku 2005. V obhajobu vlastního konání během soudního přelíčené Young-chul odpověděl: „Ženy by neměly být courami a bohatí by si měli býti vědomi svých činů". Filmová postava Young-min Ji, ztvárněná jihokorejským hercem Jung-woo Ha, je filmovými tvůrci vytvořena právě dle jeho osoby. (Conspi)
  • Po filmech The Good, the Bad, the Weird (2008) a Scandal Makers (2008) se snímek stal třetím nejsledovanějším a nejnavštěvovanějším filmem v kinech Jižní Korei za rok 2008. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Joong-ho (Yun-Seok Kim) honí Young-min (Jung-woo Ha) a ten uklouzne, nebyla původně ve scénáři. Herec Jung-woo se bavil klouzáním na kluzkém chodníku a kameraman náhodou zachytil jeho pád. Režiséru Hong-jinovi se to natolik líbilo, že nehodu zařadil do scénáře a následně do celého snímku. (dinamit_1)

Související novinky

Leo má slabost pro šikmooké

Leo má slabost pro šikmooké

10.03.2008

Ale spíš filmy než holky. DiCapriova produkční společnost Appian Way se ujme dvoudílné Akiry v režii Ruariho Robinsona (spíš než o remake slavného anime filmu prý půjde o novou adaptaci rozsáhlého… (více)

Reklama

Reklama