Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Slušně atmosférická duchařina s detektivní zápletkou. Neklidný duch jednoho nepěkně zemřelého nebožtíka dojde klidu až po posmrtném vyrovnání účtů s jistým nesympatickým dědkem, kterému dobře tak. Já bych ovšem býval uvítal více té duchařiny a méně detektivnosti, i když celkově spokojenost. S moderními duchařskými nerváky se film samozřejmě v působivosti na divákovu nervovou soustavu nemůže měřit, ale u milců retra zase nasbírá body za svou ryzí sedmdesátkovost (i když je už z osmdesátého). A potěší i příjemná klavírní hudba. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená stará duchařina, která si vystačí s dokonalou atmosférou strašidelného domu, aby si chvilku hrála na detektivku a na závěr si střihnula ukázkový závěrečný napínák. Řeknu vám, že jsem si tuhle záležitost tedy docela užíval. George C. Scott mě dokázal pobavit už v Kubrickově Divnoláskovi a tady spolehlivě odtáhne celý film. Obdivuju statečnost hlavního hrdiny, já bych v tom domě měl velké problémy vůbec být hodinku, natož si tam ještě vesele přespávat. 75% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad duchařského thrilleru, kdy bez přehnaných efektů lze s napínavým příběhem, strašidelnou hudbou, skvělou kamerou a velmi dobrými herci vytvořit film, který vás bude držet až do konce. Už samotná autonehoda na začátku působí mrazivě a syrově, byť se skládá jen z několika rychle sestříhaných záběrů. Vynikající práci odvedl skladatel Rick Wilkins. Záběry na dům, doprovázené temnými smyčci a melancholickým klavírem, i hudební doprovod k putování postav po tajemném domě vytváří ponurou atmosféru. Žádní digitální bubáci, stačí jen otevření se dveří či kamera bloudící po zaprášené místnosti plné pavučin. Neklidný duch vede hlavního hrdinu k rozluštění staré křivdy a současně se postupně odhodlává k pomstě. Film z doby, kdy se ještě nesázelo na počítačové triky a asijská produkce s podobnými náměty nepronikala masově do celého světa. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní duchařský horor s nádherným starým domem a vymazlenou kamerou - to je pastva pro oči, jaké úhly zabírá a jak se pohybuje - parádní!! Hlavní postava příběhu - hudební skladatel John Russel, který přichází do starého domu, aby po rodinné tragédii mohl v klidu komponovat - to je skvělá herecká kreace George C. Scotta. Zapadlý a téměř neznámý atmosférický snímek, který by si rozhodně zasloužil oprášit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec přece jen existuje i velice kvalitní duchařina mimo asijskou produkci, sice je na tom znát takovej hororovej styl 80-tých let, kdy se netlačí na pilu a snaží se to odvyprávět příběh trochu obšírnějí a rozvádět ho dál, než aby by se to zaměřovalo převážně na duchařský scény, což je ale možná škoda, jelikož mysteriózní scény v domě jsou neskutečně mrazivý a díky výborný hudbě i zvukovým efektům skvěle hororový, ale na druhou stranu to větší rozvedení udělalo z filmu i po příběhový stránce skvělou záležitost ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama