Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Neviem, ako tento film hodnotiť. Bohužiaľ sa filmári rozhodli v tomto jednom snímku spojiť dva veľmi ťažko skombinovateľné žánre a to drámu s akciou. Akčný film dnes dokáže natočiť aj "orangutan", ak má celkom dobrého choreografa a scenár sa ako tak dá zniesť, ale dráma, to je už iné kafe. A navyše pokiaľ ide o stvárnenie príbehu o autistickom dievčati. Film mi pripadal ako strašne neucelený a nevyvážený. POZOR MOŽNÝ SPOILER: Bojové scény sú ok, ale to spracovanie drámy autistická dcéra vs. matka chorá na rakovinu vs. nedostatok peňazí vs. vybavovanie starých účtov s mafiou, to jednoducho nemohlo vyjsť a ani nakoniec nevyšlo dobre. A nie je to preto, že by jednoduché scény boli zlé. V podstate každá bola spracovaná úplne OK, ale problém je v tom, že vždy každá dramatická scéna bola rušivou pre tie akčné a naopak, tie akčné scény pôsobili rušivo medzi scénami dramatickými. Bohužiaľ. Dávam slabšie 3 hviezdy resp. max. 50%. Ale dievča potenciál má, len ho treba využiť lepšie, takže na jej budúce projekty rád počkám. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Od podobně laděných filmů nečekám žádné scénaristické orgie, ale aspoň mě nesmí to co se odehrává na plátně mezi souboji štvát. A ječící, malá, polo-dementní holka "maminy peníze" mě, navíc za pomoci dosti ďábelského dabbingu, iritovala docela hodně. Největší bolest je tedy první půl hodina, kdy jsem byl fakt otráven, ale pak naštěstí přijdou bitky. A díky bohu jich není málo. Postupem času se mi na tváři usazoval čím dál spokojenější úsměv a v závěřečné pavlačové bitce jsem se tetelil blahem. Akce možná není úplně první liga, ale rozhodně je kvalitní a hlavně nemá tisíc střihů za vteřinu, čímž je vidět, že aktéři věděli co dělají. Největší pochvalu zaslouží ti nešťastníci co dostávali od hlavní hrdinky nakládačku, protože všechny ty pády a krkolomné veletoče museli občas řádně bolet. Chvíli jsem dokonce uvažoval na 4, ale ten začátek je příliš velká bolest, každopádně JeeJa Yanin má jistý potenciál, tak uvidíme jak s ním naloží. ()

Reklama

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Kdyby děj nebyl tak dementní, mohl to být dobrý film. Holčičí mlátička fakt jela a její údery lokty a koleny nenechaly nikoho v klidu. Pořád však musím přemýšlet, proč to vcelku působilo tak nablble. Začíná to hudbou. Pokračuje klasicky pitomým 1000x provařeným šablonovitým dějem (každej ví, jak to dopadne) a končí to jalovým koncem. A zlatou korunu demence tomu nasadil úchylnej českej dabbing.__Nicméně to co předvádí JeeJa Yanin jsem ještě v ženském provedení neviděla. Je neskutečně dobrá. Že bych zvedla hodnocení? Ne. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Že se dočkám super kung fu mlátičky dvou mentálně retardovaných postav by mně ani ve snu nenapadlo. Zpočátku se to nezdá, ale postupně se to rozjede a v závěru (rvačka na stěně domu) vygraduje v naprostý úlet, který vám vylomí čelist. JeeJa Yanin bych možná měl odvahu pozvat na rande, ale rozhodně bych se neopovážil ji někdy nasrat. Jsou-li titulkové záběry z natáčení filmů Jackieho Chana zábavné, tak tady tyhle ne, ty lidi jsou naprostí blázni. Naštěstí pro nás diváky. Příběh? Zaujalo mě, jak v jeho rámci vcelku originálně přinutili hlavní hrdinku jít a postupně mlátit lidi. Ale kdo by v podobných filmech hleděl na příběh. Když tam jsou ty kolena (au). ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Mal som dlhý komentár podrobne rozoberajúci film ale omylom som si ho zmazal, takže stručne. Super súboje. Super JeeJa, ktorá vyzerá o 10 rokov mladšia ako naozaj je. Choreografia po všetkých stránkach prepracovaná. Dej otrava. Lepší ako v Ong-bak, ale otravnejší. 4* za to bojové umenie, ktoré predvádza žena, čo poteší. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Po úspěchu prvního Ong-baku se zahraniční distributoři ptali Prachyi Pinkaewa, jestli nemá herečku, která by mohla hrát v podobném akčním filmu. Toho se Pinkaew chytl a začal někoho takového hledat. Dle jeho představ měla být mladá, s tmavší pokožkou, vypracovaným tělem a exotickým vzhledem. Měl v plánu film založit na sex appealu silné ale přesto ženské hlavní hrdinky, a doufal, že najde někoho jako je čínská herečka Zhang Ziyi. Později objevil Jeeju Yanin, která dle jeho slov nemá sex appeal vůbec žádný. Ve snaze tento „hendikep“ něčím kompenzovat se rozhodl založit film především na jejím bojovém umění. (Raztubyl)
  • Pri natáčaní sa JeeJa Yanin zranila päťkrát a kaskadéri 6 (z toho dvakrát ťažšie). Je to vidieť v záverečných titulkoch. (andykovac)
  • Ve filmu se nepoužívaly žádné dráty k zavěšení herců při scénách na vysokých budovách a hlavní představitelka zvládla většinu kaskadérských scén sama. Není divu, že byla nejednou vážně zraněna při pádech z velké výšky nebo při rvačkách. (Chrustyn)

Reklama

Reklama