Reklama

Reklama

VOD (1)

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (368)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strašná kravina, pri ktorej sa proste nejde nebaviť. Keď chcete horor pre mládež ktorý zarobí, stačí tam iba nacpať lakačky, kozatú atrapu nejakej známej herečky, vykradnúť pár klasík a celé to neuveriteľne prehnať a predimenzovať, nech pritom zhúlení dorastenci nezaspia. Ak bol takýto plán produkcie, tak to teda vyšlo a meno Michael Bay, túto teóriu rozhodne nevyvracia. Normálne som sa cítil ako zhúlený teenager! Keď sme pritom, je to asi tou trávou, ale bola to vážne dobrá haluz, hlavne jak sa zlomila v páse. Ja tam asi tie tri nakoniec dám. Aj keď ide o jasný shit ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Ať se snažím jak se snažím. Nemohu prostě po shlédnutí The Unborn pochopit zdejší hodnocení filmu a komentáře kolegů z ČSFD. Ten film prostě pro mě nebyl průměrný, nebyl nadprůměrný, ale byl moc moc dobrý. A nemyslím si, že jsem "nenáročný fanoušek jasájící nad vším". Moc se mi líbil děj. Tak dobré zpracování tématu o démonu/zlému duchu Dybukovi (psáno též dybbuk nebo dibbuk) jsem nečekal. A co víc. Dávalo to logiku a celé to mělo reálný základ (myšlen démon, ne děj filmu). Ve filmu moc nebyla tradiční klišé. Postavy měly tendenci si rozsvítit apod. Líbilo se mi okamžité odmontování zrcadla a další "maličkosti". Můžeme se hádat o některých tricích, někomu mohli přijít nic moc, ale mě osobně nevadili. Atmosféra postupem filmu krásně houstla a houstla, až mě i pohltila. Odette Yustman se mi v hlavní roli dosti líbila, zahrála to dobře. Celkově mě prostě film velice potěšil! A víte co? "Jumby wants to be born now!" ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Rieši sa tu tzv. veľký tresk, holokaust, snaha o exorcizmus, dvojčata, zrkadlá, avšak v svojej podstate sa Unborn nepodaril... ďalší snímok čo pojednáva o všetkom a v konečnom dôsledku o ničom. Oveľa viac ma zaujala podobnosť hlavnej narodenej s Megan Fox a následne jej pózovanie v spodnej bielezni - aká nehanebnosť!? :D 4/10 ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

WARNING: je možné považovat úvodní větu za spoiler (u tohohle díla by to ale nemělo vadit). Běží si takhle dáma po nějaký stezce a tu náhle vidí rukavici, jenž si leží v prostřed cestičky. Ta pani k ní přistoupí s pohledem tak nepochopitelně tajemnym, jakoby jí ta rukavice chtěla sežrat a tato událost rozpoutá opravdové peklo. Jak tak nad tím přemýšlím tak jsem právě viděl film s nejhoršim dějem a scénářem za posledních pět let. Ono to nedává žádnej smysl, ono to neni ani dobře natočení, nemá to žádný herecký výkony a během úvodních deseti minut je tam víc klišé scén, než ve všech debilních hororech dohromady. Předvídavost je nekončící a vlastně si hned při úvodu můžete říct, jak to dopadne a klidně film vypnout . Jediný lákadlo, který mě donutilo se na to kouknout je Gary Oldman, kterej sice hraje, ale bohužel tím nic nezachraňuje a tak nemám jinou možnost než udělit filmu titul Odpad roku, jenž je teprv v půlce, ale nic horšího už asi nepřijde . ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chvilku se člověk kouká na Ďáblova advokáta, The Grudge, Exorcistu, Kruh a všecky ty duchařské horůrky posledních 5 let. Dohromady to vlastně vypadá směšně a závěrečné vyvrcholení pro mě ani nebylo vyvrcholení, protože mi bylo jasné už asi v 5 minutě a i asi podle plakátu filmu že hlavní hrdinka bude stejně těhotná a od toho se celé ty její potíže budou odvíjet. Prosím tedy lidi co se neradi nudí u hororů aby se tomuto nezdařilému "mutantovi" vyhnuli obloukem. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • Jméno Sendak je odkaz na Maurice Sendaka, autora hororové klasiky „Where the Wild Things Are“. (HellFire)
  • V kanceláři rabína Sendaka lze vidět cedulku s nápisem "When God made Man, She was Only Joking!" („Když Bůh stvořil člověka, pouze žertovala!“). (HellFire)
  • Odette Yustman označila za nejnáročnější scénu u očního lékaře, kde si kvůli prohlídce musela dát do oka zrcátko. (venus)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama