Reklama

Reklama

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (370)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Casey je tak trochu magorka. Začne to nočními můrami, pak následují vidiny, problémy při hlídání dětí, zrcadla, objeví se židovský démon dybbuk, minulost, v níž figuruje (zřejmě) Mengele a všechno to ústí do exorcismu. Je to tedy pěkný guláš se slušným vizuálem a sympatickou Odettou, co se sice svléká, ale kromě štábu nikdo nic pikantního neuvidí. I přes kratší stopáž se zdá, jako by film trval dvě hodiny. Chtělo by to střídmější scénář s jasně vymezenou dějovou linkou. Takhle to vypadá, jako když režisér a scénárista v jednom chtěl použít všechna základní hororová klišé, ale nějak se v tom zamotal, což je ve výsledku škoda... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Predpokladam, ze so mnou nebudu viaceri, ak nie vacsina pseudo-profi-amaterskych odbornikov na kinematografiu suhlasit, ale mna to bavilo. Nie casto zabludim k danemu zanru, ale ked uz, tak si vyberam. Malo to presne smrncovnu atmosferu, lakacie sceny, peknych mladych ludi, vtipnu kamosku hlavnej hrdinky, ktora si nedava servitku pred usta a dokonca aj Garyho Oldmana :D Takze mne sa to pacilo, vyborne som si oddychla... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Obsadit Odette Yustman do hlavní role zlem pronásledované dívky se ukázalo jako velmi dobrý tah. Je neokoukaná a dobře se na ni dívá. První polovina hororu je lepší a divákova pozornot ochabne ve chvíli kdy se dozví odkud zlo pramení. Pak přijde solidní scéna vymítání a závěr není zrovna přesvědčivý, ale naštěstí nás tvůrci ušetřili nějakého zásadního závěrečného zvratu. Horší je to, že snímek moc v ničem nepřekvapí, i když režie byla dobrá, spíše to vázlo po scénáristicé stránce. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bayova továrna na hororové rychlokvašky vychrlila svůj další pásový produkt, který se od těch předchozích liší pouze tím, že to tentokrát není přímo remake, ale obyčejná vykrádačka blíže nespecifikovatelného množství filmů. Slušně natočené, bídně zahrané, špatně napsané a celkově sterilní a bez atmosféry. Pokud bych měl uvést nějaký klad, pak určitě a jedině to, že Unborn víceméně nenudí. Vzhledem k nadupanému traileru zklamání, ale po prvních negativních reakcích ještě slušný odpočinkový snímek. 5/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strašná kravina, pri ktorej sa proste nejde nebaviť. Keď chcete horor pre mládež ktorý zarobí, stačí tam iba nacpať lakačky, kozatú atrapu nejakej známej herečky, vykradnúť pár klasík a celé to neuveriteľne prehnať a predimenzovať, nech pritom zhúlení dorastenci nezaspia. Ak bol takýto plán produkcie, tak to teda vyšlo a meno Michael Bay, túto teóriu rozhodne nevyvracia. Normálne som sa cítil ako zhúlený teenager! Keď sme pritom, je to asi tou trávou, ale bola to vážne dobrá haluz, hlavne jak sa zlomila v páse. Ja tam asi tie tri nakoniec dám. Aj keď ide o jasný shit ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy se snaží rabín vyhnat z Casey temné síly, musí Oldman recitovat dlouhé verše židovské modlitby. “Nejsem Žid ani nemluvím hebrejsky, takže jsem musel spolupracovat s někým, kdo mi poradil s významem a výslovností. Díky tomu jsem své postavě lépe porozuměl. Když jsem dostal ta slova z úst, všechno ostatní už pak šlo samo.” (venus)
  • Kvůli scéně, ve které běží Eli po čytřech s obrácenou hlavou, si Goyer zavolal na pomoc hadího muže, kterému byla pomocí speciálních efektů "nasazena" Eliho tvář. (venus)
  • V kanceláři rabína Sendaka lze vidět cedulku s nápisem "When God made Man, She was Only Joking!" („Když Bůh stvořil člověka, pouze žertovala!“). (HellFire)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama