Reklama

Reklama

Temná krajina

  • Česko Temná země (více)
Trailer

Strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Temná krajina je příběhem mladé dvojice – čerstvých novomanželů z Las Vegas. Dick (Tom Jane) a Gina (Lauren German) se vydávají na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z dané chvíle umocňují ryhlou jízdou bez zapnutých světel. Řítí se do tmy a v momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznáme tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. Nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Parádní psycho, které se hrdě hlásí k absurdnímu thrilleru a bere si to nejlepší z tvorby Davida Lynche a z vizuálu comicsových filmů říznutých Grindhousem. Thomas Jane se jako režisér osvědčil a skrze mýticky nadsazeně absurdní komplikace buduje atmosféru hustou jako už dlouho nic a vše dotváří záměrně nedokonalými triky ("odfláknuté" a skriptově nesedící klíčovaná pozadí jsou jasným odkazem na noirové zpětné projekce), které mají samy o sobě velmi specifickou atmosféru a výtvarnou estetiku. A ústřední herecké trio hraje velmi dobře... Jen mi trochu uniká smysl 3D, které s plochostí triků a prostředí prostě nemůže fungovat... Jinak ale velmi milé překvapení. A velmi sympatický film. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Záměr režiséra, který se zdaleka nepovedlo naplnit, je patrný téměř z každého záběru, každého dialogu... Temná krajina je filmem, který chtěl být výjimečný, chtěl šokovat a hrát si s divákovou myslí - místo toho zbyla jen nedomrlá thrillerová zápletka, průměrné herecké výkony a ucházející pointa v závěru. A Ron Perlman. P.S. Skvělá práce s kamerou. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Jen zvědavost jak si povede T.Jane za kamerou mě navedla na tenhle film.Je smutný že se takováhle pitomost dostane do kin,a spousta už natočenejch filmů se solidnim hodnocenim se maximálně dostane na některou debilní tv stanici,což nesnášim.Tady dvacet minut nudy přivádí člověka k pohrávání si s myšlenkou,že vypnout to bude nejlepší řešení.Pak se Jane ptá svý nadržený ženy,jestli sou normální,a já za něj odpověděl,že ne,protože jen debil může mrhat časem na něco tak zbytečnýho.Film sem možná pochopil,ale přišlo mi to dost slabý.20%. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Uznávam hercov ktorí sa vo filmovom showbiznise snažia pohybovať aj v iných ako hereckých kruhoch. Thomas Jane patrí medzi mojich obľúbencov a tak som sa na Temnú krajinu tešil. Film je patrične napínavý s dobrou atmosférou, ale je vidno, že po režisérskej stránke to ešte nieje ono. Pár viditeľných prešlapov som tu našiel a niektoré scény (samozrejme tie v aute) mi pripadali tak , ako by ich Jane chcel natočiť podľa vzoru Sin Sity. Film ma bavil a modlil som sa za to, aby to nespackal nejaký otvorený, alebo nevysvetlený záver čo sa v obdobných filmoch stáva často. Lenže.....a máme to tu zas.......čo už ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A sakra tohle Janeovy nějak moc nevyšlo. Je sice fajn že se snažil spojit několik žánrových subžánrů, ale celý jako celek to moc nefunguje. Navíc celý prostředí díky těm efektům je neobyčejně hnusné. A plno scén byly naprosto tragické(prstění za volantem). Jediné co stojí za zmínku je právě Jane kterej je charismatickej a umí hrát a Perlman kterej je prostě řízek. Ale bohužel film spíše zklamal, nevím jestli tím že je až moc levnej a hraje si navíc, nebo prostě tím že je jinej. Nic moc. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Thomas Jane v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Po rozsáhlém průzkumu, který zahrnoval Kalifornii, Nevadu a Arizonu, bylo vybráno pro natáčení Nové Mexiko. Natáčení trvalo 25 dní. (ČSFD)

Reklama

Reklama