Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Toliver, bývalý důstojník amerických námořních sil, který teď pracuje ve vězení s maximální bezpečností pro mladistvé, se vrací po letech do Vietnamu. Musí tam najít nezvěstnou dceru amerického obchodního magnáta, kterou někdo pravděpodobně unesl. Na náročné cestě ho provází speciálně vycvičený kádr z jeho nejdrsnějších chovanců. Tým za odměnu slíbili, že je propustí na svobodu. Netuší však, jaké peklo je v džungli čeká... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tyhle ty céčkové akční filmy jsou určeny jen pro „zábavu“, než aby vás nějak plnohodnotně obohatili a to ještě záleží, jak jste zrovna psychicky naladěni. Většina z nich totiž stojí na banálním příběhu, který je plný nelogických kiksů a přehnaných scén. Což je samozřejmě i tento případ. Louis Morneau Je v mých očích docela dobrý režisér, ale tento film patří mezi jeho slabší kousky. Zvláště vezmeme-li v potaz již samotný fakt (dost debilní), že si bohatý papínek zajede do lochu pro bývalého vojáka (který ani není jeho nejlepší přítel, ani známý), no a ten si sebou jen tak vezme hrstku vězňů, kteří se navíc mezi sebou ochotně zabíjí už za mřížemi. U Tuctu špinavců se nad tím dalo přimhouřit oko, protože tam bylo alespoň hvězdné herecké obsazení, ale tady? Michael Dudikoff byl vždycky takový akční „maňásek“ a na polovinu filmů, ve kterých účinkoval, se za střízliva snad ani nedá dívat. Tady patřil kupodivu k tomu lepšímu, co nám film nabídl, ale banalita celého příběhu vám prostě neumožní, si jej nějakým větším způsobem užít. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl miliardář a unesli mi dceru ve Vietnamu a nechtěl bych platit hrdlořezům výkupné, tak bych se obrátil spíš na kontraktory pracující v oboru než na výchovnýho poradce v pasťáku.Budiž. No a kdybych byl náhodou ten bývalý mariňák co dělá vychovatele v pasťáku, tak bych šel za bývalýma vojákama, se kterýma jsem sloužil než abych si vzal do akce pět výrostků, kteří nemají tušení o tom,jak se chovat v džungli, jak efektivně eliminovat nepřítele a co to je poslouchat rozkazy.Tak to by bylo na úvod. Teď k filmu samotnému. To že je nasnímán opravdu špatně,nebývá u tohodle druhu filmů tak zvláštní. Celkem pobaví mikrofon v záběru, který vám dělá společnost poměrně často. O hercích se nedá mluvit vůbec a akce?No některé scény nebyly špatně natočený,ale většina je do očí bijící. Ve 14 jsem tenhle film žral,časy se mění a lidi taky.Teda jen někteří. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

A tak jednoducho z toho mohlo byť nadupané vojnové béčko. Pár žoldnierov bude kaliť po Vietnamcoch... Lenže tvorcovia tam zamontovali väzňov, ich naivné charaktery a vzťahy. Akcia je málokedy zaujímavá na úkor "psychológie" a pátosu. Aspoň že ten Tagawa je štandardne odporný... Zarážajúce, že režisér vo svojich neskorších filmov preukázal nečakaný talent pre prostoduchú akciu (BOJ O ŽIVOT) a napätie (JAZDA DO PEKIEL 2)... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak teda mě se to líbilo. Michael Dudikoff je u mě velmi dobrý herec, který se ve většině filmů dost pere. Čekal jsem teda o dost méně. Neříkám, že je to úplná bomba, zápory se zde najdou, ale kladů je zde poměrně více. Příběh to má klasický, obstojný. Úvod filmů celkem jde, ale v určité sekvenci postrádá logiku. Nevadí, započne zahájení s postavama a jde se na věc. Už ten úvod mě zaujal. Ke konci 1/3 filmu započně první akce a od té doby je zde akce poměrně dost, takže je hezky rozložená po celém filmu. Je dobře natočená, především zběsilé přestřelky a i dost výbuchů nám tento snímek nabídne. Líbilo se mi, že je film reálný, takže i dramatické chvíle se zde najdou. Film má vysoké tempo a velký spád. Hudba na béčko klasická, dobrá. Herecké obsazení je v pořádku. Všichni zaujmou, především Michael Dudikoff, který zde má silnou autoritu. No, na začátku měl pár soubojů, pak už ne, což je škoda, ale nevadí. Zápory ? Mohl být lépe vysvětlen úvod filmu, mohl být lepší závěr, tím nemyslím akční finále nyní. Ale nastoupili do vrtulníku a konec filmu, žádné ocenění žoldákům. Některé akční scény byly přehnané, ale dalo se to. Finále, kdy záporák Tagawa střílel z vrtulníku mohlo být lepší, takhle to tomu záporákovi moc usnadnili. To je asi tak celeé negativní, akce mohla míz více nápadů, byla trochu třeba ohraná, ale nevadí, i tak mě film bavil. Konverzace byly také zajímavé, takže vše reálné. Co mám dále o tomto béčkovém filmu povídat. Laciný akční film, který zabaví a minimálně dostatečně uspokojí akčního fanouška těchto starých béčkových filmů. Zápory tu jsou to je fakt, i mohlo být více akčních nápadů, ale nevadí, přesto jsem spokojen. Výsledný dojem ? Výrazně nadprůměrná záležitost na kterou se ještě někdy párkrát kouknu. 76% = **** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Slabe slabe Dudikoff v 90 letech to uz je spis bida i kdyz tohle patri jeste k tomu lepsimu v cem se objevil ale stejne nic moc story o tom jak drsnej vojak vycvicil bandu vyrostku a s ni pak vymlatil celej zlocineckej kartel ve Vietnamsky dzungli mne prijde hodne na hlavu postavena no aspon ze te akce je docela dost a tak se da jeste jakz takz zapomenout na fakt ze jinak je ten film totalni hovadina ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama